Atlantis - czwarty wahadłowiec NASA, który odbył lot kosmiczny. Jest on jednym z sześciu zbudowanych w USA orbiterów wielorazowego użytku przeznaczonych do transportu ludzi oraz sprzętu na orbitę oraz z powrotem.
Pierwsza misja Atlantis miała miejsce 3 października 1985 roku. Była to jedna z pięciu tajnych misji związanych z programem wojen gwiezdnych. W roku 1989 Atlantis wyniósł na swoim pokładzie sondy kosmiczne Magellan oraz Galileo, a w roku 2008 laboratorium kosmiczne Columbus - Moduł ISS skonstruowany przez ESA
To jest wrecz analogia to jest to samo nie wiadomo kiedy silniki sie rozkreca i zaczna wciagac ludzi.....i mielic ich na miazge....albo dostanie turbodolawdowanie z kosmosu i smiglo nie bedzie wciagac ludzi,,, tylko gdzies ten statek poleci i tak nisko juz nie wroci.....jak bedzie...nie wiem...nie wiem tego zapewne wielu z was..... jak narazie to jest walka z wiatrakami.....ja wole pozostac poza rynkiem jesli chodzi o ta spolke.....i radze wam zrobic to samo...... a tak na marginesie to od czasu kryzysu kurs nie wyskoczyl zbhytnio poza 1,65 wiec w cuda bym nie wierzyl
Zobaczcie,ze najwieksze dolowanie kursu nastapilo w czasie pazdziernika i teraz...w momencie duzego przecenienia wszystkich indeksow....teraz jest odbicie takze i to powinno sie trzymac na takim wlasnie poziomie.....po gwaltownym spadku szybko nastepowal wzrost...narazie jak cos to bym wchodzil od 1,41 do 1,45 bo na takim wachaniu tak czy inaczej da sie wyjsc na plusie....ale wszystko i tak na jedna sesje..ryzyko jest...bo spekulantow tu jest duzo tez......od dwoch dni ta sama historia