Ale widzę bol dupy hehehe. Gdyby kgn była notowana w Niemczech to tyle by minimum kosztowała. Dyskonto giełdy bananowej na niektórych spółkach jest naprawdę bardzo duże. W każdym razie dla wyceny kluczowe znaczenie będą mieć ew. regulacje dot mrożenia cen energii w 2024
Przecież wycena PEKAO to jest żart - w obliczeniu długu netto nie uwzględnili cash pool, a prognoza zysków pozal się Boże - prognozowali stratę w tym roku, a w przyszłym mizerny zysk. Jak się weźmie od PEKAO prognozę zysków za 2025 i dalej i uwzględni cash pool, to by wyszło 100pln +. Myślicie czemu oni zakończyli pokrycie? Bo ludzie im zwracali uwagę na błędy i zdecydowali się zachować twarz, a nie uwzględnić błędy i zmienić wycenę z 30 na 100 co świadczyłoby o niezwykłym amatorstwie pracujących tam ludzi.
Pewnie jakiś kutas chce się pozbyć drogo tego badziewia zapłacił komu trzeba i to jest ten powód i tak się rodzą biznesmeni w polsce jutro będzie powrót do bazy
Przykład MEDINICE zrobili wycenę podali komunikat poszło ponad 40 % a teraz zjazd do bazy i tu jest to samo mafia płaci i wymaga ta polska giełda to jedna wielka ściema żeby nie użyć innej nazwy
Kogeneracji dobrze nie znam ale EVR i Kowolika już poznałem przy wycenach dla Geotransu. Jak kupowałem to rekomendowali cenę ok. 42 zł. Później obniżali reko do 18 zyli o ile dobrze pamiętam. Kurs jest aktualnie w okolicach 7 zł. Tak że ja dziękuję za wyceny p. Kowolika.
Przypomnijmy z kronikarskiego obowiązku że w kwietniu 2023 r. Pan Marcin Górnik z BM Pekao rekomendował trzymaj dla KGN z ceną docelową do kwietnia 2024 r. wynoszącą 28,4 zł (kurs z dnia publikacji 27,4 zł). Przez pół roku firma zarabia ponad 229 mln zł - ok 15 zł na akcję i nie ma żadnej refleksji analityka. Nie świadczy to o jego profesjonalizmie. O błędach w samej rekomendacji też nie wolno zapominać. 229 mln i żadnej refleksji czy nawet komentarza. Kurs robi swoje i ma w ... nosie pana Górnika. Obecna rekomendacja istotnie odbiega od wyceny i zbudowana jest o bardzo entuzjastycznie projektowane wyniki. Czas pokaże który analityk się bardziej mylił. Obecnie obraz techniczny na wykresie raczej dyskontuje jakiś pozytywny scenariusz i techniczny się trzymajmy.
Powodzenia inwestorzy i spekulanci.