Dnia 2023-11-14 o godz. 15:41 ~Sonia napisał(a): > co ma raport (przeszłość) do wiatraka (przyszłość)? Wiemy, że mamy kasę na dokończenie gry, jakich informacji niby tam się spodziewacie...?
nie mowie o informacjach finansowych...to jednak pierwszy raport od czasow gigantycznego sukcesu dema nr 2...byc moze bedzie co nieco informacji spod lady...
pozatym to pierwsze espi od ok poltora miesiaca...a kazde espi to jednak skokowe zwiekszenie widocznosci podmiotu na portalu takim jak bankier.pl ....jak to skokowe zwiekszenie widocznosci wplynie na wycene ?....odpowiedz brzmi nie wiem ale sie domyslam.....
Dnia 2023-11-14 o godz. 15:48 ~-U napisał(a): > Jakich informacji spod lady się spodziewacie w raporcie finansowym? Tam będzie tylko potwierdzenie że kasa jest na koncie.
pozyjemy zobaczymy ....widac ze conajmniej 2 osoby w tym watku nie maja pojecia o spekulacji jesli mysla ze raporty finansowe sa tylko od przekazywania informacji finansowych...ludzie osmieszacie sie...
na takich spolkach jak ta to do samego faktu puszczenia jakiegokolwiek espi w rynek ja podchodze byczo...bo jest jakas grupa inwestorow ktora poprzez takie espi w ogole dowie sie o istnieniu spolki....to ze wy i ja macie lub nie macie akcji sonki...to nie znaczy ze 100% inwestorow na rynku wie o istnieniu takiej spolki i ma do niej okreslony stosunek..... ehhhh amatorzy czuje sie jakbym pisal z 18-latkami...
Jezus Maria XYZ! Najważniejszy będzie list do akcjonariuszy i tu się zgadzam, żę może być coś wprost lub między wierszami. Ale XYZ, te ego to kurdelebele masz nie powiem rozwalone jak u niektórych kicha stolcowa.
no i co chlopaki ? no i to co mowilem najwazniejsza okazala sie informacja poza finansowa o 2 duzych wydarzeniach w grudniu + info nie wprost ze wishlista przyrosla o 10k w 2 tygodnie.... wlasnie na cos takiego liczylem to sa tzw informacje spod lady hahahaha tylko widzicie trzeba umiec czytac miedzy wierszami chlopcy... teraz mozna sobie wrecz zestymowac jaka bedzie wishlista jesli bedzie rosla w takim tempie jak w ostatnich 2 tygodniach np w czerwcu 2024... a mowiliscie ze nic w tym raporcie nie bedzie...ojj to najwazniejszy raport w historii tej spolki moje dzieciaczki inwestycyjne spiace w nozkach ;) ;) ;)
Przy kolejnych stratach kwartalnych kapitalizacja większa już jak na Incuvo, gdzie tamta spółka miała tylko w samym trzecim kwartale 4,1 mln zysku netto i w sumie 12 mln na koncie. Tutaj tylko obiecanki i generowanie kosztów. Oj będzie płacz...
Napisz do Prezesa Incuvo że jak ma 12milonow na koncie a kapitalizację 36 to niech zrobi dywidendę i się podzieli tym stosunkowo ogromnym zyskiem...
Różnica tak że tu nie trzeba będzie pisać bo dywidenda raz już tu była na wniosek PLW który ma najwięcej papiera i jak będą zyski to może zawnioskować jeszcze raz... Jeszcze jak to twoje porównanie z Incuvo to w 2021 kapitalizacja ponad 100 tyś a tylko obiecanki że coś zarobią z tego VR... Daj po obiecywać tu a jak wydadzą grę to się zobaczy co będą z kasą chcieli zrobić.