• ….która droga? Autor: klapa_ [178.43.249.*]
    Bez regulaminu i zasad nie odbyłby się żaden mecz piłkarski lub jakiekolwiek zawody, osiągnięcia zachodniej cywilizacji mają swoje źródła w kodyfikacji prawa rzymskiego.

Podstawą i kręgosłupem funkcjonowania demokratycznego państwa są:
    - Konstytucja
    - Trybunał konstytucyjny
    - Sady

Prawo stabilne i przejrzyste (cywilne, karne, pracy, handlowe, podatkowe, giełdowe,  itd…) – czyli zasady interakcji pomiędzy obywatelami oraz rzetelne sądownictwo fundamentem demokratycznego, współczesnego państwa.

Żadna władza nic mi nie dała, zawsze to ja dawałem i nie uważam tego za coś złego, źle się dzieje natomiast  jeśli władza otrzymane ode mnie środki trwoni.

Tylko tyle, albo aż tyle oczekuję od kierujących państwem.

P.S.  Oczywiście żeby zachować zdrową demokrację potrzebna jest powszechna dwukadencyjność. 
  • Re: ….która droga? Autor: ~Jaki [188.147.12.*]
    To głosuj na PiS chce reformy sądów ale sędziowie się buntują i z opozycją totalną bronią swoich przywilejów i starego układu (układu jeszcze z czasów komuny)
    Masz wybór bo idą wybory
  • Re: ….która droga? Autor: ~observer [83.21.131.*]
    o jakiej reformie mówisz - takiej która uczyni z sędziów narzędzia w rękach władzy

masz już niezależny i apolityczny NBP, masz niezależne służby, masz niezależną TVP

jeszcze mało

• Re: ….która droga? Autor: ~Jaki [188.147.13.*]
    OBSERVATOR - Ty pewnie tylko niezależne co TVN I Wyborcza.pl Onet.pl
    Sądy jakie są każdy widzi tylko ci co obiektywnie i merytorycznie nie patrzą tego nie widzą
    Akurat tym w/w mediom najmniej zależy by pisać prawdę w tym temacie. (Bronią starego układu , chcą obali rząd bronią KASTY sędziowskiej)
    We wszystkim mają interes
    Jak się interesujesz tematem (bo zabierasz głos) to wiesz że sędziowie nie chcą za nic odpowiadać (jazda po pijaku , 3 miesiące za kradzież batonika, roztargniony sędzia zabiera kobiecie 50 zł na Orlenie , wyrok dla P.Najsztuba) Ciebie za byle co ukaraja, ONI ZA NIC ODPOWIADAĆ NIE CHCĄ
    PILNUJĄ SWOJEJ KASTOWOSCI BY OBCY DO KORPORACJI NIE WCHODZILI
    Jesteś na giełdzie Poczytaj o sprawie MEC, GIERTYCH i Popatrz w oczy akcjonariuszom Polnordu są,
    Zobacz w internecie ,,WOLNE SĄDY IDĄ,, I co to ,,DOKTRYNA NEUMANNA,,
    KASTY nie ruszy nikt tylko PiS oni mają układy w TSUE I masz Turów do zamknięcia ,
    Poczytaj o sędzi M, Safianie dlaczego siedzi w TSUE I pobiera kasę - chodź kadencja mu już dawno się skończyła
    CO TO MA WSPÓLNEGO Z DEMOKRACJA ???? (media z opozycją wytworzyły inną rzeczywistość i ludzie w tym żyją)
    Masz rozum myśl
  • Re: ….która droga? Autor: masturbant [31.0.181.*]
    Jaeyne co pis się udało to niedzielę wolne od handlu.
  • Re: ….która droga? Autor: ~Jaki [188.147.13.*]
    Tylko tyle - poczytaj , rozglądnij się
    Zysków na giełdzie - pracujemy
  • Re: ….która droga? Autor: benitor [31.61.183.*]
    Ano czytam i rozglądam się.

Praktycznie nie ma dziedziny której PiS nie popsuł.

