Tak po takim raporcie gdzie jest zysk i informacjach o współpracy a co za tym idzie rozwoju firmy? No ja kupię każda akcje jeśli zejdzie do 1 zł. Teraz to faktycznie 1.9 zł to min.
Mercator też podszedł z 10 na 20. Potem się cofnął na 11 z groszami a potem co było wiemy. Nie musi tutaj tak być ale jak wróci sentyment do tych spółek to będzie jazda. Narazie jest jak jest. Wyniki dobre. Wiadomo że teraz trzeba już czekać na następne infa. Może będą oprócz tego też coś realizować. Rentowność jest a to jest najwazniejsze
Faktycznie śmierdzi spółdzielnią spekulantów chcących rozegrać kurs. Sprawa dla KNF. Myślę że donosik może być już w drodze.
Inna rzecz że jest lub było na pewno wielu co kupowało akcje jeszcze za dawnych czasów IQP czyli około lub powyżej 1 zeta i wreszcie znaleźli szansę na wyjście nominalnie na zero lub nz małej stracie. Takie wyjścia też trzeba brać pod uwagę.
Dalej czy są sypacze z Zarządu? No way moim zdaniem - 60% akcji jest zbunkrowana. Guz z oczywistych powodów. Akcje Przyłeckiego i Hazubskiego były warte 10 lat temu 30 mln przy 10 mln sztuk a nie 16 jak teraz. W schyłkowym PunkPiracie ich pakiet był wart ok. 4 mln zł. Oni czekają na więcej. No i jest Gaworecki, ponad 500k akcji teraz. Sypać to mógł zarząd PunkPirata, bo dostali kupili po nominale 2.5 mln akcji razem jak dobrze pamiętam.
Reasumując, jeśli ma to iść dalej w górę to trzeba zrobić przewietrzenie akcjonariatu, pozbyć się tych co już lub historycznie mają dość.
Czy w tej sytuacji może jeszcze spadać? Mając najpewniej jeszcze spółdzielnie na pokładzie zapewne tak. Ja już nie zakładałem zakupów ponad poziom co mam, ale jeśli spadnie poniżej 90 groszy (cena/zysk na poziomie 6 - śmiech na sali), to trzeba będzie pójść z koszyczkiem na grzybobranie (szybka likwidacja innych inwestycji gdzie oczekiwany wzrost w skali roku poniżej 50% i przerzut tutaj).