Im wieksze szlabany GRUPA wystawia na sprzedaz, tymbardziej wiadomo, ze chce dokupowac. Przez kilka dni cena byla okolo 3,30 zl. Od tych ,ktorzy tam kupili GR. chce odebrac te akcje. Dzisiaj od rana z pewnoscia kupowal inny podmiot niz GRUPA. Kupowal duzymi pakietami do 3,70 zl. Inna wazna rzecz JSW kolejny wzrost ceny _ ponad 4 %, nawet BOGDANKA miala cene przed chwila + 10 %. Wegiel jeszcze dlugo bedzie wazny. To ma znaczenie dla PATENTUSa
A gdybyś naprawdę chciał sprzedać większą ilość akcji to jak byś to zrobił? Załóżmy, że masz 100 czy 200 kilo to jak przy tym popycie z tego wyjść inaczej niż przez kilka rzędów?
Do K. _ inne Twoje wypowiedzi nie byly takie jak ta _ bez sensu. Wczoraj komus szczegolowo opisywalem na czym polega " z w. do w. " Dziwil sie , ze KTOS dokupuje a cena spada. O blokowaniu wzrostow pisze tutaj kilku Kolegow, nie tylko ja.
DO KAM. _ ja obserwuje od kilkunastu tygodni notowania PAT. _ 5 rzedow, z b. malymi przerwami. Nie bede powtarzal moich argumentow ale jestem przekonany, ze dotychczasowe kontrakty,teraz realizowane _ 66 , 8 i 11,5 mln zl powoduja, ze gdyby nie blokowanie wzrostow to cena akcji bylaby znacznie wyzsza. Ponadto opisane juz kontakty w Indiach i w Abu Dhabi powoduja, ze mozna oczekiwac na nowe kontrakty niedlugo. Jesli to nastapi to rozwoj wydarzen bedzie zgodny z oczekiwaniami wytrwalych inwestorow.
jakie blokowanie wzrostów? o czym tym piszesz? zablokować wzrosty i to na krótko może tylko przewodniczący sesji jak ma problem z dziwnymi ruchami czy mega dużymi obrotami. Mam 1 mln złotych i wystawiam zlecenie PKC kupna akcji - kto mi blokuje czy zabrania to zrobić? Prócz zdrowego rozsądku - nikt mi tego nie zablokuje, i tym samym nikt nie zablokuje wzrostu. Jak nie ma wzrostu tzn że nikt po tej cenie nie chce kupić. Jak tego nie rozumiesz to szybciutko zamknij rachunek. I nie chodzi mi tu o to czy firma ma potencjał czy nie. Jak kurs spada to przeważa podaż, a nie popyt i nie masz co zaklinać podstawowych praw rynku.
Blokuje,niech blokuje !! Przerzuca,niech przerzuca,jego sprawa !! Mi takie zagrywki pasują,powoli,bez pośpiechu można podbierać i to na niskich poziomach. Trochę uzbierałem,no nie wszystko co zaplanowalem . Kazdego prywatna sprawa jak do tego podchodzi.