Bezpieczeństwo - armia wygląda dobrze tylko na papierze, nieprzemyślane zakupy robione na chybcika, służby mundurowe (wszystkie) upartyjnione i traktowane instrumentalnie, przemysł obronny zarządzany tragicznie.
    Sądy - SN i Trybunał Konstytucyjny jedynie fasadowy i podporządkowany jednej partii, organizacja sądów w rozsypce (terminy), konflikty z instytucjami Unijnymi, podziały w środowisku prawniczym, niechlujne ustawodawstwo ....
    Zdrowie - dwukrotnie wydłużone czasy oczekiwania do lekarzy, bałagan z klauzulą sumienia, gigantycznie zadłużone szpitale, gwałtownie rosnąca umieralność (8 lat - wzrost o 25%) ...
    Budownictwo - program mieszkanie plus - katastrofa, wzrost cen mieszkań o 70% w 8 lat.
    Środowisko - lasy wycinane na potęgę, a drewna brakuje, Lasy Państwowe stały się przedsiębiorstwem wyrębu a nie ochrony lasu.
    Nauka i Szkolnictwo - bezsensowna reforma powrotu do 8 klas podstawówki (po co?), permanentny konflikt ze środowiskiem nauczycielskim, degradacja zawodu, konflikt z większością Uczelni Wyższych, zero inwestycji w badania i rozwój (nawet grafen rozp.) ...
    Kultura - konflikty z Twórcami, podział na naszych i Targowiczan, wybiórcze finansowanie, rządowa krytyka Twórców i ich dzieł, promowanie kultury "niższej" kosztem reszty, TVP (szkoda słów) ...
    Finanse - napompowanie inflacji ponad przeciętną, pozorowanie walki z inflacją (na rękę rządowi), napompowanie długu i wyprowadzenie ogromnej części wydatków poza budżet (potrzeby pożyczkowe państwa w 2024 - 400mld !!!!!!! - obsługa tego położy nas na długie lata), nieprzewidywalność i fasadowość NBP .... o finansach można by jeszcze wiele, ale nie hasłowo.
    Skarb Państwa - etatyzm i niekompetencja na horrendalnym poziomie, likwidacja konkursów na stanowiska w instytucjach rządowych, tworzenie "firm" państwowych dla celów partyjno-rządowych typu Polski Holding Hotelowy (czy to zadanie państwa?), zarządzanie z partyjnych powołań pomijających kompetencje (np. stadnina w Janowie, PHZ), instrumentalne używanie majątku spółek (Orlen kupuje RUCH i Polska Press), dążenie do tworzenia monopoli czego jaskrawym przykładem jest Orlen, wyhamowanie OZE przy jednoczesnym braku inwestycji w przesył (ochrona węgla ze strachu przed górnikami, efekt - ceny energii, akcja "kupuj węgiel gdzie się da") ...

Już dalej nie chce mi się wymieniać, bo wpadam w depresję. A to tylko "spod grubego palca".
  • Re: ….która droga? Autor: ~observer [153.19.37.*]
    mnie przeraża tylko bezdenna głupota części społeczeństwa która nadal widząc te wszystkie przekręty zadowala się ochłapami i wierzy, że władza o nich dba

• Re: ….która droga? Autor: klapa_ [178.43.249.*]
    Cóż, pewnie mam sporo "fochów" odnośnie obiektywności kampanii ale jak już buława będzie przydzielona to nie pozostanie nic innego jak uszanować.
    Trochę jak na giełdzie, nieraz widać że trend jest mocnymi rękami prowadzony ale trzeba się w nim umieć odnaleźć.

"jak się nie ma co się kocha to się kocha co się ma"
    I oto chodzi
    Dal tych niezdecydowanych - głosując na PiS to nie tylko chęć zmiany w sądach bo tam kastowość korporacyjna od lat z PRLu Za nic nie odpowiadają
    Ale za tym rządem przemawia NAJNIŻSZE BEZROBOCIE a kryzysów było parę - co zrobiłby Tusk - on już pokazał w Polsce i Unii Eu (nawet Wielką Brytania olał i wyszła z Unii - taki królik Eu)
    Ale każdy widzi po swojemu
    Dodam -- Biznes lubi spokój i giełda nie potrzebuje klutni z prezydentem RPP czy TK
    Przypomnę że członkowie RPP np Kotecki i inni wybrani przez PO i PSL SLD w senacie chcieli podwyżki st % wyżej inflacji
    Małe bezrobocie mówi tyle że ,,gospodarka głupcze ma się dobrze,, i każdy coś dołoży by dług spłacimy
    Tak jak ci co mają kredyty i pracę
  • Re: ….która droga? Autor: benitor [31.61.252.*]
    Bezrobocie maleje i dobrze. Obecnie bezrobotnych jest ok 800 tys
    Jednocześnie warto zauważyć, że w 2015 było 38.437.000 Polaków. Obecnie jest nas 37.698.000.
    UBYŁO NAS 739.000 w ciągu 8 lat.

