• Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~Plotka [5.173.43.*]
    Mam zaledwie 700 akcji. Jestem pod kreską w tej chwili. Co sie stanie z mojimi akcjami po tej emisji i zmianach? Zmieni sie liczba moich akcji? Zostanie to jakos obkrojone? Prosze o info bez zloscliwosci nie jestem rekinem gieldowym
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~Zenek [37.225.54.*]
    Bedziesz miec tyle ile masz akcji, ale dodruk akcji powoduje, że Twoj realny udzial w spolce spada... wystarczy, że dokupisz sobie akcji z rynku proporcjonalnie do realizowanego dodruku...
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~Plotka [5.173.43.*]
    Dziekuje za odp. Jesli dobrze rozumiem moge kupic akcje z tej emisji bo obecni akcjonariusze maja pierszenstwo zakupu. Tyle ze za minimum 100 tys euro po 29 zl/szt. Druga opcja to normalny zakup pozniej z rynku to o czym piszesz po cenie takiej jaka bedzie w danej chwili? Dobrze mysle? … kiedy to bedzie?
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~Zenek [37.225.54.*]
    Dobrze myślisz. Wszystko sie zgadza.
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~helpi [5.173.119.*]
    Poza jednym ... 29 zł to Cena Maksymalna emisji ... !
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~Plotka [5.173.43.*]
    Jak to w praktyce moze wygladac?
    Moim zdaniem szykujemy się już do Odwrotu.
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~zenek [195.42.249.*]
    to się okaże ile będzie chętnych na akcje z tej emisji.
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: bialoczerwony1972 [31.61.176.*]
    Papier możesz kupić dziś i ju jutro i kiedy tylko chcesz. Mogłeś też wczoraj lub przedwczoraj i emisja nue ma tu nic do rzeczy. Jaka to różnica czy masz 0,0000011% przed emisją czy 0,000001% po emisji?
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~Plotka [5.173.49.*]
    Nie ma to dla mnie znaczenia. Bardziej mi chodzi o to czy to co sie dzieje w tej firmie jest pozytywne czy negatywne w sensie rynkowym..
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: ~asdaw [213.134.184.*]
    Firma ta bardzo dobrze prosperuje. Mało która (o ile jakakolwiek inna) spółka notowana na głównym parkiecie ma wzrosty EBITDA r/r o 30-40%. Biorąc pod uwagę wyceny metodą FCFE, czy mnożnikowe Answear jest bardzo atrakcyjny z perspektywy inwestora. Dlaczego emisja dodatkowych akcji jest po cenie maksymalnej 29 zł? Dzieje się tak ponieważ gdy Spółka potrzebuje kapitału na rozwój i chce go pozyskać szybko na rozwój (cytując komunikat: "środki mają być przeznaczone na rozwój marki PRM, w tym w szczególności na powiększenie oferty produktowej, otwarcie i rozwój działalności na nowych rynkach oraz wydatki marketingowe związane z pozyskaniem nowych klientów oraz rebrandingiem") musi ustawić dyskonto do obecnej wyceny. Widać atrakcyjną inwestycję z perspektywy Spółki rozwodnienie akcji nie ma znaczenia, a ROI na nowych akcjach spowoduje poprawę dynamiki wzrostu EBITDA r/r, co wpłynie na zdecydowanie większą wycenę w przyszłości. Answear jest jedną z najlepszych Spółek, które warto kupić w średnim i długim terminie. Realnie według wycen za rok akcje te powinny mieć co najmniej "5" z przodu, a liczba będzie oczywiście dwucyfrowa. Ja się tylko cieszę z obecnej wyceny, bo jest idealna do powiększania swojego udziału w portfelu dla tej Spółki.
  • Re: Czy ktos moze mi wytlumaczyć? Autor: bialoczerwony1972 [79.191.88.*]
    Kij ma dwa końce, pozyskujesz szybko kapitał, ale również pokazujesz pozostałym akcjonariuszom że masz ich w d...ie.
    teraz pomyśl, dlaczego tu tak mało funduszy, a jeśli już są to z minimalnym zaangażowaniem, co im nie pasuje w tej spółce, skoro core biznes jest cacy. Potem zerknij na MCI jeśli ie znasz spólai to mogę ci przybliżyć jej core biznes i jakie ma fajne średnioroczne stopy zwrotu a jednak ciągle jest notowana dyskontem mniejszym większym ale dyskontem i dlaczego tam tez już prawie nie ma funduszy! Połącz to i owo i może zrozumiesz,ze sam core biznes to jakaś część wyceny, ze spółka powinna być transparentna, szanować swoich akcjonariuszy itd itd bo kapitał na GPW jest bardzo wybredny i to nie drobni wynoszą kursy w górę tylko fundusze....
    I pomimo, że ponownie zostałem akcjonariuszem to zdaję sobie sprawę z zagrożeń i że być może Answear dopiero ruszy, jak z akcjonariatu ubędzie hamulcowego!
    ... czyli ? ... 2025 !
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.103.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ANSWEAR 3,47% 29,80 2025-09-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.