Dnia 2023-10-05 o godz. 14:28 ~moc napisał(a):
> Kolego - twoje myślenie nie do końca może być prawidłowe gdyż wg. mnie spółka jest dokładnie taka sama jak przed przejęciem - ja nie widzę żadnych działań TSS - więc potencjał był dokładnie taki sam a rok z kawałkiem temu na rynku leżał pakiet dający władzę w spółce ( a za to zawsze płaci się więcej ) i nikt z wielkich nie chciał dać więcej niż 12 zł .
> Uważam że SGN wcześniej czy pózniej zniknie z giełdy (tak miało być od razu tylko ze nie dogadali się z NN) bo trzymanie spółki w statusie publicznym nie jest w ogóle na rękę dla TSS i Grupy . Ta cała historia o niby raptownym pozostawieniu na GPW i zamieszanie była tylko grą w związku z niedogadaniem się z NN. Teraz sprawiono że NN lukratywnie wyszedł z akcjonariatu i można dokończyć dzieła . Obstawiam ze wyciągną spółkę w przedziale 17-23 zł
> Oczywiście to tylko moje skromne dywagacje i niech się nikt tym nie inspiruje :)
>
spoko. dla mnie przedział 17-23 zeta to był wtedy przedział na wyjście ze spółki. Teraz to mi się już nie chce wychodzić :-) Mogę sobie poczekać. Jednak chyba lepiej ją postrzegam, ale oczywiście mogę sie mylić. Na ściągnięcie z parkietu nie będę narzekał bo tak czy siak nie jestem w stanie wyjść przy tych obrotach.. Poziom 17-30 zeta nie generuje żadnych obrotów. Przydałaby się jednak większa płynność, która może wywołać tylko wyższy poziom cen. Bo tak to kurs jest dla mnie taką abstrakcją że hej :-)
Cieszę się że przy stoliku nie zostałem sam.. Myślę że tu będzie jeszcze fajnie.