"Gospodarka głupcze ma się dobrze" - prognozowany wzrost PKB w 2023 0,4 - 0,6%
    "W drugim kwartale (w porównaniu z pierwszym) Polska gospodarka skurczyła się o 3,7 proc...
    W drugim kwartale 2023 r. PKB Polski było o 1,3 proc. mniejsze niż przed rokiem i był to czwarty najsłabszy wynik w całej UE.

Obsługa długu w 2024 to 3% PKB - TRZYKROTNIE WYŻEJ niż w 2020.
    A niestety koszt długu jest miarą niebezpieczeństwa zadłużenia (bardziej niż sama wysokość długu). W przyszłym roku wydamy na odsetki 60-100 mld PLN - STAĆ NAS !!!
    Każdy kredytobiorca odczuł, że nie nominał długu jest ciążący, a właśnie koszt długu.

W tym roku będziemy mieli ponad 90 mld deficytu (mało? szalejmy dalej), a dług publiczny w 2024 przekroczy 2 bln (!!!) PLN
    Potrzeby pożyczkowe na 2024 to 420 mld (ciekawe kto i przy jakim koszcie będzie chciał nam tyle pożyczyć).

I na koniec - "Biznes lubi spokój" - naprawdę wierzysz, że PiS jest gwarantem spokoju.

Wiem o długu i o zobowiązaniach - masz rację
    Zmiana dla zmiany to zły wybór (były perturbacje kowid, wojna , inflacja opozycja sypie piach w tryby )
    Czas z tym skończyć bo żaden kraj w Unii nie nas**l do swojego gniazda w Unii jak opozycja - interesuje mnie to
    Mimo tych problemów wymienionych przez Ciebie zagłosuję na PiS - zrobił dług to go spłacą .
    A mnie zależy by rozwalili KASTE sądownicza, - Sędziowie muszą odpowiadać za swoje wybryki (nawet za bzdurne wyroki nie tylko za jazdępopijaku czy kradzieże gwałty pedofilie) I TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIE ZALEŻNOŚCIĄ SĘDZIOWSKA,
    MNIE CZY CIEBIE WSADZILI BY DO #
    Wszyscy już rządzili PO , PSL czy SLD ale PiS mimo kryzysów dobrze zarządzał państwem
    Dla mnie najgorsze obecnej władzy to:
    - rozwalenie sądownictwa
    - faryzejstwo narracji i przekazów medialnych
    - wykorzystywanie aparatu państwa i spółek zależnych do celów partyjnych
    - przekupywanie elektoratu za środki publiczne
    - marna polityka zagraniczna
    ......i pewnie sporo innych ......
    "Mimo tych problemów wymienionych przez Ciebie zagłosuję na PiS - zrobił dług to go spłacą ."
    PiS spłaci ???!!!
    My będziemy płacić !!!

"Zmiana dla zmiany to zły wybór"
    Po to jest kadencyjność, żeby była szansa na zmianę (gorzej już nie będzie). Nie mam pewności, że ewentualne rządy opozycji będą dobre, ale z pewnością lepsze niż obecne.

"Czas z tym skończyć bo żaden kraj w Unii nie nas**l do swojego gniazda w Unii jak opozycja"
    To teksty skopiowane z TVP i pokrewnych mediów.
    Podstawowym prawem opozycji (z definicji samego słowa) jest krytyka władzy. Poza tym PiS to nie "gniazdo". To tylko partia rządząca (chwilowo). Przy tym co PiS wyczynia, oczywistym jest kontrakcja. I nie jest to działanie "antypolskie", jak to przedstawia rząd, tylko antypisowskie, a to ogromna różnica.
    Twoja wypowiedź ("czas z tym skończyć") sugeruje likwidację opozycji (!!!) NAPRAWDĘ TEGO BYŚ CHCIAŁ.

