Wiem, że większość nie czyta raportu, więc wklejam więcej informacji o ostatniej umowie:
W październiku 2023 Spółka zawarła umowę dotyczącą testowania jej materiałów z globalnym producentem wyświetlaczy OLED, jednym z międzynarodowych liderów rynku display. • Na bazie tej umowy, Spółka przekazała już partnerowi testowe ilości związków do badań. • Jest to jedna z najważniejszych i jedna z najbardziej potencjałowych umów zawartych w historii Noctiluca.
2 połowa 2024 będzie się działo, każdy sam oceni, czy to długo czekać czy blisko.
Niii tam, Panie, zysków w startupie niii ma, a już powinny być miliardy... A tak na poważnie, to niektórzy myślą, że próby takich materiałów, to jak próba roweru na sprzedaż, "daj pan przejadę się wkoło trzepaka". Przecież firma produkująca musi to przetestować i to na wszelkie strony. Nawet jak mają już urządzenie to zwykły test "włącz-wyłącz" to musi trwać. Np co 10 tys razy musi to byś przebadane co do właściwości. A gdzie kolor, jasność, blaknięcie itd? Ale nie, niektórzy myślą, że to jak wódka "sponiewierało, albo nie". Szkoda pisać.
Tyle samo akcji co miał, a zresztą co mnie to obchodzi? Jak dorosły to odpowiada za siebie. Ja tam wiem dlaczego kupuje akcje typu Noctiluca, Neutrino Geology czy Thorium. Jak się uda to będą setki % a jak nie to moja strata
Ładnie - już celujeta w końcówkę 2024 - ja to powiem tak, będzie się działo to w 2031... uwielbiam ten akcyjonariat tutej. no po prostu jestescie the best...
Dnia 2023-11-09 o godz. 14:43 ~Sam-Obfajdas napisał(a): > Ładnie - już celujeta w końcówkę 2024 - ja to powiem tak, będzie się działo to w 2031... uwielbiam ten akcyjonariat tutej. no po prostu jestescie the best...
Nie badz taki pesymista, projekt wdrozeniowy z Cersanitem ruszy szybciej...
Parametry niebieskiego emitera Noctiluki już są znacząco lepsze od obecnie stosowanego 1ej generacji. Producenci mają jeszcze czas na testowanie i współpracę żeby jeszcze poprawić te parametry, żeby wdrożyć jak najlepszy związek w pipeline produktów 2025-2026.
LG ma na tyle dobra technologię że sprzedaje swoje wyświetlacze dla Samsunga, a jednak widzi potencjał we współpracy z NCL żeby poprawić własną technologię.
Cierpliwi zobaczą wyświetlacze LG w produktach Apple z wykorzystaniem emiterów Noctiluca.
Gwarantuje Ci kolego ze nawet jesli taksie stanie to do tego czasu, tuz po przxejsciu na parkiet główny GPW tak tu waz wyzerują, że nie będziecie w stanie powstrzymać długie lata jeszcze kapaania z otworka... Chyba ze wierzysz w cuda ze po 150 zl beda grubasy sie łądowac - no to powodzenia zycze
Kapitalizacja na dzien dzisiejszy 157 mln zlotych - slownie sto piedziesiat siedem MILIONOW zlotych … wiec sam nie pajacuj i zastanow sie jaki mamy tu kierunek… powiesili was na hakach pod umowe z apple, „forumowicze” ktorych juz tutaj nie ma i dlugo nie bedzie - wroca na jakis okreslony czas przed przejsciem i wtedy juz calkowicie was dowiesza (Traumatica kolejnymi szybkimi umowami a oni swoimi guwno wpisami) kazdy ma rozum - rob jak chcesz
Tak, NCL ma kapitalizację 157 mln mając zabezpieczone finansowanie, 1mln przychodu na koniec tego roku i kilkukrotnie więcej w 2024 na wysokiej marży, pierwsze miesięczne BEP pod koniec '24. To jest wysoka kapitalizacja?
To inne z poletka wysokich technologii: BIOXELTIC kapitalizacja 280mln bez przychodów, wymagany CAPEX na nowa wytwornie SDS OPTIC 185mln z komercjalizacja 2025. Fundy umieją liczyć i dlatego przejście na GPW może mieć bardzo dobry wpływ na wycenę spólki.
To jak juz tak wymieniasz to wymien z ostatnich 3 lat spolki ktore zyskly na przejsciu na parkiet glowny a ktore noe zyskaly … z reszta nie wazne - kiscie ogurasa dalej a na koniec bedzie pielne kaka na tapczany
Scope Fludics - po przejściu na rynek główny dopiero zaczęła być odpowiednio wyceniona w stosunku do wypłacanej dywidendy, chociaż przez kilka miesięcy była kiszonka przed tym.
Bioceltix w dłuższym interwale również notowany jest znacznie wyżej niż przed przejściem. Kwestia timingu, bo jesienią 2022 była zwala na szerokim, a w tym roku dobił do 80z i poprawiła się płynność.
to ci odpowiem, historycznie 9/10 zwala się do pozycji embrionalnej... A dlaczego? Ano dlatego tak jak tutej niebieski emiter okazuje sie byc brazowym emiterem i wszystkie MTA i SZAMTA sie okazujom howno warte...,.
Fundusze wezmą udział w emisji, a cena zostanie ustalona w oparciu o osiągnięcia zakomunikowane do 3Q 2024. "Grubas" nie musi się produkować żeby zbijać cenę. Ostatnia emisja po 84zl więc kolejna powinna się odbyć w przedziale nie mniej niż 100-125zl
to nie pure, noża na gardle nie ma.
Dnia 2023-11-09 o godz. 12:13 ~Zadowolony napisał(a): > > W październiku 2023 Spółka zawarła umowę dotyczącą testowania jej materiałów z globalnym > producentem wyświetlaczy OLED, jednym z międzynarodowych liderów rynku display. > • Na bazie tej umowy, Spółka przekazała już partnerowi testowe ilości związków do badań.