• Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~Comyślicie [31.0.24.*]
    DriftCE na wszystkie konsole oraz CMSr na Nintendo, bo zdaje się, że dopiero w tym raporcie za dwa tygodnie to będzie wykazane. Jakieś szacunki?
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~Jarek [5.173.103.*]
    Ja już tu nic nie prognozuje bo ostatnio wyszło jak wyszło
    Wszystkie wpływy z produkcji gier poszli na rozliczenia które dały ostatecznie stratę
    Także może być i teraz. Na końcu raportu po różnych tam rozpiskach wyjdzie że mają znów stratę. Także wolę nie mówić nic o ewentualnym zysku
    Jak wyjdzie zysk to będzie to pierwszy raport bodajże od około 2 lat na plusie
    Sami widzimy po kursie co się dzieje
    Za mało informacji z firmy odnośnie realizacji projektów,sprzedaży
    Osobiście chciałbym aby przebić choćby symboliczną 1 zł, ale jak przejrzymy arkusz to walor nie ma siły wybicia A nawet zdarzają się zrzuty kursu o parę groszy w dół A potem powolne odradzanie i tak w kółko
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~mat [185.102.190.*]
    Z zyskiem moze byc rożnie, ale powinniśmy chociaż zobaczyć jakiś wzrost na przepływach pieniężnych
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~Upuo [31.0.25.*]
    Mi wychodzi, że jak im wpadnie kasa za te sprzedane gry na wszystkie konsole to powinien być ładny plusik. Chyba, że rzeczywiście jakieś koszty wlecą jak ostatnio i wyjdzie jak zawsze. No nic... Czekamy cierpliwie i trzymamy kciuki, może tym razem będzie mega pozytywne zaskoczenie.
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~bankroll [80.51.168.*]
    Ten raport za 2Q był mega dziwny dla mnie, bo kasę za driftCE, czyli co najmniej 500k euro, mieli rozliczyc dopiero w raporcie po premierze gry na konsole, czyli w 2Q. I to zrobili, natomiast koszty, mialem wrazenie, ze rozliczali na biezaco, wiec biorac pod uwagę ze kwartalnie generowali ok 1,3mln zl kosztow, to rozliczajac przychod za grę, powinni byc ok 1 mln zl na +, a tu wyszlo zupelnie cos innego...

Dlatego ja sie rowniez nie zdziwię, jak w raporcie pokaza typowego minusa, bo jednak cos zaksiegowali inaczej, ale nie zaksiegowali i zrobią to dopiero jak bedziemy miec przesilenie zimowe.

Zgodnie z informacją z ostatniego raportu nadal maja do rozliczenia 2,5 mln PLN, więc nie spodziewam się wykazania zysku za bardzo. Podejrzewam, że przychód z tytułu podziału zysków (jeśli już będzie) zbilansuje się z pozostałymi nierozliczonymi kosztami i ponownie będziemy w okolicy zera.
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~Jarek [5.173.103.*]
    Otóż to... Jak oni rozlicza te 2.5 mln A nie będzie na tyle przychodów to może być nawet i wielki minus
    Wszystko zależy jak dużo się sprzedało DRIFTCE I Drift21 plus CMRS i za jaki okres 505 przelało już im kasę w trzecim kwartale
    A ciekawe co z nowymi projektami m.in BUSHIDO bo tutaj nic nie piszą na ten temat
    Jakie 2,5 mln i z jakiego tytułu?
    A dobra, mam, rozumiem ze o to chodzi:
    Kwota rozpoznanych przychodów wpłynęła na częściowe rozliczenie nakładów poniesionych na realizację projektu DRIFT21/DRIFTCE. Wartość księgowa projektu wg. stanu na dzień 30 czerwca 2023 roku, pozostająca do rozliczenia wynosi 2 480 157,25 zł. 

Ale ten ban343r jest z.,.,ze nie mozna edytowac postu...
    Nie no, gdyby mieli rozliczyc te 2,5mln i nadal byliby w plecy, to idio%^5znym byłoby podpisywanie jeszcze aneksu.
    Zyski z drifta jpokryly wszelkie koszty wydawcy, wiec jesli by nie pokryly kosztow dewelopera, to by to kompletnie nie mialo sensu.
    A nie jest tak, ze koszty wydawcy pokrywane sa w pierwszej kolejnosci (ze wzgledu na to, ze wykladal kase na produkcje), a dopiero pozniej jest podzial zyskow? W takiej sytuacji moze byc ze przychod nie pokryl jeszcze pozniesionych kosztow dewelopera (chociaz osobiscie licze, ze pokryl).
    No tak, wydawca najpierw dostaje kasę, aby pokryto jego koszty, a potem jest podzial, zapewne 50/50.
    Chodzi mi o to, ze gdyby ECC nadal nie pokrylo swoich calkowitych kosztow produkcji drifta, to byłoby to dla mnie dziwne, ze byliby chetni podpisywac aneks, dlatego mam nadzieję że w najblizszym raporcie potwierdzą, że też już zarabiają na tym.
    Swoją drogą ciekawe ile łącznie kosztowała produkcja drift21 i driftCE, ile kasy łącznie dało 505games a ile włozylo w to ECC.
    Fajnie jakby cos wiecej o tym w raporcie napisali.
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~Syf [5.173.45.*]
    Krystyna księgowość lepsza niż produkcja gier... jak na syffabryk
  • Re: Może wróćmy do tematu ile zarobiły Autor: ~Hmm [31.0.95.*]
    Hmm?
[x]
ECCGAMES 0,00% 0,41 2025-10-03 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.