"A mnie zależy by rozwalili KASTE sądownicza"
    Naprawdę jesteś przekonany, że to co wykonał Ziobro to dobra zmiana ??? Uzależnienie sądów, prokuratury (a za chwilę również adwokatury) od woli polityków, to dobry pomysł ??? Uważasz, że wprowadzone zmiany dążą do zwiększenia odpowiedzialności sędziów ??? A może jesteś usatysfakcjonowany zarządzaniem sądami i wydłużenie trwania spraw sądowych z 4,1 do ponad 7 miesięcy (https://ciekaweliczby.pl/sprawnosc_sadow_2021/ )

"... PiS mimo kryzysów dobrze zarządzał państwem"
    Sorry, ale nie znajduję żadnego argumentu za potwierdzeniem czegoś takiego.
  • Re: ….która droga? Autor: pati_ [91.227.156.*]
    Ten "Ciemnogród"doprowadził do tego, że kobiety boją się rodzić dzieci, żeby nie umrzeć w szpitalu jak inne albo urodzić kalekie dziecko i spaprać sobie i mężowi całe życie.
    A Kaczyński nie da 10 lib 15 mln na drogie leczenie za granicą.
    Dzięki takim rządom jak pis polska się wyludnia.

Kłamca Morawiecki bogaci się na wspólpracy z kościołem. Należy oddzielić tych darmozjadów (kościół) od państwa.

Obronili miejsca pracy - tego nie było za SLD PSL I PO (zawsze doprowadzali do dużego bezrobocia ludzie kredytów nie spłacali dochodziło do tragedi rodzinnych)
    Sądy trzeba wysadzić w powietrze
    Oglądnij ,,wolne sądy idą,, I ,,doktryna Nojmana ,,w internecie
    Sprawa Giertycha ,i uwalenie akcjonariuszy Polnordu SA - sprawa nie wyjaśniona bo mecenas nie chce przed sądem stanąć - a teraz losowanie sędziowskie do sprawy
    Widzisz jak sedziowie bawią się z kredytami frankowymi (tylko na złość rządowi) I wykorzystują TSUE bo mają kolesi (sprawdź co do tej pory robi w składzie sędziowskim TSUE M. SAFIAN i dlaczego bierze kasę choć kadencja mu się skończyła ?? )

Różnica między tą władzę A pozostałymi jest taka że utrzymaliśmy miejsca pracy i nie płacimy z NASZY PIENIĘDZY BEZROBOTNYM a spłacimy wszyscy dług
    PROSTE ROZUMOWANIE

Powtórzę członkowie RPP wybrani przez PO z SENACIE chcieli podwyżki st % wyżej inflacji (Glapinski jaki jest każdy widzi - ale uważam że daje radę) +
    Bo szkopuł w tym że ten rząd zarządza inflacją , czego do tej pory rzaden nie potrafił
    Czytać ze zrozumieniem
    Inflacja to normalnie droższe akcje
    Nie przekonamy się na wzajem - każdy ma jeden głos

Ja wybieram spokój w gospodarce I spokój w miastach - nie chcę klutni z prezydentem i maszy Tęczowych po ulicach (mają coś w głowach niech mają - beż afiszowania po ulicach i przywilejów POWINNI BYKOWO-KROWIE płacić wiadomo dlaczego)
    A dla tego głosuję na PiS bo chcę by : policjanci , terytorialsi , żołnierze , pogranicy byli tam gdzie są potrzebni i dodatkowej pracy im nie zafunduję
    BO I JA BYM TEGO NIE CHCIAŁ
    @Jaki
    Masz rację. Wygląda na to, że nie przekonamy się nawzajem. Trudno mi dyskutować z Twoimi przekonaniami, które wydają się być jedynie "wrażeniami" nie popartymi żadnymi konkretnymi danymi danymi.

A propos danych - amerykanie mają stopy % wyższe niż inflacja - uważasz, że nie potrafią zarządzać gospodarką.
    Międzynarodowy Fundusz Walutowy rekomenduje Polsce stopę 8% jako stopę równowagi - ale wiadomo, że oni się nie znają.
    Podobnie OECD sugeruje 7,25% - ale co oni tam wiedzą.
    Wg. Glapy 5,75% jest super. Inflacja 8,2% według Prezesa Banku Centralnego jest niska i czas przestać z nią walczyć.

Bezrobocie spadło z 9,9% w 2015 do 5,0% w 2023. Jest ok. 0,5 mln. mniej bezrobotnych. A jak pisałem wyżej Polaków jest mniej o 0,7 mln. Bezrobotni chyba wymierają, co by potwierdzało dane ZUS, że żyjemy 7 miesięcy krócej niż w 2015.

