kwestia czasu moim zdaniem bedzie zawieszenie notowan. Zobacz sobie MSX Resources, jesli nie znasz spolki to poczytaj. Tam z 10 lat zawieszone sa notowania. Ludzie maja akcje, z ktorymi ic nie moga zrobic. To troche sytuacja jak z idea bank i noble bank.. Strata zainwestowanego kapitalu 100%. Na Serinusie wczesniej cz ypozniej wyjda jakies walki, t opewne! Jestem na gieldzie niemal od poczatku i widzialem takic hspolek dziesiatki! Byli zawsze tacy jak Aruś, ktorzy uwazali sie za Warren Buffeta.. jak skonczyli wszyscy wiedza!
przykładów bezpodstawnych wzrostów jest wiele na GPW a przekrętów jeszcze więcej. 20 lat temu pisałem magisterkę o "Przestępstwach na rynku kapitałowym" a doświadczenia jakie zdobyłem przez ostatnie 15 lat inwestowania tylko mnie utwierdziły w przekonaniu żeby trzymać się od tego Państwowego Kasyna jak najdalej. A KNF bierze kasę nie wiadomo za co bo na pewno nie za nadzór GPW.
no zapomniałem że KNF bierze kasę a raczej łapówki niczym były Prezes .MChrzanowski za olewanie akcjonariuszy i przychylność Bankom np. Czarneckiego. A w nagrodę za prawomocny wyrok wykłada na SGH.
SGH to syf! Gdyby ta uczelni szanowala siebie i studentow, to usunelaby takie "gwiazdy" jak wyzej wymieniony Pan oraz np Glapinskiego... Jesli Rektor albo ktos inny ma z tym problem chetnie spotkam sie w sadzie i przedstawie moje argumenty i wyjasnie dlaczego t onei ejst poowienie! Na szczescie wladza sie zmienila, wiec sady juz nie musza robic pod siebie ze strachu!
Na innych spólkach też tragedia GPW taki efekt z Krakowa wyemitował akcje z prawem poboru i już 3,5 roku nie są dopuszczone do obrotu ani pieniędzy ani akcji monity do KnF nic nie dają tu przynajmniej jest jakaś nadzieja na zmiany.
Ja mam cały czas Ganta który w owych czasach przed upadkiem miał bank ziemi za kilkaset milionów ( pewnie też na papierze) i przed hossą w deweloperce upadł i nikt nic a gdzie te działki i majątek że o Krezusie nawet nie wspomnę bo jeszcze mnie trzęsie. Można by wymieniać Techmex ,Ursus Pbg i inne super spółki ale co tam. Tutaj planowałem siedzić do końca i budować kapitał na emeryturę ale jakoś zrozumiałem w porę że nie ma podstaw wzrostu z 0,2 na 2 pln przy takim rozwodnieniu akcji i notorycznym spadku wydobycia. Jak ktoś był na forum to wie że siedziałem tutaj praktycznie od początku KOV ale zmarnowałem dobre ponad 10 lat i straciłem sporo zdrowia i kasy.
Zaglądam tu z sentymentu ale nic się nie zmieniło jak widzę.
GPW to nie jest już miejsce na inwestowanie na emeryturę bo coraz mnie spółek przewidywalnych z twardymi fundamentami a spółki pokroju WAWEL to już niestety historia. Tutaj tylko spekuła i kurs sterowany przez spółdzielnie za przyzwoleniem KNF.
miałem zainwestowane w IMPEL i ELEMENTAL to też ściągnęli z parkietu na przekręcie ze stratą dla małych akcjonariuszy. Tutaj jest takie bagno z przekrętami że chyba już tylko hazardziści inwestują.