• takie tam Autor: ~chamcynik [88.156.215.*]
    hejka, zatoki nie za bardzo ale "nasze" pbg będzie po 2-3 zika latało przez sekundę, przez chwilę po 4-6 ... nie chce mi się już pisać..
  • Re: takie tam Autor: ~123 [37.30.10.*]
    Ciekawe.. a co potem? Utrzyma się tak?
  • Re: takie tam Autor: ~chamcynik [88.156.215.*]
    teraz nie da się tego przesądzić ani wywróżyć. To coś co powyżej napisałem to jest wg. mnie scenariusz wyjścia bardzo dużych wolumenów (ewentualnego). Pisał o tym ktoś ze 3 lata temu i jakoś mi się to zapamiętało. NIe dlatego że tak będzie bo ani tamto sprzed 3 lat ani teraz to moje nie jest żadną rekomendacją, ale powiem wam, że taki bezsens jaki jest teraz na tym prawie umarłym kwicie nie może trwać wiecznie. W piach to w chwili obecnej nie wierzę, na piach był czas wcześniej i to nie nastąpiło. Więc dlatego przypominają się takie sprzed lat posty, oceniając je obecnie nie brzmią źle. Tam było też takie podsumowanie, że do takiej chwili dotrwają nieliczni....
  • Re: takie tam Autor: ~123 [37.30.18.*]
    Faktycznie to ostatnie chyba jest niepodważalne - do tego etapu dotrwali na prawdę nieliczni. Co z tego wyniknie? Branża perspektywiczna. Warto obserwować..
    to już jako żart w odniesieniu do "dotrwania". Na pewno do obecnej chwili dotrwali nieliczni..aaaale, to nie o takich nielicznych tamtemu wieszczowi sprzed lat chodziło. To "coś" co nadejdzie jeszcze trochę przetrzebi obecnych nielicznych....oczywiście w sensie jak zwykle za wczesnej sprzedaży (wg mnie...nie jest to rekomendacja ani inne naganiania). Do usłyszenia
  • Re: takie tam Autor: ~123 [37.30.12.*]
    Ciekawy czas może nastał.
  • Re: takie tam Autor: ~Felek [46.186.101.*]
    Odważna teza prognozujac kapitalizację firmy która nie ma zuoelnie majatku do tej podobnej do Budomeksu z kilku tysiącami pracowników potężnej ilości sprzętu , ogromnego majatku i kontraktów na kilkanaście miliardów
  • Re: takie tam Autor: ~thiago [83.24.238.*]
    mimo długiego oczekiwania przestałem być niecierpliwy , decydenci coś szykują więc poczekam
  • Re: takie tam Autor: ~Leszczyński [83.24.178.*]
    warto?
  • Re: takie tam Autor: esper_ [91.223.167.*]
    hym pewnie ze papier moglby skoczyc na 1,2,3,4,5 i 10 zł na chwile czy na dłużej,

na pewno nie jeden by chcial sprzedac po tyle.

Pytanie tylko kto mialby to kupic w tej cenie :) Po co? Tutaj przeciez nie ma już kogo ani czego ratować, została garstka ludzi aby podpisywać papiery przy okazji likwidacji.

Czy czegoś nie widzę? Patrzyłem w ostatni raport, firma nic nie ma. Kto będzie płacił z taką przebitką za nic?
    trochę ci wyjasnię....porównanie będzie nie w 100% ale w 99% trafione. Otóż weź sobie przykład kryptowalut. To jest wirtualny towar kompletnie nie przenoszący wartości. On ma tylko cenę a jest "niczym". Nie twierdzę że tu tak będzie, ale ręka świerzbi wykonać tu - nazwijmy to "inżynierią finansową". Celowo nie nazwałem tego spekulacją bo tu jest inna sytuacja. Powiem ci też z mojego doświadczenia. Tu masz układ, któy w przyrodzie jest nietrwały. Tzn. w obecnej konfiguracji WSZYSCY są przegrani. Taki stan może trwać długo ale nie wiecznie. MUSI pojawić się WYGRANY w tej układance - gdyż to dpoiero uporządkuję tą nierównowagę. Poczytaj trochę o entropii i entalpii. I inżynierię wykona ten, który widzi to od dłuższego czasu. Udanych Świąt.
  • Re: takie tam Autor: ~Mustafa [94.254.185.*]
    Problem w tym że jak to wyskoczy jak rakieta to KNF i widłowy to zawiesi jak zawsze gdy spada to ok nic nie robi a jak rośnie to blokują wzrosty i wtedy proces wzrostu np z grosza do złotówki się rozciągnie na rok a to przyciągnie gapiów na plus ale też spekulantów na minus którzy będą chcieli powstrzymać wzrost żeby kupić tanio papier i zrobić kilka kilkanaście kolek i zacznie się bajzel którego mało kto przetrwa psychicznie bo do tego dojdą płatne infa ...
  • Re: takie tam Autor: ~Hitler [5.173.3.*]
    Prawde glosisz wiem co mozna robic na tej je.anej gieldzie ,tez po cichu licze az spekula sie za to wezmie tylko pytanie kiedy
  • Re: takie tam Autor: esper_ [91.223.167.*]
    nie mam nic przeciwko abyś miał rację, co będę innym bronił być bogatymi :)
    ale porównywać pbg do krypto to jak słonce do księżyca :)

• Re: takie tam Autor: ~Podglądacz [188.146.136.*]
    Panie Kierowco autobus jedziemy dalej :)
  • Re: takie tam Autor: ~kierowca [88.156.215.*]
    wiem wiem, dzięki za pamięć...noga mi spadła ze sprzęgła i tak mocno "szarpło" ale teraz już będzie gładko na wyższych biegach, bo mamy pewną prędkość początkową. Optymizmu w Nowym Roku
  • Re: takie tam Autor: ~Podglądacz [188.146.136.*]
    Wzajemnie:)
  • Re: takie tam Autor: ~patol [178.235.191.*]
    to niech panu noga jeszcze raz spadnie i znowu szarpnie za tydzień podobnie jak dziś, tylko we własciwym północno zielonym kierunku:-)
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 12:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.