• Ciągnie perłę do domu Autor: ~DonStanislawo [116.90.72.*]
    czyli na dno!
    ahaha!
  • Re: Ciągnie perłę do domu Autor: ~oze [31.61.253.*]
    ciągnie to przede wszystkim hieny ktore chcą wyrwać jeszcze parę akcji póki cena < wk

jesteś jedną z nich ...
  • Re: Ciągnie perłę do domu Autor: ~DonStanislawo [51.161.203.*]
    Dnia 2023-10-05 o godz. 20:59 ~oze napisał(a):
    > ciągnie to przede wszystkim hieny ktore chcą wyrwać jeszcze parę akcji póki cena < wk
    >
    > jesteś jedną z nich ...

Tak naganiaczu, ludzie się biją żeby wyrwać ci akcje tego diamencika. Dałeś się ośle powiesić na 6 zł i teraz żebrzesz żeby inni też się dali wpakować w ten syf aby ratować twoją skórę. Nikt nie chce kupować tego bankruta więc z nim juz na zawsze zostaniesz.
  • Jeśli pgf ma biurowiec wart powiedzmy 5 mln zł Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    Dnia 2023-10-05 o godz. 20:59 ~oze napisał(a):
    > ciągnie to przede wszystkim hieny ktore chcą wyrwać jeszcze parę akcji póki cena < wk
    >
    > jesteś jedną z nich ...

a potrafi go wynająć za całe 500 zł /nie wiem czy z VAT czy bez/, to chyba nic dziwnego, że cena jest mniejsza od wartości księgowej. Prawda?

Jak sobie kupisz mieszkanie za 650.000 zł i je wynajmiesz za 65 zł, to raczej zbyt madra decyzja .....

• lipiec 2021 i słynne up Vincenta przy kursie 2,13 Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    chyba w kwietniu 2021 kupiłem mieszkanie na wynajem za 610.000 zł czyli 285 tys. akcji.
    Od tego czasu mieszkanie przyniosło powiedzmy 30.000 zł,
    a jego wartość /tzn identyczne w sąsiednim budynku/ poszło na 780.000 zł czyli 890 tys. akcji
    a teraz stoi z czynszem netto ok 4000 akcji OZE na miesiąc.
    Faktem jest, że musiałem strasznie dużo włożyć w remont - konkretnie 2600 zł

Po co to piszę ? ano po to byscie sobie zrobili proste obliczenia - ileż mieszkań jest warta ta spółka
  • Re: lipiec 2021 i słynne up Vincenta przy kursie 2,13 Autor: ~oze [31.61.253.*]
    A potem się obudziłeś prawnuk.

Zejdz na ziemię człowieku. Wynajmujesz mieszkanie bo nie dorobiłes się własnego, nie masz pracy, straciłeś 50k na nietrafionej inwestycji w obligi Molmedica, a teraz siedzisz na forum innej spółki grupy szukając zemsty i dowartościowania.

Lecz się przegrywie ...
  • Re: lipiec 2021 i słynne up Vincenta przy kursie 2,13 Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    jak zwykle celnie...... polski to trudny język........

a znowu celnie - nie dorobiłeś sie własnego..... ciut w tym prawdy. W 1990 roku poleciałem na pół roku do Francji. Starczyło TYLKO na poł mieszkania. Drugie tata dołożył.
    A piszę o mieszkaniu KUPIONYM i czynszu po odliczeniu ok 10% podatku.
    Ja dziecko inwestuję tak. Mam trochę akcji, trochę obligacji, trochę lokuję w szemrany biznes kolegi, i raz na 3-5 lat redukuję wszystko o 25% i kupuję kolejne mieszkanie. Redukcja akcji jest prosta, gorzej z obligacjami - choć główna część portfela to powoli 10 latki, banalne do sprzedania.
    Zresztą powoli obserwuję nieruchomości, bo może juz czas, ale przez kredyt 2% raczej zakup będzie póżniej. A ja najcześciej kupuję konkretnie mieszkanie .... tzn w konkretnym budynku czy osiedlu. Bo musi to być mieszkanie proste do sprzedania i łatwe do wynajęcia.
    No i gdybym był bez pracy - to z czynszów mam i tak sporo wiecej niż ty.
  • Re: lipiec 2021 i słynne up Vincenta przy kursie 2,13 Autor: ~oze [31.61.253.*]
    Masz co najwyżej straty z którymi nie potrafisz się pogodzić .. a te bajki o mieszkaniach to wciskaj kolegom spod budki z piwem a nie nam.

