Niewątplie inwestorzy szukają spółek z sektora sztucznej interligencji, a kursy na giełdach zagranicznych pną się pionowo do góry.
Przyjdzie również czas, a w zasadzie już nadszedł (!) - na GPW.
Warto przyjrzeć się spółką z - przyjmijmy - sektora AI, np w oparciu o wskaźnik C/WK
Z powyższego widać, że spółka VEE ma ponad 500% niedoszacowania do średniej sektorowej.
Warto również przeanalizować kurs spółek, jak się zachowywały przez ostatnie lata.
Kurs VEE jest wg mnie MEGA atrakcyjny, spadł ponad 10-krotnie od ATH (ponad 200PLN), a jeszcze niedawno był notowany po 150PLN, gdzie wzrósł w bardzo krótkim czasie z poziomu 20PLN, co pokazuje potencjalną stopę zwrotu.
Inne spółki w tym czasie rosły, jak np. Ailleron, który wzrósł przez ostatni rok o 70%, a przez 3 lata o 215%. W tym czasie VEE został - wg mnie - sztucznie zdołowany, dając tym samym mega okazję do inwestycji.
Nikogo nie namawiam na K czy S, ale warto prześledzić walor i sektor, zobaczyć jak rosną spółki z sektora AI np w USA i wyciągnąć wnioski :)
Ty masz zerowa wiarygodność. Naganiasz na jakieś syfy na forum spółki która jest przed startem, która pewnie jutro zrobi kolejną mocną zieleń a po wynikach wyznaczy pewnie nowe ATH. Gdzie dobre info dopiero przed nami.
Idź się przejdz na długi spacer i przemysl swoje głupie postępowanie. Zaloguj się na konto w banku i zobacz jego stan i zadaj sobie pytanie dlaczego jesteś średniakiem a nie grasz w rynkowym topie. Może wyciągniesz dobre wnioski.
Ziomus obrywator. Gdybyś dal cyne w momencie kiedy zbierałeś ze spółdzielną czyli w wakacje to spoko, tak to szukaj sobie frayerow ktorym opchniesz reszte pustego kwita to samo z plazą i innymi. Ale szanuję bo matołki dalej wchodzą w temat i dają się wycmokać.
Tak jak napisałem powyżej ku pamięci. W momencie pisania tego wpisu przez obserwatora czyli wczoraj truchło vee było orzypompowane na 28. Dziś z rana podbitka na 31 (specjalnie obserwowałem ilu leszczy nagonił) i sruu na 24. Także super. Prwnie jeszcze troche do opchania od wakacji mają więc spodziewam się kolejnych postów tego typu.
Bo ObserwatoR to trol każdy go zna współpracuje ze spekulą ...jak zbierają nisko nic nie pisze tylko jak mają zamiar wywalać to wówczas prze 1-2 dni chwali dane spółki ...żeby on i jego spekuła mogli upchać akcje na górze.....tak jest zawsze.