Wczoraj pisałem ze freefloat to 0.38% i taka informacja byla na stronie PB z profilem spolki, dzis CIECHu nie ma juz na mWIG40 ani na WIG w ogole, zas info o free float zmienilo sie na 7.56% To tak w ramach wyprostowanie wczorajszego komentarza. Tak czy inaczej jesli PZU posiada jakies akcje, to jest tego mnie niz 5%, czy tak? Szczerze mowiac nie mam w tym zadnego interesu, bo swoje oddalem po 54.20, ale jako ze sledze temat od dawna, to chcialbym znac zakonczenie. Pozdro.
PZU mialo chyba jakies 2%? nie pamietam dokladnie ale mam screen zrobiony chwile przed 28. sprawdze po poludniu. Nie wiem czemu ich nie pokazuje na stooqu, ale wyglada ze ktore fundusze dalej tam siedza. Nie bylo takiego obrotu zeby ulica az taki % uzbierala. Przydalo by sie info Kulczyka z rozliczeniem tego co zgarnal 29, potem sie raczej nic wielego nie dzialo i dopiero wczoraj byl jakis wiekszy obrot.
TFI PZU SA portfele 4,86 2 562 630 2018-11-29, o ile to aktualne? Ale mialoby sens, ponizej 5 wiec dla ulicy zostaje bardzo niewiele (czy mozliwe ze 0.38%)?
Udziały funduszy przed pierwszym zaproszeniem były bardzo małe. Ulica też miała mało, niecałe 2%. Tylko NN się liczył i sprzedał. Media podają, że został fundusz PZU. Zaryzykuję tezę, że nie tylko PZU zostało, ale także kilka funduszy z małym udziałem. Tylko nie ma jak to sprawdzić. Na obronę mojej tezy dodam, że wolumeny po pierwszym zaproszeniu nie były na tyle duże, żeby ulica mogła zwiększyć swój udział do ponad 5%.