39 miejsce w top sellers switch. Tak jeszcze nigdy chyba nie było, żeby dwa tygodnie po zakończeniu akcji jakaś gra się trzymała. Może warto przedłużyć obniżoną cenę dla tej gry?
Raport raportem (jest dobry co bardzo cieszy :D ), a kaska za Creepy Tale, które się nadal trzyma w top sellers switcha i nawet zaliczyło oczko w górę (z 39 na 38 pozycję) ciągle leci, a to już ponad dwa tygodnie od zakończenia akcji Halloween. Do tego pewnie ludki zaglądają w portfolio i może więcej gier przez to idzie.
Może to nie głupie gdyby niższą cenę utrzymali jeszcze dłużej? Black Friday wypada 24.11 więc w tym czasie dobrze by było gdyby zrobili obniżki gdzie się da i jeszcze puścili newsletter o tym trąbiąc też o tym w społecznościówkach.
Nie wiem jak to w gamedev ale np. niektóre marki odzieżowe podczas black week mają największy pick sprzedażowy i czasami jest tak, że wyciągają około 25% rocznych przychodów w jeden weekend (szok co nie?).
https://nintendoeverything.com/switch-eshop-charts-november-18-2023/ 12 pozycja, gra idzie już w pełnej cenie od dwóch dni dziś 37 pozycja (34-38 się bujała) ciekawe ile jeszcze będzie się trzymać.
"Creepy Tale" dalej się utrzymuje, może mamy do czynienia z pocztą pantoflową - gierka chwyciła wśród dzieciarni i zrobiła się "trendy" - jeżeli mamy do czynienia z czymś takim to oby jak najdłużej bo rynek w Ameryce Północnej duży jest. Żeby tak kąsali po 9,99 $ jak najdłużej.
52 pozycja. Dużo gier w promocjach jest teraz więc może to spadek zainteresowania lub wzrost zainteresowania innymi przecenionymi grami.
Tak cy inaczej trzyma się i niech idzie w pełnej cenie jak najdłużej bo pompuje dodatkowo q4 :)
Dziś 83 pozycja nadal w pełnej cenie 9,99$ Szkoda, że nie ma promek choć na część portfolio w black week - może by to jeszcze podciągnęło, tym bardziej, że gdyby dać choć 50% na Creepy tale może by posiedziało dłużej w top sellers, a tak podejrzewam że najdalej za dwa- trzy dni może wylecieć poza listę.
I stało się - Creepy Tale jest już poza top sellers switch. Jak na miesiąc pobytu na liście zakładając, że w pierwszym tygodniu kiedy trwała akcja promocyjna Halloween, gra była po części za free, to po jej zakończeniu czyli przez ostatnie trzy tygodnie szła za 2$, a przez ostatni tydzień w pełnej cenie 9,99$. Mam nadzieję, że nieźle udało się kabzę nabić tą pozycją. Mam też nadzieję, że ten kto kupił CT1 miał niedosyt i kupił CT2 (patrząc po sobie jak przeszedłem pierwszą część, kupiłem też i drugą - 25 pln za obie gry, a rozrywka na parę godzin - to mniej niż przeciętna cena biletu do kina) i też rzucił okiem na resztę portfolio, które jeszcze do zeszłego tygodnia było na tyle przecenione, że można było sobie coś drapnąć za niewielkie pieniądze. Kończąc już ten spam w tym wątku... Spokojnego dnia.