Dnia 2023-11-02 o godz. 12:07 ~Masakra napisał(a): > No ta spółka to moja największa porażka. Tyle czasu z zamrożonym kapitałem. > > > > KUSY wiesz może co ten Yifan odwala? Bo czytając ostatni raport miałem wrażenie że to Yifan robi problemy i opóźnia wszystko.
Nie wiem, bo jestem leszczem jak każdy uuu dał ciekawą wiadomość cytuję: >>Chinole wpuścili swoją ekipę do zmiany instalacji , około 3 miesięcy temu. Po spieprzeniu wszystkiego , trzeba było wezwać nową<< Jeśli to prawda, to rodzi się pytanie, czy ekipa Chinoli była z Biotonu, czy z Yifan. Jeśli z Biotonu, to Yifan może mieć pretensje i nie poczuwać się do pokrycia strat. Lepiej żeby to była ekipa od Yifan. Gorzej, jak Yifan po wezwaniu nadal nie będzie się poczuwał do zapłaty i w końcu jebnie papierami. Umowa jest tak skonstruowana, że mogą wyjść w każdej chwili bez konsekwencji. Oczywiście stracą to co do tej pory zainwestowali ale dalej tracić już nie będą. Optymalizacja straty. Wtedy mega tąpnięcie jest jak w banku i nowe, historyczne minima. Wtedy liczyć na jakiś zysk mogą chyba tylko wnuki. Także dobry testament trzeba będzie sporządzić.
Ekipa Chinoli była sprowadzona przez Yifan. To Bioton dosłał drugą grupę. Jest OK , ale jeszcze prace techniczne , ale po przerwie na wytworzenie brakującego API do produkcji " klasycznej ".
Ja też utożsamiam się z papierem jak włożę trochę pieniędzy i czasu. Więc też napisałbym - piszą o nas. Cały czas zakładam że Yifan wszedł do Biotonu strategicznie jako do jednego z niewielu producentów rekombinowanej insuliny i rozwijanie tego biznesu w postaci analogów będzie tylko kwestią czasu. Z informacji wynika że w tym miesiącu nastąpi koniec modernizacji zakładu - to bardzo dobra informacja pod wieloma względami. Nie sądzę żeby Yifan rzucił teraz papierami przy takiej wycenie - gdyby chciał sprzedać ten swój cały pakiet to sądzę że za ok. 700-800 mln zł od razu znaleźli by kupca.
Yifan będąc średniakiem na globalnym rynku, szukał nowoczesnej fabryki, która za rozsądną cenę będzie mogła wdrożyć JEGO (Yifana) analogi do produkcji. Bioton się nadawał i był na musiku. To po pierwsze. Yifan nie może sprzedać żadnego pakietu, bo NIE JEST AKCJONARIUSZEM BIOTONU! Pośrednio posiada 31.65% akcji i ani jednej więcej, co pozwala mu na samodzielne rządy w spółce. To po drugie. Niestety analogi stają się coraz mniej opłacalne i nowatorskie. Jest coraz więcej nowych metod leczenia, co w zderzeniu z agresywną i częściowo monopolistyczną postawą Novo Nordisk, sprawia coraz większe trudności biznesowe. To po trzecie. Jednak też sądzę, że Yifan tak łatwo się nie podda. Ale to nie jest łatwy biznes i nikt tu za friko pola nie odda. Rynek jest nasycony i nie ma na nim żadnej luki. Pisanie, że jest coraz więcej cukrzyków, więc Bioton zrobi na nich kokosy, bo produkuje insulinę klasyczną, jest...powiedzmy daleko idącym nadużyciem. Tak żeby nikogo nie urazić. To tak gwoli prawdy.
Kusy z lekami na cukrzycę jest podobnie jak z samochodami. To, że są bentleye i mercedesy to jednak większość jeździ skodami i volkswagenami. Uwzględniając dostępność nowych terapii, cenę, skutki uboczne to na analogach będzie się zarabiać jeszcze przez wiele lat. Choć przyznaję, że rynek nie jest łatwy ale Yifan zamierzał dystrybucję prowadzić głównie w Chinach.
Dnia 2023-11-03 o godz. 10:51 ~Karol napisał(a): > Kusy z lekami na cukrzycę jest podobnie jak z samochodami. To, że są bentleye i mercedesy to jednak większość jeździ skodami i volkswagenami. Uwzględniając dostępność nowych terapii, cenę, skutki uboczne to na analogach będzie się zarabiać jeszcze przez wiele lat. Choć przyznaję, że rynek nie jest łatwy ale Yifan zamierzał dystrybucję prowadzić głównie w Chinach.
Lubię merytoryczne i nie głupie odpowiedzi, dlatego zadam pytanie. Skoro Yifan skupia się na sprzedaży analogów na chińskim rynku, to czemu tak pod górkę ma z inuliną klasyczną Biotonu w Chinach? Podpowiem, Yifan ma gdzieś cały Bioton i jego kurs na giełdzie i zależy mu jedynie na realizacji swojego projektu, albo dla tego że jest średniakiem na rynku i tak na prawdę nie wiele może nawet w Chinach. Jemu zależy jedynie na realizacji swojego projektu, a jaki będzie finał to czas pokaże. Na razie wszystkie opcje muszą być brane pod uwagę, włącznie z wycofaniem. To jest abecadło dla kogoś kto wkłada swoje pieniądze w giełdę.
