• Brak kontaktu ze spółką Autor: ~nextgeneration85 [185.15.3.*]
    Telefony wyłączone bądź nie odbierają a na maile nie odpisują zatem należy pogratulować szefowi że tak nieumiejętnie utopił spółkę a z nią akcjonariuszy
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Mareczek [93.158.232.*]
    Niesamowite jest ze może to ujść płazem, zero konsekwencji. Gość ma łeb do interesów.
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Mimi [23.108.99.*]
    Ciekawe kiedy koleś będzie poszukiwany w TV
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~nextgeneration85 [185.15.3.*]
    na NC było sporo takich typów i nikogo krzywda nie spotkała chyba że jakiś akcjonariusz wpierdziel spuścił
    Jakby KNF to regulował to nie byłoby takich scen a jak można doowolnie drukować nawet 5 razy więcej akcji niż jest bez żadnego pokrycia to co druga spółka to wydmuszka
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~gracz [83.26.191.*]
    I to prawda pełno nic nie produkujących, parę osób zatrudnionych a aktywa to tylko udziały w innych takich samych spółkach w raportach po cenach sztucznie utrzymywanych.Ale w naszym przypadku ostatnich emisji nikt do obrotu nie dopuści.Tak jakby tego nie było powinni unieważnić umorzyć,cholera wie co będzie.
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Free [78.8.61.*]
    Jeżeli spółka będzie wyceniana do sprzedaży bez emisji, to wtedy może nawet ktoś się skusi, bo w zasadzie ta emisja to 4/5 wszystkich akcji z tego co pamiętam.
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Bodex [89.38.97.*]
    Śmietnik zrobili ze spółki jak patrowicze
    A miało być tak pięknie. Tznntak pięknie i spółce spekulant pisał z rodziną po czym sprzedał na wielkiej stracie. I tak miał szczęście w nieszczęściu bo teraz to próżnia
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~spekulant [46.227.240.*]
    Nie martw sie o mnie odrobie na IBC jak spekula wkoncu wsiadzie na papier miedzy 10 a 20zl oddam mam srednia 2zl tam, a dodatkowo sobie zarabiam na kontraktam na indexach od dzis mam shorty na indexach kilka dni pospadaja obserwuj to znow troche kaski wpadnie :) a MTE jeszcze zamierzam dobrac ze 100-250tys akcji po odwieszeniu po ok 10gr o ile tak tanio dadza jeszcze kupic jakies leszczyki w przyszlym roku sie zarobi pod boom na magazyny energii i stawi godzinowe.. ;)
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Ch__z_tego_będzie [188.146.92.*]
    Tu już nie ma magazynów energii
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Smalec [79.184.29.*]
    Nikt też tego nie przejmie. Spółka ma długi, a akcje serii C posiada nie tylko Benek, ale łącznie 32 podmioty np. Centurion ASI, który za udziały w Minutor Energia Sp. z o.o., zamienione na akcje emisji połączeniowej, zapłacił 104.500,00 zł... Ciekawe ile płaciła reszta i jak udało się przeżreć tę kasę. Nieco inaczej było w przypadku Yellow Boson SA, tam też było odwrotne przejęcie i A. Górski jest udziałowcem, ale kłopoty i wniosek o restrukturyzację dotyczyły spółki zależnej, którą sprzedano za złotówkę, a Górski odkupił ostatnio akcje połączeniowe od byłego prezesa za uwaga... 0,000874 zł za sztukę. Niecałe dziewięć setnych grosza. Ogarną burdel w papierach, może jakieś scalenie akcji i notowania wrócą szybciej niż tutaj i będzie gotowa spółka pod nowy biznes. Tu nie będzie tak łatwo, ponieważ restrukturyzacja i długi dotyczą "spółki matki" i trudno to obejść... kibel się tu zrobił.
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~spekulant [46.227.240.*]
    Dzieki z a robote moze nie po 10 a po 1 gr skupie od was akcje jak tak dalej bedziecie naganiac na spadki i o to chodzi by jak najtaniej kupic i oddac jak najwyzej, dzieki i pozdro czekam na 1gr na 2fixach za x miesiecy jak odwiesza ciekawe kto odda, z gory dzieki ?:P :DDD pogadamy za rok.. ;)
    Nie naganiam, sam mam ten paździerz... Na szczęście tylko czterocyfrową liczbę akcji, ale i tak szkoda...
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Ch__z_tego_będzie [109.231.11.*]
    Szkoda to cewka i innych forumowych milionerów
    Nawet parę stówek piechotą nie chodzi... Lepiej bym wyszedł, gdybym zainwestowany hajs przepił, zagrał w totka albo nawet wpłacił na schronisko...
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~AKCJONARIUSZ [84.10.242.*]
    Ches to Ci teraz sprzedam z emisji c.
    A ile płaciłeś za jeden udział w sp. z o.o.? U Centuriona wyszło 5.500,00 zł, co daje jakieś 0,195 zł za jedną akcję serii C.
    Jak miałbym to sprzedawać po 10 groszy, to niech sobie wisi i czeka na lepsze czasy. Tutaj już kilka razy zmieniali profil działalności. Teraz chyba czas na AI, skoro OZE nie pykło:)
    A kto najpierw spłaci długi? Przecież tego jest prawie 5 baniek patrząc na niezaudytowane dane z raportu za drugi kwartał... Ciekawe czy i kiedy będą dane, pod którymi podpisze się niezależny biegły rewident???
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=13657897&strona=1
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~AKCJONARIUSZ [5.173.104.*]
    To samo
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~gracz [83.26.190.*]
    Może i tu udziałowcy nie tak łatwo pogodzą się że stratą.
    Bez raportu to i tak dyskusja akademicka. Raczej nikt tego nie kupi ode mnie na podstawie umowy cywilnoprawnej, no chyba że są chętni to zapraszam:)

