Według Steam 100% Drago ale sam nie wiem na 100% ponieważ GSS był z podziałem dla MG. Moim zdaniem lepsza tematyka niż Road Diner ale będzie wydany później. DLC 100% Drago
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, wielokrotnie było to omawiane- Road Dinner, Motel Simulator oraz wszystkie DLC do GSS są z udziałem inwestora zewnętrznego, partycypuje w kosztach w 50 % i taki sam udział ma w przychodach. Jedyna zmiana to brak wydawcy(Movie Games - "zaoszczędzone" 10%) Mam sporo akcji spółki ale nie lubię takiej manipulacji. Mów prawdę albo odpuść.
W ostatnim raporcie finansowym była wzmianka, że jeszcze w tym roku pojawi się pierwszy materiał promujący grę, aczkolwiek tytuł na dany moment jest dopiero w preprodukcji.
przemeq86 - czy masz jakieś potwierdzenie tego, czy w RDS i MS również mamy udział inwestora projektowego? Ani w prospekcie ani w dokumencie informacyjnym (ani nigdzie indziej) nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat, a warto to doprecyzować. Jeśli Drago, ma tak niekorzystną umowę jak w przypadku GSS, to mówimy o potencjalnej utracie wielu milionów przyszłych przychodów.
Patrząc racjonalnie, zarząd raczej nie strzelałby sobie w stopę, po raz kolejny zgadzając się na współfinansowanie produkcji. Z drugiej strony, prace nad RDS ruszyły jeszcze przez wydaniem GSS, więc mogli już wtedy podpisać umowę inwestycyjną, nie wiedząc jak silne IP mają w posiadaniu.
Dnia 2023-11-02 o godz. 10:06 ~boniek napisał(a): > Road Diner , Motel Simulator i wszystkie DLC na Steamie zostały oznaczone jako pełna własność Drago.
Zgadza się. Tylko GSS i Food Truck są do podziału. Wszystkie DLC i pozostałe gry to kasa dla Dargo. Ewenementem jest podział z rynku chińskiego z Heartbeat. Nie wiem, czy też nie chodzi o cały rynek azjatycki. Jednak największa kasa płynie z USA.