tą kwotą wymiatają wszystkich przypadkowych dywidenciarzy :)) powyzej 39 tylko nieliczni kupowali pod dywidende bo mieli na to tylko parę sesji
tak wiec do 39 pole jest wyczyszczone bo jak ktos chce to może oddać akcje do woli po 39 i znajdą się chętni by je przytulic
i co dalej ? teraz mają czas i tylko od funduszów zależy dalsze życie GPW mysle ze dalej nie bedzie pokazu sztucznych ogni jest czas do lipca 2024 cierpliwi zobaczą
o ile bedzie nowy rzad to zawsze nowy wymienia ludzi w kluczowych spolkach (bredzenie ze odwolali bo sie nie nadawal)
znając tuska bedzie ciągnąl z tych spolek jak najwiecej gdybając tym tokiem myslenia to z gpw musi jak najwiecej wyciągnąć w postaci dywidendy a to jest dobra wiadomośc dla akcjonariatu gpw no chyba ze tak jak przed laty wyciągnie kase jako podatek od kopalin z gpw :))) oczywiscie ironizuje z chytrosci i rozgrabiania tak jak to zrobil z kghm
a te ruchy na gpw widac szykuje sie 40 zł a docelowo 47 zł
Dnia 2023-11-09 o godz. 08:51 ~1kwiecien napisał(a): > o ile bedzie nowy rzad to zawsze nowy wymienia ludzi w kluczowych spolkach (bredzenie ze odwolali bo sie nie nadawal) > > znając tuska bedzie ciągnąl z tych spolek jak najwiecej gdybając tym tokiem myslenia to z gpw musi jak najwiecej wyciągnąć w postaci dywidendy > a to jest dobra wiadomośc dla akcjonariatu gpw > no chyba ze tak jak przed laty wyciągnie kase jako podatek od kopalin z gpw :))) > oczywiscie ironizuje z chytrosci i rozgrabiania tak jak to zrobil z kghm > > a te ruchy na gpw widac szykuje sie 40 zł a docelowo 47 zł >
Ja też liczę że Tusk zrobi porządki na GPW walcem najlepiej - do całkowitej wymiany na GPW Rada Zarząd Dział Emitenta Dział Prawny Cyk Cyk czas ucieka a 13 coraz bliżej, potem już bliżej niż dalej nowy skład GPW ... Obserwuj na IN ja tam dołożę rękę do programu Cela plus w szczególności za wymuszenia fałszowania sprawozdań finansowych wobec Emitentów no i oczywiście za Taxus Fund S.A.
to co piszesz az cieknie pychą ja dolozę ja zrobię ja najwiecej mogę ja wiecej wiem ja mam papiery no cóż to --- rób nie pisz ci co najwiecej mogą nie chwalą sie ty chwalisz sie od lat a caly czas przez te lata nic sie nie zmienilo czyli nic nie moozesz tylko twoj idol tusk moze i tylko na niego mozesz liczyc a nie na to co ty mozesz to co ty masz czy mozesz jest nic nie warte
Dnia 2023-11-09 o godz. 11:06 ~1kwiecien napisał(a): > to co piszesz az cieknie pychą ja dolozę ja zrobię ja najwiecej mogę ja wiecej wiem ja mam papiery > no cóż to --- rób nie pisz > ci co najwiecej mogą nie chwalą sie > ty chwalisz sie od lat a caly czas przez te lata nic sie nie zmienilo > czyli nic nie moozesz tylko twoj idol tusk moze i tylko na niego mozesz liczyc a nie na to co ty mozesz > to co ty masz czy mozesz jest nic nie warte >
Proponowałem choć na In zasięgi mi porobisz zobaczymy kto ty jesteś ...