Nara leszczu
  • Prawnuk Ciebie chyba Bóg opuścił. Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Gdzie Ty masz rozum, że opowiadasz jak zarabiać dwóm gołodupcom? Jeden prosty bezrobotny szofer bez skończonej podstawówki gnieżdżący się w mieszkaniu z MOPSu w ukradzionej niemieckiemu właścicielowi starej kamienicy w Myslowitz, a drugi uj wie co za farmazon wielokrotnie tutaj złapany na kłamstwie. Te dziady nie mają nic oprócz paru akcji tej perły. Same te bzdury jak się szczerzą jak szczerbaty na suchary do wyimaginowanego Ferrari mówi o tym jakie mają horyzonty finansowo intelektualne. Zwykłe chcieje bez pieniędzy perspektyw i przyszłości. Po takim wpisie to mają taki skok gula, żeby Cię w łyżce wody utopili z zazdrości więc po co im to piszesz? Typowe polaczki cebulaczki z czerwonymi z zazdrości pyskami. Tak tej wiedzy nie wykorzystają bo nie mają takich możliwości tylko będą pluć na Ciebie.
  • no ja jezdzę oplem Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    teraz jest kłopot, bo nie ma polskich opli :-(.
    Serio? to chyba dość typowa kariera finansowa jak na 50latka
  • Re: no ja jezdzę oplem Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Haha, prawnuk co trzeba mieć w głowie, żeby na anonimowym forum chwalić się swoim "majątkiem"? To choroba...
    To może zaimponować tylko pokrzywionemu jajnikowi z pod Radomia, który pod dziesiątka nicków pisze sam ze sobą ile zarabia na giełdowych śmieciach. W rzeczywistości 4 lata bydgoska szajka wypłaca z niego kasę, haha
  • masz klasyczny przyklad budowy Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    funduszu emerytalnego. Robią tak tysiące Polaków. Bo na starość z emerytury nie przeżyjesz. mnie zus wylicza emeryturę na 6100 zł czy pewnie 7000 razem z OFE. Trudno będzie za to przeżyć..... no chyba, że spełnią się marzenia oze i będę bez pracy do emerytury - to wychodzi 4600 zł
    Zasada prosta podział inwestycji na płynne i niepłynne - dynamiczne i pasywne.
    Typowa strategia zachowania - trudno mówić, że ktoś sie czymś chwali - po prostu realizacja najbardziej typowej strategii inwestycyjnej. Znam takich co ją realizują lepiej i takich co realizują gorzej.
    Zresztą opisywałem ją tutaj x razy. jest stara jak świat. prosta do kopiowania.
    Czy mądra - to do oceny.
    na pewno gdybym "nagle" zarobił duże pieniądze, to ferrari bym nie kupił.....
    po pierwsze jestem za stary, po drugie jeżdziłem kilkoma fajnymi autami, i jest z nimi kłopot
  • modlitwa vincenciegołba Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2023-10-07 o godz. 18:30 ~odp napisał(a):
    > Haha, prawnuk co trzeba mieć w głowie, żeby na anonimowym forum chwalić się swoim "majątkiem"? To choroba...
    > > To może zaimponować tylko pokrzywionemu jajnikowi z pod Radomia, który pod dziesiątka nicków pisze sam ze sobą ile zarabia na giełdowych śmieciach. W rzeczywistości 4 lata bydgoska szajka wypłaca z niego kasę, haha

