Za to Lotos się Jarkowi udało, zapomniałeś? Aaaa troliki mają tylko przekaz dnia, żadnych indywidualnych przebłysków…spoko, ale kasa za pisanie się kończy, dopytaj zleceniodawców czy nie robisz już tego charytatywnie hahahaha
Cześć lotosu został sprzedamy ponieważ żeby komisja Europejska zgodziła się na fuzje Orlen i i lotosu część lotosu nakazano sprzedać. Nakazała komisja Europejska. Chodziło o działania antymonopolowe. Nie napisałeś o tym.
W końcu porządek zapanuje nad tą spółką skarbu państwa. Płaca za pracę , a nie czy się stoi czy się leży podwyżka i premia co kwartał w spółce skarbu państwa się należy.
Dwa miesiące temu Donald Tusk obiecał dla budżetówki 20 procent podwyżki. Czekają na spełnienie obietnicy. Wyliczyli że będzie to kosztować około 30 mld zł. Pozdrawiam kolego.
Dla budżetówki pieniędzy nie ma i nie będzie . Wszystkie pieniądze przejedli poprzednicy i jeszcze nabrali pożyczek. Czekają nas czasy zaciskania pasa.
Oo kolega już wie że będzie zaciskanie pasa? Budżet 600 mld zł za Tuska 200 mld... zobaczymy jak społeczeństwo szybko zateskni za jak ich nazywacie bolszewikami... śmiech resortowe dzieci wnuki sbkow którzy byli dziećmi bolszewików nazywają partie prawicowe bolszewikami. Świat stanął na głowie.
a ile z tych 600 miliardów pożyczyli ?? Większość elektoratu pis to nieuki z podstawowym wykształceniem .... większośc elektoratu KO to ludzie wykształceni .... do jakiej grupy Ty się zaliczasz .....
Kolego pisząc o 600 set mld chodziło mi o wpływy do budżetu z podatków. Ponawiam pytanie Ty z tum wykształceniem i lepszością jednych nad drugimi na poważnie tak?
Dnia 2023-10-17 o godz. 14:17 ~marek napisał(a): > a ile z tych 600 miliardów pożyczyli ?? Większość elektoratu pis to nieuki z podstawowym wykształceniem .... większośc elektoratu KO to ludzie wykształceni .... do jakiej grupy Ty się zaliczasz .....
Przecież elektorat Lemingów to są wyborcy po Szkole Specjalnej.
Był kiedyś taki premier udający męża stanu który tak rządził że mimo tego że sprzedawał wszystko co Polska miała likwidowal kosztowne w utrzymaniu posterunki policji i jednostki wojskowe to i tak wyciągnął z OFE ponad 100 mld zł i zasilił nim budżet państwa. Kojarzysz tego premiera?
Wymień co takiego sprzedał niekorzystnie i jakie powstały z tego tytułu straty…tylko nie pomyl się ze stępką bo to akurat po pisiej stronie było…no dawaj bo widzę że w rzyganiu propagandowym goofnem błyszczysz, ciekawe czy jakiś konkret przytoczysz…
Dnia 2023-10-17 o godz. 19:21 ~ElementAnimalny napisał(a): > Wymień co takiego sprzedał niekorzystnie i jakie powstały z tego tytułu straty…tylko nie pomyl się ze stępką bo to akurat po pisiej stronie było…no dawaj bo widzę że w rzyganiu propagandowym goofnem błyszczysz, ciekawe czy jakiś konkret przytoczysz…
Poczytaj o Januszu Lewandowskim dzbanie z Lemingowa bo widzę że jesteś bystry jak woda w klozecie ruskim.
Czyli przedkładasz narodowe nad prywatne…hmmm co zatem robisz na forum giełdowym na spółkach SP?…a już tak poza konkursem to wg ciebie wydajność w górnictwie jest ok? W energetyce ok? przepalona kasa za certyfikaty co2 ok?
Kghm sprzedał 10 procent akcji. Tylko 10 bo załoga zagroziła strajkiem. Po dwóch latach powiedział ( można odnaleźć wypowiedź w intetnecie) co z tego że KGHM ma takie duże zyski skoro SP ma tylko 30 procent udziałów i dywidenda nie trafi do SP... wiesz co wtedy zrobił żeby wyciągnąć pieniądze i nie podzielić się z akcjonariuszami? Wprowadził podatek od kopalin który objął tylko KGHM. Przykładów jest wiele Ale przecież Ty wiesz że rzygam propagandą.
Nie tylko o obiecał budżetówce , ale również sbekom. Wyobrażasz sobie, by miał to spełnić to czyim kosztem. Nie wspominając o tym by zorganizować chyba więzienia dla jurnych młodych ,, wykształconych ,,
afrykanczyków których trzeba będzie spacyfikować, co by do Niemców nie uciekli.
