• Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Krzanu1988 [185.41.129.*]
    Jak w temacie ?
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Magda [95.215.27.*]
    Przyszłam zapytać o to samo :)

Rekomendacje są na 23-25 zł, aktualnie trwają promocje hallowinowe, za chwilę Black Friday i święta więc okres zbiorów dla spółek
    gamingowych, a co za tym idzie Artifex powinien pobić kolejne rekordy przychodów. Tymczasem kurs akcji spada coraz bardziej.

Moim zdaniem powinno być odbicie od 2 listopada pod kolejne prognozy i pod sprawozdanie za trzeci kwartał, bo raczej żadnych negatywnych informacji ze spółki nie można się spodziewać.

• Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Poker [5.173.150.*]
    Jak spada to trzeba kupować..tyle w temacie :)
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Krzanu1988 [185.41.129.*]
    Sam jestem zdziwiony tym spadkiem, bo nic nie uzasadnia takiej sytuacji. Wchodzac w artifex w okolicach 16zl zrobilem research porownawczy do innych firm z branzy gamingowej i ta okazala sie byc najgorzej wyceniona wzgledem zysku na akcje, a jako jedna z niewielu dale na ten moment gwarancje stabilnych wzrostow co widzimy od poczatku roku.
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Magda [95.215.27.*]
    Dokładnie tak, jest to bardzo stabilna i niedoszacowana spółka. Ja planuję jeszcze trochę akcji dokupić, od kliku tygodni przenoszę kapitał z innych spółek growych. Zaskoczona jestem tylko tym, że ktoś te akcje sprzedaje po tak promocyjnej cenie.

• Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Poker [5.173.184.*]
    Nie ktoś, a sam Pan prezes nawet sprzedaje.
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~mdmdm [89.174.200.*]
    nie "sprzedaje" a srpzedał i twierdzi, że już nie planuje.

a zycie jest jedno kiedyś trzeba sprzedać imo ;)
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Poker [5.173.184.*]
    Tak, sprzedał i od tamtej pory, nadal nic się nie zmieniło na lepsze i więcej sprzedających mamy...
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~ad [195.164.167.*]
    Bo to taka firma jest. Stabilna pozycja, prognozy dobre, niedoszacowana i tak od lat i od lat ciągle to samo, szybowanie w górę i pikowanie w dół i taka jazda bez trzymanki. Dokupuję akcje tej firmy od lat i chociaż miałbym dziś ok 150% przebicia przy sprzedaży to nadal naiwny czekam na te zapowiadane 25 zł żeby zarobić kokosy i pewnie znowu poczekam ...
  • Re: Dlaczego kurs spada ... ? Autor: ~Morfeusz [193.25.251.*]
    Duży profit tylko jeśli duże ryzyko. Widać, że spółka może (kiedyś musi?) wystrzelić w kosmos w każdej chwili, ale ludzicha się boją właśnie przez takie myślenie jak w komentach. imo po tak stabilnych wynikach kwartał do kwartału co mogło by się jeszcze nadzwyczajnego stać, aby twarde dane zanurkowały? Myślała baba jak brała? Co jeszcze? Jakby połowę zysku na używki prezesy rozdawali, to co jeszcze może się stać nie tak?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.103.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ARTIFEX 0,99% 14,28 2025-10-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.