spodziewali się ludzie nie wiem czego, spółka robi pieniądz CZ 3 w najgorszym możliwym otoczeniu, wojna to najmniejszy problem bo nie zajmą astarty ale korytarz morski, spadki cen zbóż, droga energia i nawozy + blokady granic dyktowane zwłaszcza wyborami w PL i na słowacji, kto liczy że tu kurs urośnie w czasie wojny do 50-100 jest frajerem , to jest spółka która nie ma z czego spadać, min 25 w panice, kto chce to trzyma bo jak pójdzie pierwsze info o pokoju to za 50 nie kupicie, a ci co wytrzymają będą mieć coroczną dywidende bliską wkładu, bo zyski będą jeszcze większe niż dziś
Bez obaw jutro konfernecja z prezesem i wtedy sie dowiecie czemu magazynował a nie sprzedawał w III kwartale jednocczesnie przypominam o rekordowych zbiorach. Także trzeba pocekać do końca roku żeby analizować cały 2023 a ten zobaczycie bedzie niesamowity dla Astarty. Dlatego wszystkim posiadaczom akcji radze zostawić w portfelu i powrocic za pare lat do analizy i ewentualnej sprzedaży..
Raport jest lepszy, niż można się było spodziewać. Zwiększone stany magazynowe są efektem braku umowy zbożowej i mniejszymi możliwościami eksportu. Cieszą przepływy pieniężne. Przy takich stanach magazynowych (i warunkach wojennych) to wynik wręcz rewelacyjny. Naturalnie nie będzie to miało w najbliższym czasie znaczenia na wycenę akcji :). Tu cenę podbiją jedynie rokowania pokojowe.
Szczerze mówiąc jak obserwuję te Wasze brandzlowanie się nad wynikami spółek to mi się śmiać chce. I co z tego macie? Że spółka ma zyski, czy straty jak na np. na akcję wartą 100$ w przypływie dobrego samopoczucia może jest 1$ dywidendy?
Przy takiej "inwestycji" w akcje zwróci się za 100 lat, pod warunkiem, że co roku będzie dywidenda.
A wzrosty czy spadki na giełdzie to tylko czysta spekulacja. Równie dobrze możecie handlować starymi skarpetami na olx - zyski mogą być nawet większe.
Nie podniecaj się tak. Nie brandzluję się, jak to ująłeś a jedynie oceniłem wyniki. Nie chcę, aby dominował jeden przekaz i to dodatkowo sprzeczny ze stanem faktycznym. Jeżeli natomiast masz taki super interes na tych skarpetach to gratuluję i życzę powodzenia.
Swoją opinię na temat raportu już wyraziłeś, więc nie ma potrzeby, żebyś ją powtarzał. Może dla odmiany napisz coś merytorycznie, bo mam wrażenie, że albo tego raportu nie czytałeś, albo go nie zrozumiałeś. Jeżeli natomiast nadal będę czytał o "brandzlowaniu", ucinam dyskusję.