Zastanawia mnie zachowanie kursu. Czy nie jest tak, że spodziewając się dobrych wyników rynek je wycenia przed publikacją? Tymczasem został tydzień a kurs wygląda jak wygląda. Niewykluczone, że czegoś nie rozumiem. Jakoś bardzo długo na giełdzie nie jestem, ale spodziewałem się gry pod raport.
Ja zadałbym pytanie inaczej. Nawet jeśli to manipulacja kursem to gdzie, na tydzień przed potencjalnie dobrym raportem, jest popyt, skoro relatywnie niedużym wolumenem można zepchnąć kurs 5 procent?
No cóż mssz darmową lekcję (albo płatną). To czego się spodziewasz nie zawsze jest zgodne z rynkiem, inaczej byłbys milionerem. I na tym stwierdzeniu poprzestanę.
To jest prawda. Szczególnie że patentus to taka dziwna spółkap przy dobrych wynikach potrafi lecieć na czerwieni a później ni stąd nie zowąd dzida w górę
Dnia 2023-11-07 o godz. 17:05 ~Kamil napisał(a): > Ja zadałbym pytanie inaczej. Nawet jeśli to manipulacja kursem to gdzie, na tydzień przed potencjalnie dobrym raportem, jest popyt, skoro relatywnie niedużym wolumenem można zepchnąć kurs 5 procent?
jeszcze ze dwa dni temu ktoś tu twierdził że popyt niesamowicie rośnie i na nic były wyjaśnienia że popyt to nie czerowny kolor