• Wszyscy uciekają Autor: ~Leszcz [46.204.104.*]
    Że smiecia
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~meh [194.0.251.*]
    Albo ktoś coś wie
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Ktoś [37.248.214.*]
    Albo po prostu ktoś najzwyczajniej w świecie potrzebuje kasy i sprzedaje. Raz na 2 miesiące ktoś tu sypnie za więcej niż 2k i już teorie spiskowe się uskuteczniają...
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Eco [31.0.45.*]
    No zobaczymy, mi to wygląda na straszonko przed wyborami. Mi osobiście też się udziela, wszechobecna niepewność co to będzie.
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Holender40 [37.30.108.*]
    Dokładnie a w chwili obecnej nie ma popytu i kurs leci. Ja trochę dobrałem w okolicach 1.84
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Eco [31.0.45.*]
    Ja nie wierzę, że to się dzieje na 4 tygodnie przed wynikami. I to wtedy gdy Pani Prezes oznajmiła, że to półrocze będzie dobre. Szok.
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Elo1 [195.189.34.*]
    Straszak, popyt śpi to uwalają, zrzuty teraz po 1k akcji żeby zniechęcić myśle. Przed nami wyniki, może w końcu rozlicza duży kontrakt, to da jakiś impuls popytowi żeby się objawił
    "Albo po prostu ktoś najzwyczajniej w świecie potrzebuje kasy i sprzedaje. Raz na 2 miesiące ktoś tu sypnie za więcej niż 2k i już teorie spiskowe się uskuteczniają..."

i to wszystko w momencie kiedy mamy miesiąc do raportu, co do którego panuje w miarę zgodne przekonanie że powinien być naprawdę dobry...

No coś tu śmierdzi. Dlatego piszę o tym, że ktoś coś może wie. Kwartał się skończył i może ktoś powziął insajderską wiedzę o tym co w trawie piszczy.
  • Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Holender40 [31.60.78.*]
    Ale obroty są względnie niskie, 50 tysięcy złoty to trudno mówić o jakimś insiderze.
    no cóż, sypanko mogło się jeszcze nie skończyć :-)

a poza tym nie mówię tu o insiderach legitnych, czyli np. o członkach zarządu - ich transakcje byłyby raportowane, pomijając fakt, że zdaje się, że już nie mogą trejdować przed tym najbliższym raportem.

Chodzi mi o osoby które mają wiedzę insiderską, a nimi formalnie nie są. Np. ktoś ma wgląd w księgi spółki, albo ktoś taki przekazał informację znajomemu i stąd taka reakcja. Bo to raczej wygląda na sypanie przez jedną osobę/podmiot. Pomijam oczywiście również fakt, że byłoby to naruszenie MAR.

Ale to tylko gdybanie.

• Re: Wszyscy uciekają Autor: ~Ktoś [37.248.214.*]
    Oczywiście niczego nie wolno wykluczyć. Ale jeśli drobny inwestor (a nie oszukujmy się tacy w 99% są na NC) potrzebuje pilnie kasy na swoje potrzeby życiowe (a po to się inwestuje żeby kiedyś wyciągnąć) to nie będzie brał chwilówek i czekał miesiąc bo może urośnie tylko zamknie pozycję.
[x]
ECO5TECH -3,03% 1,60 2025-11-07 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.