• reko - 21!? Autor: ~jolanta [83.24.6.*]
    Kurde no to ladnie DM MBank polecial. Prawie 30% spadku od teraz? Swoja droga z tymi rekomendacjami to roznie bywa.. Znalazlem fajne narzedzie analityzne na blogu, gdzie pokazuja jak sie domy maklerskie myla w swoich rekomendacjach wiec nie wiem czy jest sens na to patrzec.

Link dla ciekawskich: https://bigglo.pl/blog/podsumowanie-rekomendacji-biur-maklerskich/  
  • Re: reko - 21!? Autor: ~CichyLutek [78.30.65.*]
    Dnia 2023-10-02 o godz. 17:11 ~jolanta napisał(a):
    > Kurde no to ladnie DM MBank polecial. Prawie 30% spadku od teraz? Swoja droga z tymi rekomendacjami to roznie bywa.. Znalazlem fajne narzedzie analityzne na blogu, gdzie pokazuja jak sie domy maklerskie myla w swoich rekomendacjach wiec nie wiem czy jest sens na to patrzec.
    >
    > Link dla ciekawskich: https://bigglo.pl/blog/podsumowanie-rekomendacji-biur-maklerskich/

Rekomendacjami Mbanku to za bardzo bym się nie przejmował. Przy przejęciu rekomendowali bodajże 11 zł :)
    Jednak ING ich nie słuchał :-) Wydaje mi się że cena sprzedaży przez ING to jest jakiś kurs odniesienia dla tej spółki.
    Teraz to trzeba sobie cichutko siedzieć i czekać na rozwój spółki i kursu :-)
    Mam nadzieję :-)

• Re: reko - 21!? Autor: ~moc [104.28.45.*]
    23 zł pierwszy poziom zatrzymania a następnie 17 zł . NN pięknie zrobił cenę na wyjście . W spółce po przejęciu nic się kompletnie nie zmieniło , klepią to co klepali przedtem a perspektywa bazowania na klientach z którymi są od lat powoli zaczyna się kruszyć. Wszystkie szumne zapowiedzi to na razie "mowa trawa" .
  • Re: reko - 21!? Autor: ~J23 [37.47.176.*]
    Obroty jak na warzywniaku, mała płynność waloru, żeby podwyższyć lub zanizyc kurs o kilka procent wystarczy zrobić obrót kilkoma akcjami
  • Re: reko - 21!? Autor: ~J23 [37.47.176.*]
    Obroty jak na warzywniaku, mała płynność waloru, żeby podwyższyć lub zanizyc kurs o kilka procent wystarczy zrobić obrót kilkoma akcjami
  • Re: reko - 21!? Autor: ~CichyLutek [78.30.73.*]
    Dnia 2023-10-05 o godz. 11:19 ~J23 napisał(a):
    > Obroty jak na warzywniaku, mała płynność waloru, żeby podwyższyć lub zanizyc kurs o kilka procent wystarczy zrobić obrót kilkoma akcjami

Niestety, trzeba czekać na jakieś informacje ze spółki, które podwyższą płynność.
    Jak dla mnie, przy tej płynności czy cena jest 17 czy 30 nie ma różnicy. Płynność kilku akcji to żadna wycena papieru
    Cały czas uważam że jakimś punktem odniesienia jest cena płacona za pakiet ING. Ktoś to kupił znając walor i jego potencjał.
    Siedzę tu już tyle że posiedzieć mogę jeszcze

• Re: reko - 21!? Autor: ~moc [104.28.45.*]
    Kolego - twoje myślenie nie do końca może być prawidłowe gdyż wg. mnie spółka jest dokładnie taka sama jak przed przejęciem - ja nie widzę żadnych działań TSS - więc potencjał był dokładnie taki sam a rok z kawałkiem temu na rynku leżał pakiet dający władzę w spółce ( a za to zawsze płaci się więcej ) i nikt z wielkich nie chciał dać więcej niż 12 zł .
    Uważam że SGN wcześniej czy pózniej zniknie z giełdy (tak miało być od razu tylko ze nie dogadali się z NN) bo trzymanie spółki w statusie publicznym nie jest w ogóle na rękę dla TSS i Grupy . Ta cała historia o niby raptownym pozostawieniu na GPW i zamieszanie była tylko grą w związku z niedogadaniem się z NN. Teraz sprawiono że NN lukratywnie wyszedł z akcjonariatu i można dokończyć dzieła . Obstawiam ze wyciągną spółkę w przedziale 17-23 zł
    Oczywiście to tylko moje skromne dywagacje i niech się nikt tym nie inspiruje :)

• Re: reko - 21!? Autor: ~CichyLutek [31.0.1.*]
    Dnia 2023-10-05 o godz. 14:28 ~moc napisał(a):
    > Kolego - twoje myślenie nie do końca może być prawidłowe gdyż wg. mnie spółka jest dokładnie taka sama jak przed przejęciem - ja nie widzę żadnych działań TSS - więc potencjał był dokładnie taki sam a rok z kawałkiem temu na rynku leżał pakiet dający władzę w spółce ( a za to zawsze płaci się więcej ) i nikt z wielkich nie chciał dać więcej niż 12 zł .
    > Uważam że SGN wcześniej czy pózniej zniknie z giełdy (tak miało być od razu tylko ze nie dogadali się z NN) bo trzymanie spółki w statusie publicznym nie jest w ogóle na rękę dla TSS i Grupy . Ta cała historia o niby raptownym pozostawieniu na GPW i zamieszanie była tylko grą w związku z niedogadaniem się z NN. Teraz sprawiono że NN lukratywnie wyszedł z akcjonariatu i można dokończyć dzieła . Obstawiam ze wyciągną spółkę w przedziale 17-23 zł
    > Oczywiście to tylko moje skromne dywagacje i niech się nikt tym nie inspiruje :)
    >

spoko. dla mnie przedział 17-23 zeta to był wtedy przedział na wyjście ze spółki. Teraz to mi się już nie chce wychodzić :-) Mogę sobie poczekać. Jednak chyba lepiej ją postrzegam, ale oczywiście mogę sie mylić. Na ściągnięcie z parkietu nie będę narzekał bo tak czy siak nie jestem w stanie wyjść przy tych obrotach.. Poziom 17-30 zeta nie generuje żadnych obrotów. Przydałaby się jednak większa płynność, która może wywołać tylko wyższy poziom cen. Bo tak to kurs jest dla mnie taką abstrakcją że hej :-)
    Cieszę się że przy stoliku nie zostałem sam.. Myślę że tu będzie jeszcze fajnie.
  • Re: reko - 21!? Autor: ~Kobietka [95.160.159.*]
    Jeszcze będzie cudownie, jeszcze będzie wspaniałe

I tu i po piętnastym
  • Re: reko - 21!? Autor: ~CichyLutek [5.173.5.*]
    Dnia 2023-10-09 o godz. 18:43 ~Kobietka napisał(a):
    > Jeszcze będzie cudownie, jeszcze będzie wspaniałe
    > >
    > > I tu i po piętnastym

Tu cały czas jest wspaniale proszę Pani. Tu tylko nieliczni mogą narzekać na poziom kursu.
    A po 15 tym , to się zobaczy. Jeżeli będzie wybrane towarzystwo "spierdo..ę tu wszystko bo i tak stąd spier...ę" to może być różnie proszę Pani.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.103.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: reko - 21!? Autor: ~Wariat [45.87.212.*]

Massmedica 7,7mln kap 7% freefloat może być ciekawie dawno nie była grana
[x]
SYGNITY 4,59% 102,50 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.