Giełda, to najlepszy sondaż. Widać wyraźnie, że demokratyczna opozycja wygra. Będzie KPO i rozpoczynamy hossę, choćby nie wiem jak trolle pissowskie tu piszczały
No pewnie "Jasiu" :) zapewne jak Donek przejmie władzę to Unia uzna że wreszcie nam się nasze pieniądze pod solidarnie zaciągnięty kredyt należą więc nam wypłacą żeby nasz kraj ciągle się rozwijał we wspaniałym tempie... :)))) oni wręcz o tym marzą...
Chyba jestem wystarczająco stary żeby wiedzieć że nikomu nie zależy żeby inny kraj się lepiej rozwijał i był dla mojego interesu zagrożeniem ale nie dość stary by wiedzieć co to "Alosza" :)
Bardzo chciałabym, żeby było w końcu normalnie bez tego pisowskiego syfu, i żeby była kasa z KPO czy w ogóle UE ale boję się, że wybory niewiele zmienią tzn. wygrana obecnej opozycji. PiS tak rozwalił to państwo, że Dyzma wszystko zavetuje a TK kucharki orzeknie, że przepisy uchwalane przez nowy parlament są sprzeczne z konstytucją i ani w sądownictwie i ani w wielu innych dziedzinach tego syfu się nie odkręci...
Z tego co obserwuje to nigdzie "syfu" nie ma... siła lub też iskra tkwi w naszym wspaniałym narodzie a wskaźniki gospodarcze wskazują że obecna władza dużo mniej przeszkadza w osiągnięciu sukcesu... oczywiście przydało by się aby to nie jedna duża partia zbyt długo samodzielnie trzymała władze ale o dziwo żadne małe konstruktywne partie się nie tworzą. Gdyby duże się podzieliły wg frakcji to pewnie dało by się wyciągnąć coś pozytywnego i obniżając napięcia swiatopogladowe pomknąć gospodarczo i ekonomicznie do przodu
:))) przede wszystkim związki z wschodnimi braćmi to wszędzie poza pisiorkami. Odnośnie slowa "trole" pragnę dodać że jak mawiał ktoś mądry to nie hańba dla poszkodowanego że go pijany obrzygał, mimo wszystko Cię pozdrawiam serdecznie :) a co do miłostek względem wschodnich "przyjaciół" to niestety ale pan Łukaszenka agitował i chwalił przed samymi wyborami Pana Donalda a nie Jarosława (a raczej imiona i nazwiska mu się nie mylą więc kto z kim gra wiadomo) wybory zakończone, trzeba podliczyć wyniki i oby nowy Rząd Rzeczpospolitej kontynuował rozwój kraju tak by ludziom lepiej się żyło a gospodarka kwitła. (Co do przeprowadzenia końcówki kampanii pisiorkow to mam zastrzeżenia i ja bym zrobił pewne rzeczy inaczej ale widocznie tak miało być) Czy odpowiedź zadowala ~psycholog?
Błędnie myślałem że intencją jest zawiązanie dyskusji:) należy dodać że na trwam często są bardzo szczegolowe i rzetelne informacje informacje w audycjach historycznych lub opisujące kosmos więc skreślanie tego medium jako jednego ze zrodel pozyskiwania wiedzy jest conajmniej nieetyczne :) a co do meritum to wg mnie prawda leży tam gdzie leży a jeśli wszystkie media mówią to samo to ciągle nie znaczy że mówią prawdę a jedynie znaczy że nadają swój przekaz :) co do podstaw to pytanie czy lepiej dla Polski żeby była silna i zjednoczona i na zewnątrz przekazywała jeden przekaz? Czy lepiej żeby były 4 różne przekazy i każdy większy byt na międzynarodowej arenie mógł nas np na 3 rozdzierać? Dla torpola lepiej żeby powstało Cpk czy nie? Dla energetyki lepiej żeby zbudować atomową czy lepiej nie? Dla handlu lepiej żeby rozbudować port w Szczecinie czy lepiej nie? Dla wojska lepiej żeby rozwijać przemysł zbrojeniowy czy lepiej nie? Oczywiście pisorki zbyt gwałtownie i szybko podnoszą minimalną i tego nadmiaru disco polo w TVP się już nie dało oglądać ale ich największy problem to że dużo im się udało ale nie potrafili tego oprawić i pokazać ale jeśli Pan Donald przejmie władzę to przypomni obdarowanym przez PiS a niedoceniajacym jak to było kiedyś "fajnie"