P.S.
    # Na pewno nie będę oglądał bzdur, wyprodukowanych na zamówienie TVPis. Łatwo jest rzucać błotem z ekranu telewizora.
    # TSUE akurat wydaje korzystne dla frankowiczów decyzje (z którymi nie bardzo się zgadzam).
    # Utrzymaliśmy miejsca pracy (?) - Gierek już udowodnił jak buduje się dobrobyt zadłużając kraj. Wtedy też bezrobocie było niskie, ale zapłaciliśmy za to bardzo drogo.
    # Rozumiem, że chciałbyś uniknąć wysyłania policji i wojska przeciwko inaczej myślącym Polakom. To Ci się chwali.

• Re: ….która droga? Autor: pati_ [91.227.156.*]
    Dnia 2023-10-12 o godz. 12:59 ~Jaki napisał(a):
    > Nie przekonamy się na wzajem - każdy ma jeden głos
    > >
    > > Ja wybieram spokój w gospodarce I spokój w miastach - nie chcę klutni z prezydentem i maszy Tęczowych po ulicach (mają coś w głowach niech mają - beż afiszowania po ulicach i przywilejów POWINNI BYKOWO-KROWIE płacić wiadomo dlaczego)

....i pierwszy bykowe powinien płacić Jaruś, bo o nim nic nie wiadomo, nie ma dzieci, nie założył rodziny , nie chwali się kim był ojciec... :))

A ty jak chcesz możesz sobie wierzyć w wybuch ( a nawet dwa wybuchy ) na Tupolewie i Adama i Ewę ,wg księży takich jak w Dąbrowie Górniczej , jak można u takich się wyspowiadać, czy to nie LG...bt.

W moim otoczeniu wszyscy są w opozycji tylko jeden dziadek jest za Pis, tonie w długach, bo nie gospodarny ale chwali ich bo dostał 13-tkę i 14-tkę, jednak nie potrafi policzyć ,że rząd go oszukał ponieważ tegoroczna rewaloryzacja i nawet te świadczenia nie rekompensują inflacji. Jednak do tego trzeba umieć trochę liczyć.

Pozdrawiam
    Jakość życia (dane wg. ZUS)
    ZUS twierdzi, że w 2023 60 letni Polak/Polka będzie żył/a jeszcze 254,3 miesiąca. W 2015 było to 261,4.
    Tak nam jest dobrze, pod rządami PiS, że odpuściliśmy średnio 7 miesięcy życia.
    Rozwój cywilizacyjny wg. PiS.
  • Re: ….która droga? Autor: piobor [79.185.5.*]
    A ja chciałem pochwalić Policję. Wczoraj mnie zatrzymała i miałem prędkość 69km/h w zabudowanym. Grzecznie dałem doxy. Pan pyta czy mam punkty, grzecznie odp, że zero i tak chciałbym, aby pozostało i może byśmy zastosowali pouczenie. W międzyczasie sprawdził w systemie, że faktycznie 0 na koncie. Oddał kwity i rzekł, że przychyla się do mojej prośby i stosuje pouczenie :-) na koniec zapytałem czy to tak będzie na stałe czy tylko przed wyborami? :-))) odpowiedzi nie otrzymałem. Można po ludzku? No chyba można, tylko trzeba chcieć.
    Pati już zdenerwowany i wspomina Smoleńsk - akurat uważam że to wielka tragedia narodowa
    Katastrofa powinna być wyjaśniona do bólu bo zginą PREZYDENT o wojskowych nie wspomnę
    Jak by to się nie stało (to druga sprawa dla mnie) ale WIELKA KLĘSKĄ NASZYCH SŁUŻB SPECJALNYCH i ekipy przygotowującej lot KROPKA

Banitor obecne dane są zaburzone KOWIDEM to prosto zrozumieć - tak jak niska liczba urodzeń
    To że PiS z pomocą medyków nie rozwiązał sprawy aborcji mnie bardzo dziwi (może czegoś nie rozumie) ale lekarz i pacjentka wiedzą czego chcą - jedno i drugie nie może nadużywać swojej dominacji
    Co do stóp % (wyznawcy opozycji chcieli podwyżki st %wyżej inflacji) A jak Glapinski obniżył st% o 0,75 to TVN I jego wyznawcy płakali ze to prezent wyborczy - jaka opozycja tacy wyborcy

