Witam Wszystkich:) ciekawi mnie to umocnienie pln-a z rana.... Jeżeli jest tak ,że to z powodu wyników wyborów, to przyznaję,że po wstępnych danych powinno być odwrotnie, ale jak widać ja się nie znam, albo nie znam końcowych wyników , a "oni " je znają:) Imo wynik wyborów oznacza na teraz jedno, że będzie tzw. haos, który będzie napędzała opozycja. Także prawdopodobnie będą nowe wybory, a wtedy już będzie nowe rozdanie i imo ci co się wahali jak zagłosować i zagłosowali na "inną "opcję tym razem zagłosują inaczej, ale dodam,że ja się nie znam:) Jutro oficjalne dane, po przeliczeni 10 % głosów wynik jest zgoła inny, niż wstępne dane, ale to się zmieni po przeliczeniu i dodaniu głosów z dużych aglomeracji , gdzie wygrała opozycja...a raczej ko.
W tym tygodniu też dużo danych np. pkb - Chin, wystąpienia "szefów" , zobaczymy... Zapraszam do komentowania sytuacji na giełdzie GPW oraz innych tzw. bazowych, jak Ktoś ma chęć:) Powodzenia Wszystkim:)
Zapomniałem wspomnieć o referendum. Dziwi mnie ,że udział wzięło tylko 40 % Polaków, po tym wyniku widać, która partia jest faktycznie za demokracją tylko referendum daje jasną odpowiedź, mamy pytanie , tak lub nie , a nie jak w przypadku parlamentu , może jednak "trzecia droga", nie ma trzeciej drogi wybór jest prosty. Szkoda, bo w takich przypadkach opamiętanie przychodzi jak widać na przykładzie chociażby Francji może za późno, a może jeszcze jest cień szansy na normalność....
Żeby się cofnęło to musiałby kierownik i to ten bardzo mocny wejść w przeciwną stronę. Może się taki znajdzie z dużą kasą a moment ma dobry po takim wzroście.
Trudno to ocenić może z powodu PIS tyle lat nasz grajdołek dołowali i uznali że coś się zmieni. Ale czy coś się zmieni fundamentalnie pozatym że prezesów spółek pewnie pozmieniają.
moim zdaniem zaraz wyjda rozne trupy w spolkach SP no nic ja w kazdym razie dzis zrobiłem swoje, prawde mowiac mialem sprzedawac juz od 50 a tu taki bonus 18pkt zobaczymy SL mam na 80
Wydawało mi się że taki wynik wyborów to już będzie częściowo w cenach i mogą się ucieszyć ale nie aż tak. Już reakcja na PLN po 24 aż tak mocna mnie zaskoczyła. Może kierownik wykorzystał tylko sytuację i moment do zagrania na emocjach. Bazowe raczej obrały kierunek na następne dni. Będziemy szli w przeciwny samodzielnie czy raczej była okazja z lepszego miejsca by potem iść za bazowymi ? Liczę na drugie ale.
No i grubasek dostał znowu szansę na wyjście z akcji po wyższych cenach .... kierunek jest jeden , ale ja się nie znam:) Ostatnie zdanie odnośnie wyborów, czytam że tusk będzie tworzył nowy rząd, do tego jeszcze daleka droga, choć za sprawą prezydenta kraju jest taka możliwość, ale biorąc pod uwagę fakt , że wg tuska jest nim czajakoski, ten wariant nie wchodzi w grę :)
Do tworzenia rządu przez Tuska to daleka droga miesiąc a nawet dalej. Najpierw będzie tworzył Morawiecki i może próba kupienia PSLu. Choć myślę że PSL to nie samobójcy i wiedzą że i tak będą w rządzie a koalicja z PIS to ich koniec.
Jedno imo jest pewne, jeśłi opozycja zacznie rządy w pl, wyborcy dostaną wybór: cięcia w programach społecznych lub cięcia w rozwoju armii polskiej. Znając tuska oba warianty wejdą w grę i będą realizowane,ale wtedy po 4 latach znowu wygra prawica...jak nie urok to .....:) szkoda tylko tych 4 lat haosu ... Poczekamy zobaczymy. Na razie liczą głosy i ważne kto je liczy :)
Na ten moment to można jedynie stwierdzić że ten co kasę włożyć ładnie pilnuje ruchu który zapoczątkował. Poza poranną cofką to nie ma poważnych kontr.
PLN ... Zaczyna się coś zmieniać w ostatnich sekundach ? Przy okazji zaczęli się śpieszyć na giełdzie. Nie nie składa mi się to w całość. Miś zaraz znów spanikuje i ruch podkręci.
Patrząc jak im się śpieszy. Patrząc jak szybko LOP pakują. Patrząc na PLN który prawie pół umocnienia już oddał to stwierdzam że wybiją resztkę misia. Dojadą do obranego poziomu a potem ostro zawrócą.
Na 2000 nie mieli za dużo stop lossów i trzebaby sprawdzić te na 2100. Wystarczy trochę tych stopów, bo jednak Rajd Św. Mikołaja do czegoś zobowiązuje - a wszystko w tym roku znowu ładnie ustawione :)))) Co do wyborów na nieco chłodniej to kto wie czy nie poszykują się z przedterminowym - na razie jednak exit pool pokazuje PiS out od korytka :)))
Kroi się jednak najbardziej pozytywny scenariusz - tu gruby od jakiegoś czasu miał nosa. Tzn. Tusk wyciąga kasę KPO, a Duda go blokuje w jakichś odjazdach :))) Duży sukces też, że ta lewica może stracić dużo ludzi w porównaniu z obecną kadencją.
No nie wiem. Ostatnio to koło 14 jak Jankeski kapitał wchodził na giełdy nasz byk dostawał siły. 2100 uznaję za przetestowane i miś już nie ma miejsca na oddawanie pola a jakoś nie widać oznak zmiany.
no jeszcze nie wiadowmo czy opozycja utworzy rząd, wszystko zalezy ile holownia a ile Kamysz wprowadzili posłów, PSL moze sie wyłamać i sie skumac z PISem