Przychody im spadły. Wszystko im leci. Ale to jest NC. Tu już jest sukces jak już jest raport i nie ma zawiechy. Więc narazie spokojnie. Oczywiście że to się może źle skończyć ale aktywa narazie jakieś są, kapitały własne też. Ile jest takich spółek które mają kapitały własne na minusie i funkcjonują.
Jest duża przecena bo doszło dużo akcji i rynek jako całość spada.
Co mogę powiedzieć. Trzeba zachować zimną krew. Sytuacja nie jest dobra ale mamy tą sytuację w cenie. Ważne aby się spółka nie wywróciła. Tylko to . Resztę trzeba przeczekać. Wiadomo że boli jak ktoś kupił po 50 gr ale taka jest GPW. Ciężko jest
Więc ja tu widzę dramat na cenie. Natomiast nie widać tego aż tak na raportach. Jest ubytek wiadomo. Ale pamiętajmy że spółka miała też takie lata że nie miała żadnych przychodów i też jakoś funkcjonowała.
Natomiast rozwodnienie kapitału napewno było bolesne. Takie są spółki z NC. Największe ryzyko. Dlatego zawsze trzeba to brać pod uwagę decydując się na wejście w taki papier. Zobaczymy raport za 3 kwartał. Może będzie już coś lepiej. Pożyjemy zobaczymy
Jeśli kiedyś nie miała przychodów a funkcjonowała, to teraz musi mieć przychody, by chociażby spłacać obligi i kredyty, płacić za towar i sklepy, musi się to spinać, a kołderka króciutka.
Koszty też można ciąć. Ważne aby byli ogarnięci. Bo nie takie spółki i szły w kibel.
Za dużo powietrza spuścili z kół i wózek ciężko pchać. Czasem koła w spółkach są dopompowywane. Liczę po cichu na to. Że nie pojadą cały czas bez powietrza. Dlatego tu jestem. A jak będzie. Zobaczymy