Taki mam plan ale widzę dzisiaj że 7.5-7.6 jest bronione i chyba wiele niżej nie kupimy, moimzdaniem drobni są już wycyckani z akcji/ zahartowani, poznali się na tych trikach z kursem i praktycznie nie ma ruchu w interesie. Co oznacza ze jak puszczą sprężynę to 30 możliwe, tylko do tego trzeba jakieś duże dobre info...
Obrot straszna nedza. To we wtorek zobaczymy za ile da sie kupic. Dla mnie to juz bedzie ostatni zakup, a potem trzymam na lata, w ktorakolwiek strone by nie poszlo :) No i nie doczekalem sie tych 3.5, 4.14, 5.5 chocby. A czekam od lipca :) Jedyne dobre, ze za ten kiesz kupilem Orlen po 56 i sprzedalem po 67. Wpadnie wiecej Cognorka troche :)
A mi się wydaje że jeszcze po wynikach spadnie do 6 z kawałkiem jak ostatnio i dopiero od tego momentu będzie rosło pod rynek ,koniunkture itp. Ja jeszcze poczekam
Jeżeli spadnie do 6.5-7 po wynikach, to już dla mnie nie robi różnicy czy kupię po 6 np. I tak nie spadło na spadziowe/analityczne 4. Więc chyba bezpiecznie można stwierdzić że 6/7 to już dno
Ale śmiesznie nie trafilem- jak tylko napisałem że 7.5 7.6 się utrzyma myk i już 7.4. Technicznie trzeba bronić bodaj 6.76 pewnie tam gdzieś paroma akcjami dotkniemy.
Poniżej 7 zł będę kupował tak jak parę miesięcy temu , poprostu powiększę swój pakiet i poczekam na lepszą koniunkturę i kpo ,mam czas i cierpliwość.
Życzę spokoju i wytrwałości
Myślę że wielu rozsądnych ma takie spokojne podejście jak Ty i planują podobnie, pytanie czy do tych 6 zejdzie na poważnie i będzie coś można kupić czy kilka akcji. Rok temu gdy owszem zaliczyliśmy 3 z przodu ale wolumen wymienionych wtedy akcji był naprawdę mały.