Trzeba mieć zrytyberet by kupować akcje bankruta.
Tak samo pamietam wpisy na IdeaBanku i GetinNoble i sprawdzie wpisy moje i te co pluly na mnue, że ostrzegałem.
Poszukajcie wpisów tych co jeszcze dzien przed zawieszeniem i wykluczeniem z obrotu szczekały na mnie i gdzie ONI teraz są?
Bankrut z dodatnią wartością księgową? Widziałeś kiedyś coś takiego? Idea i Getin podlegały przymusowej restrukturyzacji, a Capitea realizuje z powodzeniem prawomocnie zatwierdzony przez Sąd układ. Dwie trzecie już spłacone. Porównując spółkę z tymi bankami próbujesz z nas zrobić durni?
IdeaBank i GetinNoble też mieli dodatnią wartość księgową do...samego końca.
Udajesz naiwnego czy nie wiesz jak robi sie wartości ksiegowe?
Sobota jest nie chce mi sie ciebie szkolic z zasad sprawozdawczości, not do zapisow ksiegowych itd.
Ostatnio taka społeczka xxx szła w kierunku ujemnych kapitalów wlasnych (i to nie oni jedni) to cyk i emisja akcji, przejecie jakiejś wydmuszki z 1 pokojem i wycena jej na 200 mln, emisja rozliczeniowa i już nie ma ujemnych kapitalow wlasnych :)
Jeszcze widzę musisz sie duzo nauczyc i dużo stracic bys zrozumial te mechanizmy.
Rozumiem, że kapitaly wlasne są wyzsze od rezerw na zobowiazania?
A wiesz, ze nawet niesciagalne naleznosci wliczane sa w aktywa? Wiesz czy nie wiesz? Czy wiesz, że odpisy na takie coś mozna rolowac w nieskonczoność?
Ale porównywałeś z wcześniejszymi raportami? Jaka jest tendencja? O tym, że jest lepiej z roku na rok już nie warto napisać? Jest sobota, a jednak ci się chce naganiać na sprzedaż:P Kogo ty chcesz uczyć? Spółka została oddłużona, prawomocnie. Wielu płakało, że mają nic nie warte, przeterminowane wierzytelności, a jednak układ jest spłacany szybciej niż zakładał harmonogram, odzyski rosną, a ty wyskakujesz z nieściągalnymi należnościami... litości. Poczytaj regulamin GPW w kontekście tego jakie warunki trzeba spełnić żeby spółka wróciła na notowania ciągłe od stycznia, zdziwisz się:P
A swoją drogą kapitał własny był ujemny długi czas i "wyczarowali" teraz na +55 mln przy ZOBOWIAZANIACH !! 496 mln zł
A może kupili znów jakąś wierzytelność lub sprzedali by wyjśc na + bo inaczej by ich nie wpuścili? Ale spokojnie po III kw zobaczymy ile "uszczupli" się te 55 mln po kolejnym kwartale strat :)
Układu nie spłaca się wykreowanymi cyferkami w raportach, tylko gotówką. Czy są jakieś problemy ze spłatą układu? Niby księgowy, a będzie sugerował, że raporty podrasowane. Śmiech na sali, czego to leszcze nie wymyślą żeby kupić taniej.
Jednak księgowy ma rację ,bo kapitał własny był ujemny długi czas i "wyczarowali" teraz na +55 mln przy ZOBOWIAZANIACH !! 496 mln zł. Może kupili znów jakąś wierzytelność lub sprzedali by wyjśc na + bo inaczej by ich nie wpuścili? Ale spokojnie po III kw zobaczymy ile "uszczupli" się te 55 mln po kolejnym kwartale strat :)
Czyli kreatywna księgowość tylko na chwilę ,aż wyjdą ci co powinni z papiera a potem będziecie mieli Krezusa !!!