• Noobz & play of battle Autor: ~Mijk [178.37.141.*]
    Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tą dziwną kooperacją? Noobz to spółka akcyjna, która ma udziały w play of battle... Jak to ma działać? Na spotkaniu w Złotych Tarasach Jarosław Kotowski powiedział, że ma nadzieję, iż zaprezentowanie dema będzie miało wpływ na kurs noobz of poland. Wtf?
    Zainwestowałem w play of battle S.A., a okazuje się, że to jakiś konglomerat spółek. :] Wcześniej byłem umiarkowanym optymistą.
    Co do prezentowanego dema... Impreza była dobrze zorganizowana, ale sama gra to aktualnie wydmuszka - nie mieli się czym pochwalić. Pan Kotowski skomentował dla mediów, że widowni szczególnie spodobała się część RTS - nie wiem na jakiej podstawie. Może na tej, że poza filmikiem z "rozgrywki" RTS nic więcej nie zaprezentowano. W czasie prezentacji więcej mówiono o grach studia paradox, niż o samym play of battle. Na ten moment dysponują tylko kilkoma screenami z klimatyczną muzyczką w tle. Zamiast tworzyć część RTS, powinni się skupić na tym, co od początku zapowiadali - grand strategy game. Kiepsko to widzę. Żeby się tylko nie skończyło na pozwie od paradox studio.
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Kw [5.173.59.*]
    A co tu jest nie jasne? 40% udziału w play of battle jest w noobz. BTW według komunikatu noobz zacznie konsolidowac play of battle bo Kotowski wszedł do zarządu i maja wystarczająca kontrole nad play.
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Mijk [178.37.141.*]
    Dzièki za odpowiedź. Wiesz, ja patrzę z perspektywy inwestora w play of battle.
    Sądziłem, że to będzie niezależna spółka.
    Konsolidacja jest chyba właściwym rozwiązaniem.
    Pozdrawiam.
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Kw [195.158.72.*]
    Play jest niezalezna spółka z tym ze w 40% jest w własności noobz, wiec Noobz jest dla Play tym samym czym Ty jesteś dla Play - inwestorem. Poza tym Play nie ma własnych deweloperów wiec korzysta z usług noobz. Konsolidacja z perspektywy Noobz jest tylko kwestia prezentacji wyników w sprawozdaniu finansowym. Z Twojej perspektywy nic to nie zmienia
    Kotowski mówił, że play ma własnych programistów - chyba 17.
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Kw [195.158.72.*]
    Tym lepiej dla Play (ja mam akcje noobz), jak to rozumiałem to ze noobz mocno wspiera cały ten projekt głównie od strony developmentu, ale może Play tez ma własnych developerow, w wywiadzie czytałem ze oni wogole siedzą w jednym biurze. Tak czy inaczej jestem mocno optymistyczny na ten projekt tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Nfakty [213.134.180.*]
    Panowie, zamiast "Play" piszmy "Play of Battle" bo jeszcze sie pomyli komus z "PlayWay".
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Nfakty [213.134.180.*]
    Zbierzmy wszystko do kupy. Na podstawie tego co widzialem na pokazie, czytalem w wywiadach oraz w ESPI, możemy powiedzieć:

1. Prezentacja dema była sukcesem. Pełna widownia i dużo pytań pod koniec.

2. Nadal mamy wczesne demo. Na ekranie był chyba napis "prealfa". Niektóre elementy nadal wymagają dopracowania, na co mają czas.

3. Jak na wczesne demo pokazali sporo: gameplay z bitwy, kilka filmów ze strategii. To nie było kilka screenów z muzyką.

4. Play of Battle ma własny zespół (ok. 17 osób), który został stworzony przy pomocy Noobz. Być może niektórzy to byli pracownicy Noobz.

5. Kotowski został wiceprezesem Play of Battle i nadzoruje produkcję gry.

6. Noobz od samego początku był akcjonariuszem i to jednym z największych w Play of Battle. Dlatego nie rozumiem argumentu o "konglomeracie spółek". Dodatkowo Noobz zaczyna konsolidować Play of Battle. Czyli jest to jeden z głównych projektów dla Noobz.

7. Zapowiedziano grywalne demo i kartę na Steam w 2024.

To co pokazali wygląda zachęcająco. Należy uzbroić się w cierpliwość.
    Prezentacja była zorganizowana bardzo dobrze. Co do samej gry, to pokazano bardzo niewiele.
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~reall [83.144.66.*]
    Chyba mówili bardzo jasno: prealfa. Czego się spodziewałeś pełnej wersji 2 lata przed premierą?
    Pełna wersja 2025.
    Zarzuty wymieniłem w pierwszym poście. Nie będę się powtarzał.
    Dodam, że pomysł z rts jest moim zdaniem chybiony.
    To będzie kiepska gra - tego można być pewnym.
  • Re: Noobz & play of battle Autor: ~Mijk [178.37.140.*]
    Rozwój sytuacji zgodnie z przewidywaniami.
[x]
NOOBZ 4,60% 18,20 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.