Jeszcze raz bezrobocie najniższe i damy radę - trochę wiary w PiS a zarobimy kasę na giełdzie BO SZYKUJE SIĘ WIELKA FALA WZROSTOWA - to widać
    Pieniądze lubią ciszę
    Z ostatniej chwili -: PO rozsiewa info, że jak dojdą do władzy pogrzeby będą darmowe - przypomnijcie sobie kto zabrał kasę na pochówek ( zasiłek pogrzebowy) ??
    Nigdy nie zagłosuję na propagandyste ON JUŻ PODATEK LINIOWY OBIECAŁ
    I to nie raz
    Zysków na giełdzie wszystkim
  • Re: ….która droga? Autor: piobor [79.185.5.*]
    Dajcie spokój:
    1. Covid-trzeba było nie robić za wiele. A tak rozdane puste pieniądze i co? Inflacja, to właśnie jest jedna z przyczyn inflacji.
    A nie pamiętacie już jak zamknęli lasy? Hahahahahaha
    2. Sądy-większy bałagan tylko zrobili.
    3. Składka zdrowotna dowalona przedsiębiorcom-ale to nie podatek, no to nie ma o co się pieklić ;-) 4,9% nie możesz odliczyć od postawy i to nie podatek??? jaja sobie robią
    4. Minimalne wynagrodzenie wyższe jak w Grecji i Hiszpanii-nieźle dowalili dla małego biznesu.
    5. KPO - super sprawa - syn dostał komputer z KPO, a kasy nie dostali przecież, to kredytują to rozdawnictwo bo jak inaczej. W KPO wiele zapisów przeciwko ludziom np. podatek od starych samochodów. Dlatego nie chcą podpisać.

i można tak dalej...

...znalezione w sieci....:)

"Miałem rozterki, wielkie rozterki - PIS czy Konfederacja. Teraz już nie mam. Prezes w jednostce wojskowej powiedział – nigdy w historii Polski nie było i nie będzie lepszej władzy. Nikt przytomny nie zrezygnuje z najlepszej władzy. Trochę byłem przekonany, ale… Na szczęście jest Pani Beata Szydło. Zachęcając do agitowania, niezdecydowanych, czyli takich jak ja, powiedziała – cytuję z pamięci – to tylko na cztery lata, trzeba zamknąć oczy zacisnąć zęby i się wytrzyma. Żona mi mówi - cztery lata to nawet na brzytwie wysiedzimy. Pomyślałem cztery lata to jak z bicza strzelił. Damy radę. Myślałem, że to o czym dalej napiszę, jest typowe dla mojego , wiejskiego rejonu. Brat do mnie zadzwonił i okazało się, że tak może być w wielu miejscach. Jeżeli spytasz zwolennika PO, Konfederacji, 3 Drogi o to na kogo będzie głosował odpowiada, na PO, Konfederację, 3 Drogę. Ale jeżeli spytasz zwolennika PIS na kogo będzie głosował, odpowie ci „a to już jest moja sprawa”, albo "nie ma na kogo głosować". To tak jakby wyborcy wstydzili się tego, że głosują na Jarosława Kaczyńskiego. Pytam koleżankę, głosować na Trzaskowskiego? - „to moja sprawa na kogo”. Co wielkiego, że na niego nie głosowała. Nadal jest moją koleżanką. Mam wrażenie że wielu wyborców wie, że głosowanie na Pis nie nobilituje. Wiele rzeczy widzą i rozumieją, widzą, że nie do końca jest tak jak mówią politycy. Godzą się jednak na drobne przekłamania, bo powiedziano im, że są prawdziwymi Polakami, jedynymi patriotami. Nikt do tej pory im tego nie mówił. Nie tak jak ten opozycyjny motłoch. Oni nie lubią Tuska, Millera – kojarzonego z Lewicą, PSL, Unii, Niemców i Ukraińców, koncernów. Mogą nie wiedzieć, dlaczego ich nie lubią, ale to nic nie zmienia. Wtedy zostaje już tylko Pan Jarosław ( w tym zdaniu wcale nie kpię) który im powiedział Bóg jest z nami. Wierzą, że to co mówi TVP , to wyartykułowanie ich myśli. Skoro to są ich przemyślenia, to jak mogą nie godzić się z własnymi sądami. Dlatego PIS zdobędzie to, co zdobędzie. Ja się temu nie dziwię."
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.