Zobaczymy co dalej Muszę przyznać, że zaimponowałeś mi. Tak wielka i niezachwiana wiara w walor! Mimo przeszkód, kłód pod nogami, zawsze razem! Na dobre i złe. Naprawdę szacunek.
W swojej przygodzie z gpw miałem kilka bankrutów które zawieszali midas, krezus, kania nic nie wróciło do notowań dziś nawet śladu na rachunku nie ma. Przykre ale prawdziwe. Tu rowniez niestety nie ma podstaw żeby miało być inaczej
No chyba że ktoś będzie zainteresowany odwrotnym przejęciem Żeby uściślić. Odwrotne przejęcia owszem, bywały. ale zawsze brały w nich udział notowane spółki wydmuszki bez długów, a często z tzw. poduszką podatkową (stratami które mógł sobie przyszły wiodący podmiot odliczyć od przyszłych zysków. np. Optimus. Tu ten przypadek raczej nie zachodzi.
wtopiłem tutaj ponad 10tys. - dobrze że udało mi się to "coś" sprzedać, sprzedawałem dobre 2 tygodnie (pakiety po 10-20tys. akcji) nauczka na przyszłość!
Ale masz chyba świadomość, jaki sens mają takie porównania?
Kto stał za tamtymi spółkami? Nikt. Albo jakieś szemrane typki...
Za bahem stoi niejaki Mariusz Wojciech Książek - należący do grona najbogatszych w kraju miliarder, od wielu lat działający w biznesie i mogący pochwalić się naprawdę znaczącymi osiągnięciami. Czy ktoś o takiej pozycji może sobie pozwolić na taki blamaż, jakim byłoby puszczenie z torbami całej rzeszy inwestorów giełdowych?
Nie musisz odpowiadać. To było pytanie retoryczne... :)
Dla zachowania twarzy to nawet ogłoszenie wezwania na kupno pozostałych akcji po 0,5 zł kosztowałoby go 10 milionów.Dla zachowania twarzy warto.I ma z czego-Marvipol,Synektik.
Owszem, miliarder, reputacja, dobre imię itd. mają jakąś wartość. Tylko czy aby na pewno to są dobre powody na to, aby pod nie kłaść na szalę swoje pieniądze ? Każdy powinien sam sobie na to pytanie odpowiedzieć. Ja osobiście kupując akcje, czy trzymając w akcjach swoje pieniądze kieruję się zupełnie innymi motywami.
Dnia 2023-10-04 o godz. 10:25 paaulinka napisał(a): > Wcięło moją odpowiedź. Napiszę zatem grzeczniej . > https://www.bankier.pl/forum/temat_7-20-koniec-zabawy,60079977.html > Przeczytaj, poanalizuj, spróbuj zrozumieć, jak masz pytania - pytaj.
Ja tam byłem. Wieszczyłaś spadek na grosze i zanik obrotów. Co się sprawdziło? Kupiłem z średnią 1,7, sprze daż po 2,6. Mogłem jeszcze poczekać. Spółka nadal działa, obroty są niezłe jak na Newconnect. O to mi chodzi. Taka byłaś pewna swego, tyle postów tworzyłaś. Pomyślałaś ile osób straciło na twoich wypocinach? Także tutaj także, nic nie wiesz to siedź cicho. PROSZĘ
Na Bahu tez są zarobieni! Jak ktoś brał po 15 gr i wywalał po 22. Albo po 40 i wywalał po 70 wcześniej. Tylko co z tego? Co z tego wynika? jak większość utopiła? A teraz wejdź na wykres tej wydmuszki z NC i chłodnym okiem przeanalizuj.
Najlepszym wyjściem w obecnej sytuacji, jest wywalenie spółki z obserwowanych. To pomaga, naprawdę. Jak ktoś nie wie co zrobić z pieniędzmi ze sprzedaży Baha, to proponuję JSW. 10 miliardów na koncie, kapitalizacja połowa tego, i kolejne miliardy co kwartał. Nie grozi brak raportu - państwo zawsze znajdzie te 20k zł na opłacenie audytora. Mimo iż nie cieszy się takim szacunkiem i prestiżem jak Książek.