Ale gul z zazdrości skoczył temu polaczkowi cebulaczkowi hahahah!
    oto modlitwa polaczka cebulaczka zazdrośnika vincenta zwanego bocwana clown::

https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4

• Re: modlitwa vincenciegołba Autor: ~Hahaha [37.248.176.*]
    Vincent teraz wyje z zazdrości na forum INVENTIONMED. Ma kompleks tej spółki bo mi pomnożyła zysk z 4Mass od lipca 2020 do czerwca 2023 x 2,7 :) w czerwcu przy 32-34 wykeszowałem kolejny zysk z INM dokładnie +134% i Vincent sie gulem udławił bo do niego nie dociera że można duże pieniadze na gpw zarabiac.
    On nie kuma ze akcje kupuje sie tanio na poczatku drogi a nie jak on kupuje OZE prawie na gorce po 4 zł hahahaha
    Teraz odkupuje INM poniżej 20 gr i znów wykeszuje piekny zysk i to większy niż +134% . Ja zarabiam a trolle kwiczą i w sumie o to chodzi, jedni są dawcami kapitału a inni biorcami XD
  • Re: modlitwa vincenciegołba Autor: ~odp [84.205.172.*]
    jajnik zejdź na ziemię) Że też jeszcze pis nie wziął cie propagandysto sukcesu do swojej szczujni, haha
    Ale niebawem koniec z takimi manipulanta i jak ty. Zamknie się im koryto i rozliczy.
  • Re: modlitwa vincenciegołba Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2023-10-07 o godz. 22:24 ~odp napisał(a):
    > jajnik zejdź na ziemię) Że też jeszcze pis nie wziął cie propagandysto sukcesu do swojej szczujni, haha
    > > Ale niebawem koniec z takimi manipulanta i jak ty. Zamknie się im koryto i rozliczy.

Imbecylu vincent, postacie ci się mylą, ale tak jest jak się pisze samemu z sobą z 4 IP, pPzynajmniej tyle że zostałeś tak zmasakrowany że już swojego szczerbatego pyska nie pokazujesz na nicku vincent ha ha ha.
    A i jeszcze jedno NIEBAWEM (ulubione słowo vincenciegołba) to pisi bobku pójdziesz RAUS z mieszkania w poniemieckiej kamienicy które nielegalnie okupujesz w Myslowitz. I nie pomoże wrzeszczenie wraz z twoim idolem o niemieckiej opcji zakamuflowanej tak jak tu wyjesz od wielu miesięcy polaczku cebulaczku biedaczku zawistniku.
  • Re: no ja jezdzę oplem Autor: ~Hahaha [37.248.176.*]
    Ty Vincent mozesz sie pochwalic tylko OZE branym po 4 zl hahaha
  • Re: no ja jezdzę oplem Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2023-10-07 o godz. 21:55 ~Hahaha napisał(a):
    > Ty Vincent mozesz sie pochwalic tylko OZE branym po 4 zl hahaha

Nie po 4 tylko przynajmniej po 4,86 a tak najprawdopodobniej po 6 zł go wieszali

https://www.bankier.pl/forum/temat_dajcie-nizej-tak-ladnie-krew-sie-leje-na-szerokim-a-tu-nie-chca-sypnac,40924643.html

Swoją drogą moglibyście tego oszołoma zabrać z powrotem na to wasze forum invention?
  • Re: no ja jezdzę oplem Autor: ~Hehe [37.248.176.*]
    Ale Vincent hak kupiwał OZE to o INVENTION nie miał pojęcia. To raczej na forum INM mu proponuje by siedzial na forum OZE jak wisi tu na haku
[x]
OZECAPITAL 0,42% 0,48 2025-11-07 12:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.