Dlaczego w tym pełnomocnictwie nie wskazuje się treści uchwał do podjęcia których upoważnia się p Kosiorka?
Szanuję chęci i inicjatywę p. Kosiorka, absolutnie nie zakładam złych intencji, ale z takimi pełnomocnictwami będzie mógł przegłosować dowolną uchwałę, jaka zostanie zaproponowana na walnym. Także takie, działające na szkodę udzielających pełnomocnictwa.
Projekty uchwał są w ostatnim espi, które są "złe" ? Na walnym będzie osobiście co najmniej z Tobą z tego co wiem 5 akcjonariuszy. Więc to wy będziecie głosować.
>> Projekty uchwał są w ostatnim espi, które są "złe" ?
Odnoszę się do tego. Rozumiem to tak, że akcjonariusz z odpowiednim pakietem akcji może tuż prtzed lub w trakcie zgłosić nowe uchwały.
3. Akcjonariusz lub akcjonariusze reprezentujący co najmniej jedną dwudziestą kapitałuzakładowego mogą przed terminem Walnego Zgromadzenia zgłaszać spółce na piśmie lubprzy wykorzystaniu środków komunikacji elektronicznej projekty uchwał dotyczących sprawwprowadzonych do porządku obrad Walnego Zgromadzenia lub spraw, które mają zostaćwprowadzone do porządku obrad. Spółka niezwłocznie ogłasza projekty uchwał na stronieinternetowej. 4. Każdy akcjonariusz może podczas Walnego Zgromadzenia zgłaszać projekty uchwał dotyczące spraw wprowadzonych do porządku obrad.
P. Kosiorek nie ma akcji. Z tego co dało się zaobserwować z ostatnich walnych najwięcej ma ich Niebrzydowski ponad 10 %. Reszta jak widać na forum to my. Co by nie było ja zaufałem, co może być gorszego od usunięcia spółki z giełdy ? Notowania zawieszone już z rok jak widać ciężko to inaczej ruszyć niż uzbierać te 25 %.
przeiez to jest wzor, a ty mozesz sobie napisac jakie chcesz pelnomocnictwo nawet wpisujac tylko te uchwaly na ktore pelnomocnik zaglosuje z twoich akcji
>> przeiez to jest wzor, a ty mozesz sobie napisac jakie chcesz pelnomocnictwo nawet wpisujac tylko te uchwaly na ktore pelnomocnik zaglosuje z twoich akcji
Ja to wiem. Pytanie ile osób udzielających pełnomocnictwa jest tego świadoma? Post ten ma jedynie uświadamiać, w żaden sposób nie osłabiać naszej mobilizacji .
Nie zakładam niczyich złych intencji. Wręcz odwrotnie i jestem za to wdzięczny. Natomiast...
Prawnik doradzająca mi od lat zawsze powtarza. Jak podpisujesz cokolwiek (umowę, pełnomocnictwo, cokolwiek), zawsze zakładaj najgorsze. Treści podpisywanych umów są na złe czasy, a nie na dobre, bo w tych dobrych nawet do niech nie sięgniesz.
Przyznam, że były sytuacje, w których takie podejście ratowało tyłek.
Myślę, że kiedyś na pewno będzie emisja ale nie będą sobie strzelać w kolano na pierwszym walnym, Niebrzydowski jest tu i tak największym udziałowcem, niewykluczone, że jak NWZA dojdzie do skutku to będą ściągać papier z rynku bo ten jak każdy wie jest na dnie.
Przy takim FF ja nie mam absolutnie nic przeciwko emisji. To zrozumiałe. Ktoś, kto ma rozwijać tą spółkę, inwestować w nią, musi mieć kontrolę nad kierunkiem jej rozwoju.
Natomiast musi to być ustalony pułap, zatwierdzony świadomie przez akcjonariuszy, z konkretami co do planów i rozwoju spółki.
I z pewnością na tym walnym te wszystkie przesłanki nie zostaną spełnione, za mało czasu.
Krok po kroku.
Dokładnie ale chyba przyznasz, że w tej chwili najważniejsze jest to żeby spółka została na giełdzie ? Uzbieranie tych 25 % i obecność na walnym osobiście lub przez pełnomocnika powinna być teraz priorytetem.
Jak nie chcesz nic podpisawac jedz osobiście , gdzie problem zawsze możesz zostać z zapisem elektroniczym na rachunku , zamiast dziekowac kosiorkowi że chce to ratować to ludzie jak to ludzie tak po polsku
p. Kosiorek pokazał, że ma pomysł na spółkę. Ma i będzie miał moje wsparcie o ile nie będzie to w sposób rażący narażało moich interesów, jako akcjonariusza mniejszościowego.
Na ten moment cel to uporządkowanie spółki.
Każdy, kto nie będzie mógł się stawić osobiście niech przekaże p. Kosiorkowi pełnomocnictwo wskazując w nim treści uchwał, do zagłosowania na które upoważnia (nawet skopiowane z projektu uchwał).
Cieszę się, że temat się rusza, a wręcz pojawiają się potencjalnie dobre perspektywy.