Przychód = 1,3 mld Zysk operacyjny = 200 mln Zysk netto = 90 mln (przeszacowania leasingu zmniejszą wynik netto)
Rok temu zysk netto wyniósł 105 mln - ale 50 mln z tego to było umorzenie części pożyczki. Zatem gdyby powyższe założenia się zrealizowały to mamy najlepsze wyniki w historii firmy, P/E poniżej 3 i perspektywy na dalsze poprawy wyników w kolejnych kwartałach.
Ja daję przychód 1,20 mld (w zeszłym roku był miliard. Mamy 30% więcej rejsów ale 15% tańsze paliwo). Paliwo to trochę mniej niż 1/3 kosztów. Mbank daje 1130mln przychodu
Mbank daje 78 mln zysku i 163mln po oczyszczeniu różnicy kursowych. Za dużo zmiennych żeby to wszystko szacować w kilku zdaniach.
Twoje 90mln zysku netto przy 85 mln negatywnych różnic kursowych będzie ok.
Kurs i tak jest moim zdaniem nieadekwatny do wszystkich tych nawet pesymistycznych prognoz i perspektyw na kolejny sezon.
Panowie a możecie chociaż krótko przybliżyć w jaki sposób szacujecie przychody? Ja raz próbowałem oszacować za III kwartał ale mi nie wyszło. Wówczas podałem wynik 1347 mln za 3q23.
Ja szacuję przychody bardzo prosto: Miesiąc temu prezes Polaniecki udzielił wywiadu, w którym mówił, że celują w 3 mld przychodów w całym 2023. W Q1 i Q2 było 1 mld. Konserwatywnie zakładam, że w Q3 i Q4 wygenerują łącznie 1.9 mld. Żeby to się zrealizowało, to w Q3 sprzedaż musi być 1.3 mld lub więcej.