Teraz to już prędzej będzie 420. Inwestycje pokończone teraz będzie tylko zbieranie plonów. Za 2-3 lata pewnie znowu będą płacić dywidendę 100% a jak kiedyś płacili 30zl to za te 2-3 lata może być i 50zl dywidendy
Dokładnie. Teraz nie dać się tylko wyleszczyc na finiszu. A napewno będą teraz próby odebrania akcji przez może jakieś zrzutki akcji żeby zebrać ze stop lossow jakieś artykuliki ciągle przypominanie rozpraw sądowych ( przegrana już dawno w cenie ) itp
Jak wyjaśni się sytuacja z karami to zejdzie ryzyko inwestycyjne i pójdziemy na nowe rekordy. Niech tylko zapełnią moce produkcyjne to od razu zyski pójdą w górę. W zależności od wyniku rozpraw 2025 rok może być obciążony karami. Ale są one już w dużej mierze w cenie. Ryzyko znane od kilku lat. Trzeba to tylko spokojnie przeczekać i w 2026 będzie pewnie rekordowa dywidenda. A zalążek dobrych wyników było już widać w Q3. I gdyby nie inwestycje w Q4 też wynik byłby podobny. Dodatkowo 58mln gotówki na koniec 2024 to prawie tyle ile wynoszą potencjalne kary bez odsetek.
Ja tu widzę konkretne wzrosty w najbliższym roku czy dwóch i świetny potencjał dywidendowy. Rozpędzają się z nowymi mocami przerobowymi, pomimo braku sytych kontraktów na bomby ekologiczne (a nóż się trafi ich więcej?) - a i tak uważam, że o cenie 300zł/akcja, to będziemy mogli zaraz pomarzyć, bo będzie przedział 400-500zł w 2026. Obiektywny nie jestem, bo akcje już mam.
Wyglądało na to, że grubas, który wyrzuca akcje dzisiaj zaspał bo pojawił się dopiero o 11:11;09 i zaczął wysypywać akcje, kiedy osiągnęły poziom 297 zł. Jeden dobry wniosek może z tego zacząć płynąć, że powoli wyczerpuje mu się amunicja.
Żeby myśleć o wzrostach kurs musi najpierw przełamać na trwałe barierę 298-300, a później 315 zł.
Jestem pewien, że wyniki za IQ2025 będą na tyle obiecujące, że doprowadzą do przełamania trendu spadkowego, a następne kwartały tylko potwierdzą trend wzrostowy.
220 jest jakieś wsparcie ale z ta dynamika na kursie sugeruje ze ten poziom może legnąć w gruzach a wtedy trzeba patrzeć w kierunku 170-180 zł już dokładnie nie pamietam nie mam mojego wykresu przed sobą.