• I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~Orski [89.64.82.*]
    Razem już prawie 1,4 mln. Jeżeli, jak kiedyś pisali, nawet tylko średnio 30% z tego jest aktywnych to całkiem ładna baza użytkowników nowej karty na dzień dobry.
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~orestes [195.187.156.*]
    Aktywnych jest może 20%. Z czego większość robi 1 transakcje na miesiąc. Przy marży jakieś 0,20 PLN max czyli mówimy o bagatela. 52k przychodu miesięcznie. I firma co zatrudnia 17 osób ma się z tego utrzymać. Nawet jakby to było 1zł to max mówimy o pokryciu kosztów. Można zaklinać rzeczywistość ale prawda jest taka, że tu nigdy nie będzie pienędzy. Jak wierzysz że będa to odkup moje akcje po 2zł za sztukę.
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~Hahah [5.173.29.*]
    Wsadź swoje wyliczenia w buty.

Ja jestem zwyczajnym użytkownikiem.
    Używam tylko do zakupu biletów PKP i MZK - miesięcznie mam obrót około 600-800 zł. Więc twoje wyliczenia między bajki można włożyć. Kolejny spadź który od razu wymyśla historyjki
    I takich jak ty jest 10 :) znam ten rynek lepiej niż CI się wydaje. Moja oferta sprzedaży akcji po 2 zł ciągle aktualna jak tak wierzysz. Bierz

Za 800 zł to masz miesiąc parkowania w Warszawie albo 3 bilety kwartalne - ewentualnie 3 razy do Krakowa i powrót. Także w Twoje wydatki tak wierzę jak w to, że nie jesteś pracownikiem.

Zresztą dałem Ci przykład z 1zł przychód na usera możesz nawet dać 2 zł na usera to i tak nie spina się zupełnie a że aktywnych jest max 20% to akurat jest niemal pewno bo to są stanardowe statysttki każdej apki.
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~Heheh [5.173.29.*]
    Se wierz w co chcesz. A platynowe mam za te głupie bilety. A
    Twoje wyliczenia są nic nie warte, kompletnie nic. Znafco rynku. Tu takich znafcow na kopy. Łatwo cię jest podpuścić widzę. Siedzisz i czekasz kiedy wziąć bo potencjał ogromny ale się cykorzysz bo może spadnie jeszcze parę groszy. Jesteś golas i tyle
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~BabciaKlozetowa [79.184.239.*]
    "nigdy" to określenie które może dotyczyć trupa - a mpay cały czas walczy o klientów i dochodowość. Więc z tym "nigdy" to gruba przesada. Akcje spółki są jak opcja na: duży sukces lub na stagnację/porażkę.
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~orski [89.64.82.*]
    Zgłoś się do Zaora jak Cię powiesił na 2 zł. i nie zmyślaj procentów bo nie masz pojęcia ile jest. Tu sama baza klientów, którym możesz proponować kolejne usługi jest warta majątek. A o kursie nic nie pisałem, każdy musi wykorzystać własny rozum, jak go ma.
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~wiemzeniewiem [89.228.178.*]
    Jesli niema kożysta z forum bankiera
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~Ok [5.173.65.*]
    Korzysta
    A jaka jest definicja klienta wg ciebie?? bo wiesz jaka jest definicja w danych podawanych przez mpay?? osoba, która się zalogowała do aplikacji. Tylko nie wiem czy wiesz ale 80% aplikacji na Androida jest po prostu zainstalowanych na urządzeniach a nilkt z nich nie korzysta. Jest też wiele sposobów wymuszenia logowania np wysyłka pusha na który ktoś klika. nawet przypadek powoduje logowanie.

Mogę ci policzyć koszt tej bazy. 1,4 mln razy 10 PLN koszt rejestracji z reklamy na google ads czyli masz uwaga 14 MLN. To jest realna wartość tej bazy. A przypomnij mi jaka jest kapitalizacja?? Generalnie to jest typowa spólka na new connect gdzie właściciel kręci kółka - sprzedaje przy wysokim kursie i kupuje przy niskim. Nie mówiąc już o wszystkich cydownych projektach jak karty płatnicze gdzie alimenciarze będą z tego korzystać po to by przelać wynagrodzenie i wypłacić w bankomacie. Taka to super usługa będzie. O fraudach nawet nie ma co wspominać.

