Witam Wszystkich:) znowu zaczynamy tydzień w "innej rzeczywistości", znowu nikt się tego nie spodziewał... Dodatkowo rusek zaczyna ściągać od koreańczyka "towar"... Idą ciężkie czasy , FW 20 poniżej tysiąca będzie szybciej niż się spodziewałem.... Z jednej strony dobrze, bo człowiek zarobi, z drugiej czy zdąży wydać te pieniądze i czy w ogóle będą coś warte?... Taka melancholia mnie naszła z rana ... Zapraszam do komentowania sytuacji na GPW i innych światowych.... Powodzenia Wszystkim:)
Dnia 2023-10-09 o godz. 10:33 piobor napisał(a): > Benitor kanał spadkowy roztrzaskany? Czy jeszcze się trzyma?
Jeszcze się trzyma. Dzisiaj mam górną bandę ok.1930. To na świeczkach dziennych. Kanał od początku sierpnia. Natomiast szybki kanalik spadkowy na 15M, od 20.09, poszedł w drobny mak, po przebiciu 1902.
Obiektywnie :) to wig Banki zakończył klasycznie falę 4 i rusza do 5-tej :) może nie do końca obiektywnie bo mam pzu a to tak podobnie jak bank :) gdyby nie wybory to wig20 nie chodzilby pod 1960
A gdyby nie Covid.... a gdyby babcia wąsy miała...;) baju baju baj. 1870 1883 ze skali dziennej do ponownej weryfikacji jak nic i zobaczymy gdzie zamknięcie a jeżeli ma rosnąć to przetestowanie 1850 nie stoi na przeszkodzie do wytrzepania z papieru, chyba że rzeczywiście grubemu nie będzie się opłacało zrzucania bo koszt zbyt wielki aby to zebrać z rekompensatą. Jednak 1870 na Bank sprawdzimy to to co już dzisiaj rynek zatrzymywało. Zamknięcie pod 1883 dość negatywne(trzymamy pod wybitym trendem) pod 1870 to już wykładanie papieru. Loły dzisiaj są odhaczone - podaż nadal w mocy. Od 2giego października masz wybity trend - może to wyspa a może nie.
Jakbym był misiem to obawiałem się że jesteśmy dziś w połowie ruchu :) ale po piątkowej sesji to tylko zadyma w strefie gazy dała mi rano uciec z sell piątkowych fux był a teraz po zawodach jest ...
Z fal wyjście nad 1927 nie oznacza wejścia w trend wzrostowy - jeśli o to chodzi 7ka przedstawiał koncepcje w linku, choć nie jest powiedziane że jest poprawna a dość prawdopodobna..
Spoczko, tylko żebyś nie przetrzymał bo twardziel jesteś z tymi S naprawdę, ale miejsce jest ciekawe do ruchu w górę. LOP spadł, 61,8 fibo korekty zrobione prawie w punkt. No różnie może być jasna sprawa, ale trzeba ruch w górę też brać pod rozwagę-przynajmniej na podwójny.
A niby wojna? Ale to nie nasza :-) Uffff w końcu to zrozumieli te nasze orły z S. Jakieś drobne korekty po drodze i witamy 2200 :-) jutro dzień prawdy bo wybicie to jeszcze może być fake! Jutro pewnie S można będzie jakieś zagrać koło południa ;-) Do juterka, a Pan M ma ciężki orzeszek do rozgryzienia
no ja tez zrobili prawie 4% up przy biernej posrtawie reszty rynków od otwarcia, ale to tylko pokazuje jego bananowość, ale fajnie dostałem dzisiaj sowitą premie za odwaga z rana
Gdyby to nie banan to można by stwierdzić piękne podwójne dno, obrona wsparć i sesja odwrotu + obrót .... Nie patrząc na otoczenie można by kupować wtedy ten wzrost. Ale jak wiadomo banan wszystko potrafi. .... Ale to banan i każdy wie jak jest, jutro możemy być przodownikiem spadku.
Jak to mówię jutro też jest dzień.... wróciłem tak na szybko po 16 bo dopiero była chwila. Kilka punkt wyrwane na początek szału nie ma ale parę pkt. na początek by przypomnieć jak to jest i "poczuć krew ". Część zamknięte w ostatnich minutach reszta na FIX. Nie poddałbym się ale rano mnie nie będzie a banan nieobliczalny.
Liczyłem na 1830. Nie doszło. Trudno. Pod koniec tyg wyniki banków usa a te będą ok i kolejny powód do wzrostów. Co miało spasc już spadło. 3.m-c styka
Witam, 7777777777777 nie żadnego zaskoczenia, ściemnieją dalej, nie mogą od razu pokazać jaka jest sytuacja tzw. "korekta złożona" czy jak oni to nazywają.
Co się odwlecze to nie uciecze, tylko ciut później :) U mnie bz. Generalnie mogą podejść bez problemu dla miśka do 4500 na kasowym..... tak zakładam maks....ale jak będzie zobaczymy po przerwie:)
Czyli LOP prawdę Ci powie. 57k to były większość S-znaczny spadek i od razu jazda w górę. Naprawdę te fundy z S to powinny polec w końcu. Teraz desperaci S tylko biorą ;-) To co shorcimy? :-)