Informacja od KK że to co jest na koncie netto w Playway, to jest po wszytskich kosztach, refundach itd, ale przed podziałem z ULT. Nie wiem czy to od tej kwoty jest liczone 10% czy od ceny sprzedaży kopii, to już niestety niejawne informacje.
Standardowo w umowach jest podział dla producenta i wydawcy. Rozbija się je tak że pierw do poziomu zwrotu kosztów więcej pieniędzy bierze producent (Np70/30), później sytuacja się odwraca i kasa leci większej części do wydawcy.
Ult jest producentem i dostanie w pierwszej kolejności kasę za swoje koszta produkcji. Dopiero z reszty pójdzie 10%
Wyśmienite info? 250k zysku to jest dobry wynik dla małej spółki z new connect a nie spółki skapitalizowanej na 70 baniek na rynku głównym. Czekam na kapitalizację 30 baniek i 6 zł na kursie. To ma być ta największa premiera ulg wyczekiwana od wielu lat? Nie dziwię się że inwestorzy uciekają z tej spółki.
TS2 to nie jest megahit, który wygeneruje dla spółki olbrzymi zysk w krótkim okresie po premierze. To longsellerem, który dzięki DLC będzie generował niewielkie zyski przez następne kilka lat. Ja osobiście będę zadowolony z 1 mln na kwartał.