• Zwrot kosztow po.. Autor: ~Ja [80.238.72.*]
    wg moich wyliczen jesli z jednej kopii wraca 45zł, trzeba sprzedac 60tys sztuk i wliczając w to 300tys zł od Baked. Czemu?
    Na discord wytłumaczone ze do 700tys zł nie dzielą się z nikim, a później już 30%do SBS a 20% do Baked Games.
    700tys zł : 45 = 15.5k netto sprzedanych sztuk
    700tys + 300tys od Baked= 1mln zł = 50% kosztów
    Reszta, którą brakuje do zwrotu to 1000000 : (45*(20%+30%)) = 1000000 : 22.5 = 44.4 tys sztuk netto
    Łącznie 15.5 k netto + 44.4k netto = 59.9 netto
    Brutto dodając 10% zwrotów to 65tys sztuk.
    Trzymam kciuki, żeby zwróciło się do końca roku. Poprzeczka wysoka.

• Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~bankrut [62.228.1.*]
    Ale jak? Zwrot kosztów to zwrot kosztów, czyli 45x50, ale mila niespodzianka, że do 700k pln nie dziela się złotówka. To na 100% potwierdzone info?
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~mk [194.76.209.*]
    Koszty to 2 000 000 netto(bo tak się liczy koszty w firmie). Podatek idzie na inne konta księgowe. Więc wytłumacz mi jak to zrobiłeś, że na zero wychodzisz przy 3 000 000? Rozumiem, że prezes dopisze ten milion? Księgowa zaksięguję? Jak wyjdzie sprostowanie komunikatu, że się prezes pomylił i jednak gdzieś mu się zapodziała ta bańka to może i tak.
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~Ja [80.238.72.*]
    Napisalem wyraznie co napisal na discord. To nie ja tobie sie bede tlumaczyl. Niech sie prezes wytlumaczy. Napisal to do wszystkich na discord. A jesli cię tam nie ma to po takiej odpowiedzi nie wysle ci tam zaproszenia.
    Ale te obliczenia to z discorda? Jak dla mnie trzeba sprzedać jeszcze 30k do zwrotu kosztów
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~mk [5.173.204.*]
    Koszty gry i marketingu 2 000 000 zł. Nie jest dopowiedziane ale powinna to być kwota netto. W komunikacie jest mowa o tym, że producent dostaje 80% a wydawca 20% DOCHODU. 1. Dochód to: A. Przychód B. Koszt C. Przycĥód-koszt D. Wszystkie odpowiedzi są prawidłowe:-) I jeszcze jedno. Na stronie Steam wydawca to PlayWay=20% a producent SBS+Poly+Baked=80% Możecie sobie liczyć i każda odpowiedź będzie pasować ale moim skromnym zdaniem Poly będzie płacić dopiero jak pokryje koszty. Podzieli się ale dochodem.
    Czyli jak według Ciebie? Ile sztuk potrzebne? PLW według mojej wiedzy nic nie bierze
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~mk [5.173.214.*]
    Sami widzicie, że nie można sobie nic szacować bez dokładnych informacji i danych. Troszkę cierpliwości. Każdemu powinny dać do myślenia informacje o podziale dopiero po przekroczeniu kosztów za kadencji obecnego prezesa. Ankieta i co może z niej wynikać. Skoki w rankingu sprzedaży z 700 na 474. Fakt dystrybucji gry przez nowe kanały. Nawet laik rozpozna, że Poly zamierza rozwijać Tribe i wyciągać z niego kasę i dobrze. Widać, że obecny prezes to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Co do ceny akcji to raczej taniej nie będzie. Moim zdaniem będzie raczej powoli drożej.
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~Smichu [46.134.80.*]
    Źle to liczysz. Nie interesuje nas zwrot pełnej kwoty, bo 2 miliony to to co zrzuciło się Poly i reszta, choćby Baked wyłożyło 300 tysi. Nas interesuje kiedy zwróci się to dla Polyslash, a to dużo niższa kwota niż 2 miliony i mniejsza liczba sztuk do sprzedania. 30% dla SBS też sprawa dyskusyjna. Może być tak, że te 30% to z 80% należnego Poly przy dealu z Baked - vide ESPI. A wówczas procenty z całości przychodu wyglądają inaczej: 20% Baked, 24% SBS i 56% Poly. Wedy zwrot kosztów Poly to przedział 45-50 tys sztuk.
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~mk [194.76.209.*]
    Wydaje mi się w takim razie, że Poly już jest w okolicy zwrotu kosztów obecnie. Sprzedali pewnie około 20 tyś sztuk i licząc nawet 35 zł na czysto średnio wychodzi 700 tyś,. Oczywiście przy takich założeniach. To po około 10 dniach sprzedaży gry. A gdzie inne kanały dystrybucji, płatne dodatki i dalsza sprzedaż na Steam. Już nie wspomnę jak będzie mapa drogowa i pójdą w coop/multiplayer. Tribe to projekt dochodowy i ma przyszłość. Zapewni spółce finansowanie. Powiem więcej dotychczasowi partnerzy mogą być również zainteresowani dalszą współpracą jeżeli ta wypadnie dobrze i będą widzieć w tym biznes więc Poly nie będzie musiało finansować wszystkiego samemu.
  • Re: Zwrot kosztow po.. Autor: ~bankrut [80.253.213.*]
    czyli 700k netto w 2 tygodnie dla spółeczki
[x]
POLYSLASH -4,01% 1,31 2024-03-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.