Jeżeli odwiesza, to wtedy zacznę się martwic co dalej. Na razie wkurza mnie głównie to, że nawet straty nie moge sobie zrobić. A co gorsze jak spółka ogłosi upadłość, to też tych akcji nie można sobie odliczyć. Wtedy zostaje już tylko sąd i próba udowodnienia, ze prezes ściemniał w raportach kwartalnych. Skoro audytor nie chce tego podpisać, to jest spora szansa na to, że tam ładne kwiatki w księgowości były. No ale to też pieśń przyszłości, na razie trwamy w zawieszeniu.

• Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: zeglarz [89.64.40.*]
    Obserwowałem tą spółkę z boku na discordzie, i przepraszam że to napiszę, ale takiej komedii z przekładaniem raportu za 2022 pod ,,czujnym'' okiem KNFu to ja nie widziałem i chyba już nie zobaczę bo to mistrzostwo świata ...
    ... pytanie co tam robiła RN i gdzie konsekwencje karne dla nich za brak należytego nadzoru !!?
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: ~Free [87.105.112.*]
    Jak ogłoszą upadłość bez wydawania raportu, to chętni do rozgrzebania sprawy na pewno się znajdą. Ja z przyjemnością dołożę się do jakiegoś pozwu zbiorowego;)

Nie na darmo członkowie RN się tak ewakuowali po zawieszeniu spółki. Mnie bawi ich naiwność, Naprawdę myślą że ich dymisja już po tym jak zawiesili spółkę, uchroni ich przed odpowiedzialnością?
    Oni wiedzą co robią łącznie z Prezesem
    Majowy raport pokazał z kim mamy do czynienia nawet pod Taurona się podszył takie cwaniactwo.
  • Re: Brak kontaktu ze spółką Autor: zeglarz [89.64.40.*]
    Zadaniem każdej RN jest pilnowanie by spółki działały zgodnie z prawem, niezgłoszenie nieprawidłowości jest przestępstwem karalnym z prawdopodobnym końcem kariery w tym zawodzie ...
    Ogłoszą upadłość to od kratek się nie wywiną z Prezesem włącznie.Wystarczy przeanalizować ESPI do 2 lat wstecz,Procesy o odszkodowania będą z pewnością.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.