• tylko GPW daje mozliwośći bezpodstawnego wzrostu z 0.2 na 2 zł a po sca. Autor: ~narcos [37.30.0.*]
    leniu powrót z 20 zł na 2 zł. Teraz kolejna emisja i spadek na grosze przed kolejnym scaleniem.

Prokuratura powinna wjechać z futryną do tego pseudo nadzorcy KNF.
  • Re: tylko GPW daje mozliwośći bezpod Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    kwestia czasu moim zdaniem bedzie zawieszenie notowan. Zobacz sobie MSX Resources, jesli nie znasz spolki to poczytaj. Tam z 10 lat zawieszone sa notowania. Ludzie maja akcje, z ktorymi ic nie moga zrobic. To troche sytuacja jak z idea bank i noble bank.. Strata zainwestowanego kapitalu 100%. Na Serinusie wczesniej cz ypozniej wyjda jakies walki, t opewne! Jestem na gieldzie niemal od poczatku i widzialem takic hspolek dziesiatki! Byli zawsze tacy jak Aruś, ktorzy uwazali sie za Warren Buffeta.. jak skonczyli wszyscy wiedza!
  • Re: tylko GPW daje mozliwośći bezpod Autor: ~pol [37.109.160.*]
    a wspomnij jakie zyski miał MSX Resources
  • Re: tylko GPW daje mozliwośći bezpod Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    takie same jak Serinus! Papierowe, bo te realne ukradl zarzad
  • Re: tylko GPW Autor: ~Arkadiusz [83.27.231.*]
    Będzin z 5 zł na 200 ! czyli 4 razy więcej niż SE pacanie !
  • Re: tylko GPW Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    Bedzien to nie Serinus pacanie, choc obie to spolki, a sklep miesny to nie ksiegarania, choc oba to punkty handlowe pacanie!
  • Re: tylko GPW Autor: ~narcos [37.30.0.*]

przykładów bezpodstawnych wzrostów jest wiele na GPW a przekrętów jeszcze więcej. 20 lat temu pisałem magisterkę o "Przestępstwach na rynku kapitałowym" a doświadczenia jakie zdobyłem przez ostatnie 15 lat inwestowania tylko mnie utwierdziły w przekonaniu żeby trzymać się od tego Państwowego Kasyna jak najdalej. A KNF bierze kasę nie wiadomo za co bo na pewno nie za nadzór GPW.

no zapomniałem że KNF bierze kasę a raczej łapówki niczym były Prezes .MChrzanowski za olewanie akcjonariuszy i przychylność Bankom np. Czarneckiego. A w nagrodę za prawomocny wyrok wykłada na SGH.
    SGH to syf! Gdyby ta uczelni szanowala siebie i studentow, to usunelaby takie "gwiazdy" jak wyzej wymieniony Pan oraz np Glapinskiego... Jesli Rektor albo ktos inny ma z tym problem chetnie spotkam sie w sadzie i przedstawie moje argumenty i wyjasnie dlaczego t onei ejst poowienie! Na szczescie wladza sie zmienila, wiec sady juz nie musza robic pod siebie ze strachu!
  • Re: tylko GPW Autor: ~Gość [88.156.208.*]
    Po 2 z hakiem można kupić paręset kilo
  • Re: tylko GPW Autor: ~pixel [78.10.252.*]
    czekam na 2,40-2,50 ,,,,i biorę ;-))
  • Re: tylko GPW Autor: ~ccc [93.176.197.*]
    Na innych spólkach też tragedia GPW taki efekt z Krakowa wyemitował akcje z prawem poboru i już 3,5 roku nie są dopuszczone do obrotu ani pieniędzy ani akcji monity do KnF nic nie dają tu przynajmniej jest jakaś nadzieja na zmiany.
    Człowieku ja mam akcje INFOSCOPE już ponad 10 lat na koncie i nawet straty nie można zaksięgować. Ta GPW to cyrk sterowane przez małpy na prochach.
  • tylko GPW Autor: ~rg [31.0.62.*]
    Ja mam cały czas Ganta który w owych czasach przed upadkiem miał bank ziemi za kilkaset milionów ( pewnie też na papierze) i przed hossą w deweloperce upadł i nikt nic a gdzie te działki i majątek że o Krezusie nawet nie wspomnę bo jeszcze mnie trzęsie. Można by wymieniać Techmex ,Ursus Pbg i inne super spółki ale co tam. Tutaj planowałem siedzić do końca i budować kapitał na emeryturę ale jakoś zrozumiałem w porę że nie ma podstaw wzrostu z 0,2 na 2 pln przy takim rozwodnieniu akcji i notorycznym spadku wydobycia. Jak ktoś był na forum to wie że siedziałem tutaj praktycznie od początku KOV ale zmarnowałem dobre ponad 10 lat i straciłem sporo zdrowia i kasy.
    Zaglądam tu z sentymentu ale nic się nie zmieniło jak widzę.
    GPW to nie jest już miejsce na inwestowanie na emeryturę bo coraz mnie spółek przewidywalnych z twardymi fundamentami a spółki pokroju WAWEL to już niestety historia. Tutaj tylko spekuła i kurs sterowany przez spółdzielnie za przyzwoleniem KNF.
    to co wartosciowe jeszcze zostalo na GPW wlasnie ucieka z gieldy. Zobaczcie ile spolek bedzie zdejmowanych z gieldy w najblizszym czasie..
  • Re: tylko GPW Autor: ~narcos [37.30.6.*]
    miałem zainwestowane w IMPEL i ELEMENTAL to też ściągnęli z parkietu na przekręcie ze stratą dla małych akcjonariuszy. Tutaj jest takie bagno z przekrętami że chyba już tylko hazardziści inwestują.
[x]
SERINUS -1,39% 0,71 2025-05-19 12:51:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.