Na Biotonoe Chińczykom nie zależy, ale na projekice już tak. Nawet swoją ekipę do pomocy przysłali podobno. Jak to wypali to na chwilę kurs podskoczy. Wtedy wywalam to co mam. Kokosów tu już się nie zrobi. No chyba, żeby Bioton coś nowego i potrzebnego odkrył. Ale w to za bardzo nie wierzę.
Nic nie pisałem o kursie ale ok, jak Bioton zacznie zarabiać to i kurs się zmieni. Co do sprzedaży w Chinach to jak dobrze pamiętam transakcje były z niską marżą więc może i sam Bioton nie jest zainteresowany. Spółka zarabia coraz więcej na lękach a na insulinie głównie na rynku krajowym. Co do analogów zakładam, że Yifan wchodząc w interes miał policzone ryzyka i wyszło im, że zarobią. Analogi to nie insulina klasyczna jest na nią większy popyt i zapewne większa marża. Na razie nic nie wskazuje na to że projekt zakończy się porażką choć z opóźnieniami to idzie do przodu we właściwym kierunku.
Karol, mądrego to i miło posłuchać. Może w końcu przestaną ściemniać i coś się zacznie dziać w listopadzie. Jeśli tak, to może i Mikołaj przyjdzie na święta.:D
50pln?:),:),:) koń by się uśmiał, gdyby oczywiście umiał, ta firma to gniot, o tym wie byle kmiot, dlatego tylu dziadków siedzi, czekając z nadzieją na zwrot swej miedzi. potrzebna wam jednak metaformina' albo nawet taxyfolina, by dnia zysku dożyć, jeśli Pan pozwoli tak się losowi złożyć.
Ty rzeczywiście jesteś j(eden)23,
Tylko czy J marzy czy na wykres czasem patrzy?
10 lat siedzą w nim chińczycy,
I jakoś nie ma pszczółki co o miodzie(zyskach)bzyczy.
I ty że to nie gniot twierdzić śmiesz,
Znaczy ze co mowisz nie wiesz.
Jestem w tym grajdołku od zarania,
Od pierwszego dnia exbudu notowania,
I takich jak ty już przeżyłem,
Bo tu bardzo wcześnie byłem,
I choć nieźle zarobiłem,
Dalej twierdzić będe że to gniot,
I dla maluczkich tylko stres i kłopot.
No nie liczy się przeszłość ale przyszłość. Tez mam banki dla wyników itp ale czas popatrzeć poza horyzont
W dniu 22 sierpnia 2023 r. spółki BIOTON S.A. oraz EnteroTarget ApS podpisały Term Sheet, dotyczący współpracy spółek
dotyczącej zastosowania substancji aktywnej rekombinowanej insuliny ludzkiej (API), produkowanej przez BIOTON S.A.
w produkcie farmaceutycznym EnteroTarget ApS - EnterocalmTM.
EnterocalmTM to produkt, który ma ogromny potencjał w pomaganiu pacjentom, którzy mają bardzo niewiele opcji leczenia
różnych chorób jelit – oferując im lepszą formę leczenia i znaczną redukcję objawów choroby. Produkt EnteroTarget ApS -
EnterocalmTM jest w pierwszej fazie badań klinicznych.
BIOTON S.A. w ramach ww. umowy posiada wyłączność na dostarczanie EnteroTarget ApS substancji aktywnej (API). Umowa
może zostać wypowiedziana przez każdą ze stron za 12-miesięcznym okresem wypowiedzenia.
W ramach umowy EnteroTarget ApS ma prawo do udzielania licencji na marketing i sprzedaż EnterocalmTM, lecz jeśli
zdecyduje się udzielić licencji na sprzedaż EnterocalmTM w Polsce innym podmiotom niż BIOTON S.A., opłaty licencyjne (lub
marża brutto dla dystrybutora) zostaną podzielone równo (50/50) między EnteroTarget ApS i BIOTON S.A.. W przeciwnym
razie BIOTON S.A. będzie miał wyłączne prawo do sprzedaży hurtowej EnterocalmTM w Polsce.
Jakoś mało kto komentował, poczytałem na LinkedIn i to może być hit większy niż same analogi. Pewnie dlatego zbierają. Na razie TS, ale jak będzie umowa to mijamy 5
Czy długo posiadasz akcje biotonu?wiesz li Ty ile oni już ŕóżnych umów podpisali na przestrzeni istnienia tej firmy?przyszlośc tej firmy jest zaesze taka sama,kasa dla zarządu,mierne wyniki,wielkie peryspektywy,emisja dla(.....?)szybka sprzedaż akcji po jakimś hicie njusowym,i kiszonka dla łosi.
Tyle w temacie przyszłości
Nie pękaj,
Się absolutnie nie lękaj,
Wchodź na całego,
Skoro sądzisz że świetlana przyszłość tego.
Pakuj za wsio,
Po akcyjki zatem wio.
No i potem tylko czekać,
Czekać,
Czekać,
Czekać .......
I tak aż do zasr.......j śmierci,
Twojej lub ich.