No ale połowa komentujących to ludzie związani ze spółą a reszta albo w bajki wierzy albo nie potrafi się przyznać, ze weszła w coś co nie ma szans na jakiekolwiek zyski

Na większości startupów zarabiają tylko dwie kategorie osób ; founderzy bo wzieli kasę i duże funduszę, które pompują wartość i wychodzą kiedy się opłaca. Zwykły kowalski zostaje z niczym.

• Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~Hahah [5.173.29.*]
    Ojjj musi ci strasznie zależeć. Takie elaboraty na towarze który cię nie obchodzi. Golas jestes
    No właśnie obchodzi bo chce sprzedać to gówno. Natomiast osobiście boli mnie, że KNF nic nie robi ze spółkami jak ta, które są trupami i gdzie zarząd i część akcjonariuszy prawie jawnie kręci kółka pompując sztucznie wartość. Pracowałem w kilku fintechach i wiem jak działa ten biznes. W tej spółce nigdy nie będzie pieniędzy tylko urabianie drobnicy na pseudo wzrosty. Powiedz mi mądralo jak po 20 latach spółka może generować 100k zysku rocznie i ciągle manić akcjonariuszy że pieniądze jeszcze przyjdą? to kiedy przyjdą za 100 lat?

• Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~BabciaKlozetowa [79.184.239.*]
    Dnia 2023-10-05 o godz. 11:21 ~orestes napisał(a):
    > No właśnie obchodzi bo chce sprzedać to gówno. Natomiast osobiście boli mnie, że KNF nic nie robi ze spółkami jak ta, które są trupami i gdzie zarząd i część akcjonariuszy prawie jawnie kręci kółka pompując sztucznie wartość. Pracowałem w kilku fintechach i wiem jak działa ten biznes. W tej spółce nigdy nie będzie pieniędzy tylko urabianie drobnicy na pseudo wzrosty. Powiedz mi mądralo jak po 20 latach spółka może generować 100k zysku rocznie i ciągle manić akcjonariuszy że pieniądze jeszcze przyjdą? to kiedy przyjdą za 100 lat?
    >

Tak, tak, zarząd kręci kółka i urabia balona od debiutu. Spółka prawie bez free float - wykres za roku od debiutu do 2020 roku to po uśrednieniu wahań prawie linia prosta - kompletnie nic nie wskazuje na kółka (i tak nie było czym). Nic też nie wskazuje na urabianie drobnicy pod pseudo wzrosty - komunikacja ze spółki to ostrożny optymizm - i nic więcej. Natomiast czy przyjdą pieniądze czy nie, to się okaże. Są spółki giełdowe nie zarabiające i mają wyceny po 0,5 mld. W kursie poniżej 1 PLN za akcję to jest już zdyskontowane to, że pieniędzy nie zacznie zarabiać. Itd, itd....
  • Re: I cyk kolejne 26 tys. nowych użytkowników Autor: ~Hahah [5.173.156.*]
    To sprzedaj nie jedz to po pierwsze.
    KNF ma coś robić z mpay. Mało firm na NC które tak dobrze się z rynkiem komunikują. KNF się nie zajmuje dziesiątkami innych które kompletnie nic nie robią od lat.

Kręcenie kółek jest wszędzie. Obecnie rynek jest wybitnie spekulacyjny. Kółka się kręcą na Orlenie czy allegro a ty mówisz o małej spółce z NC. Dostosuj się a nie marudź.

Ty pracowałeś w fintechach ja nie ja jestem inwestorem. Żyje z tego.
    W tej spółce będą pieniądze i to już niedługo. Ponieważ model który został wybrany w końcu przynosi efekty. Może to długo trwało może po drodze były błędy. Ale wreszcie mpay jest na dobrej drodze do generowania najpierw dużych przychodów a potem zysku.

Generalnie piszesz, że firma od 20 lat ma małe przychody a potem że chcesz sprzedać akcje. Ale to kiedy ty je kupiłeś 20 lat temu?.Bo jeśli np rok temu czy dwa to co nie wiedziałeś że firma od 18 lat ma małe przychody. Gubisz się w zeznaniach.

Reasumując, obecna strategia firmy jest bardzo dobra. I przyniesie skokowy wzrost przychodów. Zyski też przyjdą i ja liczę że w okresie średnioterminowym czyli 2-3 lat będzie to wzrost x 20 min
[x]
MPAY -2,33% 0,29 2025-11-28 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.