Witam,
można uzyskać pakiet kontrolny nad spółką,
wystarczy utworzyć stowarzyszenie mniejszościowych akcjonariuszy.
potrzebna liczba akcji tj: 4370000 co daje 25% glosów
Jeżeli zdobili tak na Krośnie, dlaczego nie Swarzędz
wiem,że kilka osób wybiera się na walne.
Proszę o Wasze opinie
trzeba by skrzyknac jakies grube ryby skrzyknac aby zjawily sie na walnym
swarzedz to marka
ograniczyc koszty dzialolnosci i produkowac swoje
jest to do zrobienia
na razie to wystarczy jak zbierzecie pakiet , który uniemożliwi na wza podjecie uchwały o likwidacji. a póżniej dopiero czas na zmiany! do obalenia wniosku rady nadzorczej wystarczy ponad 25% głosów na wza a to dużo mniej niż wyliczyłeś. największym problemem jest to ile faktycznie jest dzisiaj FF.
Ignacy napisał:
ja już puściłem apel na onecie
dotarło do mnie około 1,5 mln akcji
wiem co i jak zrobić i mam pomysł na Swarzędz
kontakty zbieram na adresie szkol@ka.home.pl
na razie tylko komórka - 0603768292
sądzę że jesteśmy w stanie wymienić zarzą i nie dać się wykolegować machero z ARKI
Wczaraj wieczorem rozmawiałem z Ignacym na temat stowarzyszenia,
jeżeli jesteście zainteresowani tematem przesyłajcie emailem jaką posiadacie liczbę akcji na adres Ignacego cc do mnie piotrgz@interia.pl w temacie Swarzędz.
pzd Piotr
drogi SAWO mylisz pojęcia . Do odwalenie potzreba 25% głosów na walnym, a nie 25% udziałów w spółce. (czyt. KSPH). Więc wygloda to tak , jeżeli na walnym stawiłaby się tylko ARKA która ma 25% udziałów tj. 43 mln akcji to aby odwalić wniosek o likwidacje wystarczyłoby ci około 15mln akcji , które warte są około 900 000pln. Problemem jest FF , np. przychodzi prezes z upoważnieniem od jakiegoś sąsiada na 4,9 % udziałów spółki i cały misterny plan w trzy d..y. Kumasz już.
Kapitalizacja: 10 486 557,06
Liczba dużych akcjonariuszy: 1
Liczba akcji: 174 775 951
Liczba akcji w posiadaniu dużych akcjonariuszy: 43 691 668
Liczba głosów na WZA: 174 775 951
Procent akcji w posiadaniu dużych akcjonariuszy: 24.99%
Kapitał akcyjny: 87 387 975,50
Liczba głosów w posiadaniu dużych akcjonariuszy: 43 691 668 tj: 24,99%
Cena nominalna akcji: 0,50
Procent głosów w posiadaniu dużych akcjonariuszy 24.99%
Rozwodniona liczba akcji: - Free float: 75.01%
Prezes koleszka i tak nic nie zrobi, popatrz na dane
pzd
W porę zdążyłem wyrzucić bo coś mi śmierdziało ale tak się W....m ze teraz wziąłem 200000 szt i pojadę na walne 10.03 09 i H..ą wygarnę , to wszystko arka ukartowała będą za likwidacją firmy , co z działkami , co z pieniędzmi z PP, co ze sprawą poprzednich zł....ji itp ,każdy kto ma nawet kilka akcji powinien do 02 .03.09 w biurze maklerskim zablokować akcje i biuro niech zgłosi uczestnictwo w walnym ., nie dopuścić do głosu arki wymienić zarząd , zgłosić do prokuratury o umyślne działanie na szkodę firmy to wszystko trzeba przegłosować następnie dać wniosek na nową X emisje ratunkową , wypier,,,,ć i warszawkę razem z biurami - ciąć wszystko a nie żeby prezes zarabiał 25000 zł mieś . gdzie firma ma problemy ( pogonić dziada i resztę przydupasów ) za tym się opowiadam . Pozdrawiam