Ktoś dzisiaj ostro zrzuca paier, a kurs sie ostatnio mocno osuwa. Ktoś sie orientuje czy to tylko zniecierpliuwioy akcjonariusz czy coś grubszego się dzieje w spółce?
Wyglada jak przerzucanie z wora do wora.... historycznie takie zlecenia mocno by kurs zmieniło a obserwując arkusz w jednej chwili ktoś wystawił na K i ktoś odrazu skupił
Może optymalizacja podatkowa. Jak ktoś sypie to ktoś inny zbiera, a teraz mamy dobrze dołek z wolumenem zaznaczony.
Wedlog stooqu alizanz do czerwca wywalił 25% i mają równe 200k akcji. Możliwe że to oni zainicjowali spadek.
Tu powinno być na spokojnie ok 1 zł zysku w tym roku bez thiefa i Chin. Do tego wyczyszczą się statystyki r/r z tej wirtualnej straty. Chyba że dowalą następna na demolujacej spółce xD
Mityczne przerzucanie z wora do wora :) Kiedy wy w końcu zrozumiecie najprostsza możliwa prawdę że po prostu ktoś wywala póki drogo. A optymalizacja podatkowa dopiero się zacznie. I złe wiadomości również.
Jakby ktoś kupował bo tanio to by było brane z prawej i kurs rósł. A tak jest wywalane z lewej i kurs spada. Obecnie kupują tylko miłośnicy spadających noży naiwnie wierzący że to już dołek. W takich sytuacjach zawsze jeszcze mocno i długo spada. Martwi spory wolumen, tak jakby zaraz miały wypaść jakieś trupy z szafy i ktoś coś złego wiedzial.
Myślę że kupują też stali akcjonariusze wykorzystujący spadek ceny. Nie dużymi strzałami a sukcesywnie po kilkadziesiąt-kilkaset akcji co jakiś czas. Ja i myślę sporo grono tutaj długoterminowców, liczę na stała dywidendę ( przy tej cenie, dywidenda na poziomie 0,8-1pln nie wygląda źle. ) Wchodziłem do spółki bo: "Martwi spory wolumen" nie zawsze oznacza to "trupa w szafie" - i myślę że dobrze o tym wiesz. Może to być przerzucenie z wora do wora, być może ktoś wychodzi bo ma na oku lepszy deal, być może ktoś po prostu kupuje auto, dom, choroba w rodzinie i potrzebuje szybko kasy. Zarówno twoja i jak i moja opinia myślę że może się obronić.....ale to każdy inwestor musi sobie odpowiedzieć na pytanie. pozdr
Mówicie że niżej nie będzie? Twierdzicie że nie ma sypania? No to zobaczycie jak bardzo się mylicie. Ostatnio jeden z waszych naganiaczy dziękował za ostatnie akcje po 15 zł i twierdził że już niżej nie będzie. Do zobaczenia na 8-9 zl. Już niebawem.
Nie o tobie mówiłem tylko o innym jełopie który dziękował za 15 zł a teraz wisi na haku. Henk się podpisywał chyba. A Lawin pisał że niżej nie będzie jak było dwadzieścia złotych, wystarczy poszukać na forum. I jeszcze jeden geniusz do spółki: Rafaelitos który odliczał do prezentacji huntinga na początku roku a teraz wychodzi z inwestycji i sprzedaje akcje bo czuję ze gry nie będzie.