• Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~PR [89.171.4.*]
    Kostowski na X: "Thief 2 70k sold ~2,5mln zł na konto 88% / 911 rev Update 1.08 out now SteamDeck : grywalne ( za małe napisy )"
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Znawca [31.0.81.*]
    Dobra wiadomość że dla nich tylko dwa i pół miliona na konto z tego wychodzi że będziemy mieli większy udział
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Malasz92 [37.47.158.*]
    To jest kasa przed podziałem z nami, ale po wszystkich kosztach. Więc jeżeli z tego 10% to mamy 250tys
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Znawca [31.0.81.*]
    3,1 miliona kosztów coś za dużo. Pamiętajmy że koszty związane z produkcją są już dawno zaksięgowane
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Malasz92 [37.47.158.*]
    Informacja od KK że to co jest na koncie netto w Playway, to jest po wszytskich kosztach, refundach itd, ale przed podziałem z ULT. Nie wiem czy to od tej kwoty jest liczone 10% czy od ceny sprzedaży kopii, to już niestety niejawne informacje.
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~OLO [37.248.253.*]
    Standardowo w umowach jest podział dla producenta i wydawcy. Rozbija się je tak że pierw do poziomu zwrotu kosztów więcej pieniędzy bierze producent (Np70/30), później sytuacja się odwraca i kasa leci większej części do wydawcy.
    Ult jest producentem i dostanie w pierwszej kolejności kasę za swoje koszta produkcji. Dopiero z reszty pójdzie 10%
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~OLO [37.248.253.*]
    Ja konsolach będzie ult będzie wydawca i producentem (prawdopodobnie przez spółki). Dlatego tam będą większe pieniądze
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Wędkarz [89.64.6.*]
    Wyśmienite info, będzie świetny zysk z PC, a przecież do tego dojdą porty na konsole.

TS1 sprzedał się w kilku mln egzemplarzy na konsolach, a są powody by zakładać, że sprzedaż TS2 będzie jeszcze wyższa.
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~knik [88.156.213.*]
    Wyśmienite info? 250k zysku to jest dobry wynik dla małej spółki z new connect a nie spółki skapitalizowanej na 70 baniek na rynku głównym. Czekam na kapitalizację 30 baniek i 6 zł na kursie.
    To ma być ta największa premiera ulg wyczekiwana od wielu lat?
    Nie dziwię się że inwestorzy uciekają z tej spółki.
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Kura [31.60.111.*]
    Ciężko zrozumieć, że gra się spłaciła i teraz jako longseller przez lata będzie przynosić poważny zysk netto do spółki?

Ciężko zrozumieć jaki wpływ na wyniki będzie miała wydana wersja na konsole , w połączeniu z nowymi premierami i back catalogiem.

Mówimy o spółce która płaci dywidendy o wskaznikowo jest atrakcyjna oraz nadal jest spółka wzrostowa.

Proponuje się wypowiedzieć o spółkach co generują notorycznie stratę, okaże się ze na giełdzie jest pare poważnych spółek gamingowych.
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~Hahaha [46.134.76.*]
    Jakimi nowymi premierami??? :):):)
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~mat [185.102.190.*]
    TS2 to nie jest megahit, który wygeneruje dla spółki olbrzymi zysk w krótkim okresie po premierze. To longsellerem, który dzięki DLC będzie generował niewielkie zyski przez następne kilka lat. Ja osobiście będę zadowolony z 1 mln na kwartał.
  • Re: Thief 2 - 70K sztuk (za KK) Autor: ~SowaiPrzyjaciele [89.64.47.*]
    Brawo Ultgames.
[x]
ULTGAMES -1,32% 15,00 2026-05-29 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.