Jest pryka z Berlina, to nie ma zmiłuj się. Mają z czego czerpać, 13,14 itd. Co tu pisać , tak będzie.
Dnia 2023-10-17 o godz. 12:46 ~Antiantifa napisał(a): > Dwa miesiące temu Donald Tusk obiecał dla budżetówki 20 procent podwyżki. Czekają na spełnienie obietnicy. Wyliczyli że będzie to kosztować około 30 mld zł. Pozdrawiam kolego.
Człowieku o czym ty piszesz....... zestaw sobie 3605 zł asystenta na uczelni z 4300 zł pensji minimalnej...... potrafisz ?\
bez względu na Tuska uczelnie dostaną 20% podwyżki - bedzie 4326 zł, gdyby było 19% to miałbyś mniej niż minimalna
Dnia 2023-10-17 o godz. 11:52 ~Donald napisał(a): > Już prawie Mi się udało to zrobić , tylko przyszedł Jarek i Mi zepsuł cały plan , a było już tak blisko . Tym razem się uda :))))
nie sprzedasz bo władza nie będzie miała kogo na prezesów i do rady nadzorczej powsadzać
Dnia 2023-10-17 o godz. 12:56 ~krzywamordamoravera napisał(a): > Dnia 2023-10-17 o godz. 11:52 ~Donald napisał(a): > > Już prawie Mi się udało to zrobić , tylko przyszedł Jarek i Mi zepsuł cały plan , a było już tak blisko . Tym razem się uda :)))) > > nie sprzedasz bo władza nie będzie miała kogo na prezesów i do rady nadzorczej powsadzać
to co w tej władzy same panice, kawalerowie, biedronki i lamparcice bez rodzin będą?
Dnia 2023-10-17 o godz. 12:07 ~Antiantifa napisał(a): > Cześć lotosu został sprzedamy ponieważ żeby komisja Europejska zgodziła się na fuzje Orlen i i lotosu część lotosu nakazano sprzedać. Nakazała komisja Europejska. Chodziło o działania antymonopolowe. Nie napisałeś o tym.
chyba nie myślisz że ktoś z mózgiem wypranym przez g. wybiórcze, niezdolny do własnego myślenia, potrafiący tylko powielać przekaz dnia, zdobędzie się na obiektywizm
Ooooo i nawet pan od „szacunku” się pojawił, niewątpliwe wypowiedź pełna troski i zrozumienia, swoją drogą ciekawi mnie skąd twój przekaz dnia pochodzi
Do brzegu, do brzegu…to po co było sprzedawać coś należące do Skarbu Państwa? Żeby niby połączyć i musieć sprzedać wartościową część? Takim ekonomicznym ignorantom jak ty wystarczy dopisać „NARODOWY” przed jakimkolwiek innym słowem i oni już wstają z kolan…tylko nikt im nie wytłumaczy że za sekundę przywalą łbem w parapet…
Admin, APARATCZYKU, dlaczego takich wątków nie usuwasz? Polityczny, nie na temat i oszczerczy. Przyjdzie czas na zaoranie piswizji to i o fora może zahaczyć, bądż obiektywny i pilnuj porządku, dojna zmiana się skończyła, żebyś się później nie musiał wstydzić
Dnia 2023-10-17 o godz. 11:52 ~Donald napisał(a): > Już prawie Mi się udało to zrobić , tylko przyszedł Jarek i Mi zepsuł cały plan , a było już tak blisko . Tym razem się uda :)))) Jak Niemiec nie będzie okradał Firmy, będzie płacił dywidendę i nie będzie portkami trząsł przed górnikami. To jestem za.....
Oj, jakie to wspaniałe że przynajmniej jest cała gromada wyedukowanych troli która może to temu niemyślącemu narodowi wytłumaczyć…sytuacja się trochę unormuje to NASK będzie miał co robić z taką trolownią i obojętną ADMINistracją
Za to przynajmniej las jeszcze będzie…zakładam że jedyne co robisz to nerdzisz przed ekranem skoro nie zdążyłeś zauważyć wyrżniętej przez te lata ilości drzewostanu…
Drzewostan w lasach wycina się zgodnie z planami wycinki i nowych nasadzen. Zapewne wiesz żeby dolne partie drzew rosły wycina się dojrzale na Przemysł... dokumentacja wycinki planuje się na kilka lat do przodu. Więc teraz wycinanie to co było planowane kilka kilkanaście lat do tyłu.
Hahahaha, no tobie to już nic nie pomoże…ty mi nie cytuj encyklopedii, ty się odnieś do faktów…a jak już będą żempolić ostatnie drzewo to im przypomnij o nasadzeniach….w dolinie chochołowskiej też nasadzają, drewno na przyczepy, no ale tam prywata, wzieli przykład z szyszkodnika leśnego…