Mi się bardzo niepodobala sesja w piątek. Ładnie ktoś odebrał po 13.50 ale później pękło zero popytu. Fajnie ze dużo akcji się przewinęło na tych poziomach ale podaz była ogromną. Albo strasznie żeby odbierać akcje albo ten co kupował popołudniami teraz wychodzi bo wycofuje się z dealu. Ja trzymam i trzymać będę bo popierwsze mam tego zaduzo żeby wyjść a po drugie te zagrania mogą być jakaś gra żeby zbierać akcje. W zł wycena spółki nie jest mała ale jak na wycenę dolarową to malutka. Kasy władowali dużo wyceny patentów wysokie i działa im również w onkologii.
Według mnie zależy jak Sternik poprowadzi to w poniedziałek bo jak będzie drugi szczyt na wysokich obrotach to będzie to początek zjazdu a jak nie pociągną do góry czas pokaże
Tak jak napisano powyżej zależy czy będzie drugi szczyt, czy da radę popyt to pociągnąć powyżej ostatniego wierzchołka. Ja sobie zostawiłem już mniejszą część pakietu i w razie czego wejdę z powrotem na korekcie na wyższym poziomie. Mniej zarobię, ale i mniej stracę. Oprócz tego trzeba dywersyfikować portfel, dlatego powoli zbieram RDG prof. Lubisńkiego, bo jakoś nie wierzę, że zatwierdzonych w tym roku 13 patentów z onkologii pozostanie bez zainteresowania zagranicznego kapitału, a kapitalizacja 10 mln USD to jakiś żart jak na taki potencjał. Tak sobie myślę, ale każdy ma swój rozum i sam decyduje.
Piszę prostaku przede wszystkim o Genomtec, odpowiadając na pytanie Kolegi w sprawie prognozy wzrostu/spadku. Czas pokaże co tu będzie. Nie takie cuda widziałem i przerabiałem w kasynie i na kilku spółkach już była swego czasu akcja włączamy odkurzacze po 15 30 aby było widać niby ssanie Goldmanów. Przykład MRC, BML, ING pokazuje jaką kasą dysponuje szulernia i w jaki sposób na dowolnym papierze można zrobić wirówkę, aby wkręcić w zabawę ulicę i powiesić na hakach. Czy tak tu będzie ? NIE WIEM, dlatego dywersyfikuje portfel.
Tłuku, cielaku, tak to trafne określenia które opisują twoją osobowość, do tego brak elementarnej kultury. No, ale nie wymagajmy cudów od kogoś takiego. Bełkocz dalej, tylko tyle ci pozostało.
Masz racje Konek, ale poczytałem co tu piszą i zacząłem sobie zbierac na korekcie RDG, a widze po ostatnim raporcie progres No i nowe Espi o patencie, poza tym wykresu nie oszukasz, ale Genomtecha tez mam