• Na razie nie wygląda to źle Autor: ~obserwator [31.0.25.*]
    Teraz najważniejsze będą oceny graczy.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~obserwator [31.0.25.*]
    Tylko dlaczego ta gra jest tak droga dla Polaków? Tylko Szwajcarzy więcej płacą.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Mik [185.49.31.*]
    Poczekaj aż amerykańce wrócą z pracy do domów, peak 3k z hukiem przebijemy
    Pierwszy negatyw z Niemiec:

Grałem przez 18 minut i natychmiast zażądałem zwrotu pieniędzy.Proszę, drogie wydawnictwo Green Man Gaming Publishing, nie wypuszczajcie gry, dopóki nie zostanie ukończona.Lustra są całkowicie rozmyte i opóźnione.Same elementy sterujące nie sprawiają wrażenia płynnych.Obecnie polecam 18 października 2023 (gdzie jest premiera): Nie kupuj jeszcze tej gry, lepiej poczekać jeszcze kilka miesięcy.
    Wygląda na to że mogą być problemy z optymalizacją - ludzie z mocnym sprzętem skarżą się na to że gra wyciąga tylko 30 FPSów.

Ludzie z kierownicami również mają problemy.
    Pierwszy negatyw z Rosji:

Zupełnie nie tego się spodziewałem po tej grze.Sterowanie jest drewniane, grafika jest na poziomie gier na PS2, ze wszystkimi opóźnieniami i zacięciami.Do tej pory poprosiłem o zwrot pieniędzy, ale będę śledzić aktualizacje.Jeśli to naprawią, odkupię go, ale na razie zdecydowanie nie.

Pojawił się znaczek jakości koło gry, na ten moment tylko 57% pozytywów :/

Szkoda by było by ta premiera rozbiła się o jakość gry...
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~ss [83.28.235.*]
    grafika optymalizacja kierownica od jednej firmy tylko....to się niezbyt podoba....ale ludzie żadają luksusu za grę poniżej 100 zł...
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Free [78.8.201.*]
    Generalnie ludzie grają już sporo godzin a ocen jest mało, to dobry znak na razie. Jakby było kiepsko to by się od razu posypały negatywy.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Dario [37.225.27.*]
    tu sie zgodze
    Spadek ocen do 55% positive.

Szkoda.
    Spadek pozytywów do 52%.

Peek fajny, ale wygląd na to że przez problemy techniczne i słabą grafikę gra poległa.

Niestety premiera nieudana i nie ma co tego ukrywać.

Nie do końca rozumiem jakim cudem osiągnęła tak wysokie oceny na playtestach. Mam tutaj dwie teorie - albo jeszcze ludzie którym się podoba nie pokusili się o wystawienie oceny, albo na playtestach tylko jacyś fanatycy grali.

Jednak rozjazd pozytywnych ocen powyżej 20% to już przesada, spodziewałem się odchyłów granicach 10%, ale nie takiej masakry.

Jedyne co jest pocieszające to niska kapitalizacja, bo przynajmniej wiadomo że jest szansa na odbicie na spółce.

Jedno wiem - ludzie z programu motywacyjnego raczej długo nie zobaczą kasy z tych dodatkowych akcji. Gra już zleciała mocno w sprzedaży a oni mają możliwość realizacji akcji po sprzedaży 300 tys. i 500 tys. sztuk. Powodzenia.

Ja tylko już liczę na to, ze przez noc nie padnie magiczna bariera 50% pozytywnych.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Grek [5.173.3.*]
    Mam podobne odczucia Free spodziewałem się ocen coś koło 60% najniżej patrząc jak gra wypadła na playtestach... Jestem rozczarowany i pytanie co z kursem?? Nie chcę narazie snuć domysłów, zaczekam jeszcze na Stany i zobaczymy jutro rano
    Po playtestach spodziewałem się problemów z optymalizacją, ale nie takiej maskary, która doprowadzi do tego że będę się martwił o obronę 50%. Myślałem, że rozgrywka będzie miała miejsce w okolicach żółtego i niebieskiego koloru a nie żółtego i czerwonego. Z tego co widzę po komentarzach, to na naprawdę potężnym sprzęcie gra się ścina na najwyższych detalach, a umówmy się grafa nie powala na tyle żeby było to uzasadnione.

Dla mnie sprawa jest prosta - niechlujne kodowanie robione na szybko tylko po to żeby wydać gierkę i dostać akcje z programu motywacyjnego. Pamiętajcie, że musiała zostać wydana do 30 października żeby otrzymali akcje. Kto wie, może bez tego programu by dopicowali, ale darmowy hajs nie śmierdzi.

Przecież specjalnie przesunęli premierę na konsole, żeby dopracować premierę na PC. Strach pomyśleć, co tam się dzieje z wersja na konsole, pewnie sodoma i gomora skoro nawet oni nie chcieli tego wydać. A ten roadmap, to już oczywiście można sobie wsadzić między bajki. Oni mają tutaj tyle do naprawiania przez najbliższe miesiące, że niech lepiej nie myślą o robieniu DLC bazując na takim skopanym kodzie gry.

Dla mnie to niestety kolejny argument za tym, żeby zawsze ale to zawsze wychodzić z akcji przed premierą, bo po prostu producenci drobnych gierek wydają w 95% chłam albo gra się słabo sprzedaje.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Pietro [37.248.210.*]
    Wygląda na to że zamrozony Kapitał na długi czas... ogólnie gdyby nie oceny to by nie było źle ale wygląda na to ze gra dopiero zacznie być odbierana pozytywnie w miarę rozwoju i poprawek. Co znaczy że rosnąć to to zacznie pewnie za jakiś dłuższy czas o ile serio będzie poprawa no ale cóż zobaczymy. Jest zawod, nie wiem co jest nie tak z tym naszym gamingiem ostatnio, prawie nikt nie dowozi.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Grek [5.173.3.*]
    Najbardziej mnie wkurza że miałem wrażenie że dobrze oceniłem tą premierę.... Trzeba będzie przeczekać jutrzejszy dzień coś uśrednić i wyjść przy odbiciu pod konsole czy kolejne dlc
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Pear [188.47.123.*]
    cdr dowiozl pieknie - 10/10
    kurs zlecial, szaleja tam shorty i sie nie tyka

a polyslash taki np, microcap, dowiozl pieeknie, jaka tam przyszlosc
    sie szykuje, przy opiniach Tribe ze jest lepszy niz green hell (nie zartuje, glowna na store tam tak wyswietla :) )
    ludzie w komentach na yt domagaja sie jednego: serii! do tego gra na ue5, wiec bedzie coop po prostu
    nie dosc ze dowiezli to wlasnie z niczego zbudowali IP ktore da im sukcesy finansowe na lata

no ale to rzadki przyklad .. :)

p.s. ja najbardziej ciekawy jestem premiery 'the invicible' - boomerzy vs world :>
    Generalnie mnie tez zmyliły zarówno ten artykuł w stockwatch a playtestach jak i recenzje na youtube.

Jednak ten co sypał akcjami miał rację. Widać znał rzeczywisty stan gry a nie te głodne kawałki wrzucane akcjonariuszom na stockwatchu.
  • Re: Na razie nie wygląda to źle Autor: ~Pietro [37.248.210.*]
    Z drugiej strony ocen jest niewiele jak na ilość graczy. Obawiam się też tego, że Ci którym się spodobało po prostu sobie grają, a większość którym nie siadło daje negatywy.
[x]
ROAD -1,30% 6,08 2025-10-10 13:41:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.