A czego spodziewacie się w raporcie przecież PBG nic nie robi jedyna krówka Rafako. A Rafako opublikowało raport dwa dni temu z gigantyczną stratą. Więc ta sama strata będzie na PBG.
Pewnie wcale dziś nie ogłoszą raportu, olewali od lat z infami akcjonariuszy, więc czy bedzie raport czy nie, to mają pewnie to w D. Zresztą, psu na budę taki raport, jak nie jest sporządzony przez audytora. Napisać mogą sobie co chcą :))))
I aqwert i spekulant choć piszą odmiennie to oboje piszą prawdę.
Ps. A sprzedaży akcji Rafako będących w posiadaniu PBG nie będzie!!! Akcje dostaną wierzyciele czyli państwowe spółki. Chyba zaczęła się w końcu ostateczna rozgrywka tego pokero-kulko-chinczyka
Dnia 2023-09-30 o godz. 01:26 ~Kufel napisał(a): > Pozostaje pytanie akcjami należącymi do wdowy po Panu Jerzym
A komu potrzebne akcje bankruta, tu gra idzie o akcje RFK, dlatego tak długo to trwa. A akcje PBG są komukolwiek potrzebne, jak śnieg w maju. Prawie 6 MILIARDÓW ZADŁUŻENIA !! AKTYWA prawie ZERO
A teraz trochę faktów
Celem strategicznym PBG jest doprowadzenie do zawarcia układu z wierzycielami i jego realizacja. Układ PBG został zawarty a w chwili obecnej Spółka oczekuje na postanowienie sądu w przedmiocie jego zatwierdzenia i następnie uprawomocnienie się tego postanowienia. Po uprawomocnieniu się postanowienia o zatwierdzeniu układu Spółka przystąpi do jego realizacji. W aktualnej sytuacji Spółka nie widzi możliwości wznowienia działalności operacyjnej w dotychczasowych obszarach. W trakcie Postępowania Sanacyjnego działalność Spółki dotychczas opierała się oraz nadal będzie się opierać na realizacji procesu dezinwestycji i maksymalizacji wpływów ze sprzedaży aktywów przy Sprawozdanie Likwidatora PBG S.A. w restrukturyzacji w likwidacji z działalności Spółki – za I półrocze 2023 r. 13/28 jednoczesnym stopniowym ograniczaniu kosztów działalności do niezbędnego minimum. Zgodnie z założeniami procesu sanacyjnego PBG działalność operacyjna PBG została wygaszona
Spółka nie ubiega się o nowe kontrakty ani nie nabywa majątku, który miałby służyć w przyszłości rozwojowi jej działalności. Działalność Spółki w okresie dalszego trwania Postępowania Sanacyjnego oraz planowanego okresu realizacji układu, jaki ma zostać zawarty w ramach tego Postępowania, będzie obejmować przede wszystkim dążenie do pozyskania przez Spółkę środków z tytułu planowanej sprzedaży jej majątku.
Poczytaj raport leniwcu. Masz papier i olewasz co w raporcie napisano?
Jerzy Wiśniewski, większościowy akcjonariusz Spółki, w wykonaniu postanowień Umowy Restrukturyzacyjnej, której był stroną, podpisał Umowę Ograniczenia Zbywalności Akcji PBG, których pozostawał właścicielem na czas do spełnienia przez Spółkę wszystkich zobowiązań z tytułu wyemitowanych Obligacji(raport bieżący Spółki 26/2015 z dnia 2 sierpnia 2015 roku, punkt I 1) d lit iii). Na mocy Umowy Akcjonariusz zobowiązał się wobec Wierzycieli Finansowych, będących stroną Umowy Restrukturyzacyjnej, do niedokonywania jakichkolwiek czynności zobowiązujących lub rozporządzających, których przedmiotem są zarówno posiadane w chwili zawarcia umowy jak i objęte na mocy Układu akcje PBG, jakiekolwiek prawa z akcji lub jakiekolwiek prawa do akcji, bez uprzedniej zgody Wierzycieli Finansowych. W listopadzie 2019 roku w prawa i obowiązki Pana Jerzego Wiśniewskiego weszła Pani Małgorzata Wiśniewska.
czekacie na tuska człowieka dzięki któremu zaczeły się kłopoty firmy PBG to zasługa jego nieudolnych rzadów ten człowiek nic NIE POTRAFI A chce znów rządzić NIEMOTY JEGO POKROJU TEŻ TEGO CHCĄ. gŁOSUJCIE NA NIEGO BO MOŻECIE SIEGNĄĆ dna PRZY JEGO pomocy OBECNIE TO JUZ NAWET NIE POTRAFI obiecywać ZŁOTYCH GÓR CO DAWNIEJ WYCHODZIŁO MU IDEALNIE JAK SIĘ NIE UDAWAŁO TO WYSTAWIŁ SIEMONIAKA DO LAMPKI ATEN OŚWIADCZYŁ JAK NIEMA TO NIEMA I WSZYSTKO W TEATRZE LALEK. GRATULACJE STAWIAJCIE NA TYCH CO NIC NIE MOGĄ
barber -mam pytanie , czy Ty może jesteś głuchy i ślepy? bo nic nie słyszysz i nic nie widzisz co się teraz obecnie dzieję,Dno to mamy teraz ,ta władza nam to dno zafundowała Trolu.
Dnia 2023-10-02 o godz. 20:23 ~Piebiak napisał(a): > barber -mam pytanie , czy Ty może jesteś głuchy i ślepy? bo nic nie słyszysz i nic nie widzisz co się teraz obecnie dzieję,Dno to mamy teraz ,ta władza nam to dno zafundowała Trolu.
Co by tu można napisać, żeby nie tracić za dużo czasu hmm Nie obrażaj się, ale będę sobie tłumaczył Twój wpis tym, że urodziłeś się po 2015r to masz prawo mało wiedzieć i jeszcze mniej rozumieć i nie mieć punktu odniesienia. Każdy rząd ma swoje patogeny ale rudej patologi nikt nie jest w stanie pobić. Zapamiętaj. Nikt powrotu tego syfu już nie chce, bądź tego świadomy.
Niestety drogie dzieci ja nie urodziłem się po 2015 tylko przed 1970 więc nie opowiadajcie mi tutaj bajek bo za stary jestem na to. Kojarzycie nazwiska Piotrowicz,Kryże czy Kujda ?i wielu innych to oni byli w komunistycznym systemie i służyli Ruskim a teraz Pisowi i to wam nie przeszkadza ?Teraz obecnie Pis jest skłócony ze wszystkimi nawet z Ukrainą i Węgrami,Polityka zagraniczna leży,sądownictwo działa na polityczne rozkazy,Trybunał Konstytucyjny całkowicie zbudowany z Pisu już nawet nie spotykają siię nie mówiąc o uczciwej pracy,Już nikt nie chce z nami rozmawiać ani też współpracować-to Wam nie przeszkadza ? Nie macie pojęcia jeżeli nie żyliście w tamtych czasach,w czasach komunistycznych.Ja żyłem,pamiętam i mamy niestety powtórkę z rozrywki Kolesiostwo,cwaniactwo i złodziejstwo tego uczą przyszłe pokolenia czy to się ludziom podoba ?.Polska zawsze zapatrywała się na zachód,nie na wschód bo na wschodzie od zawsze jest tylko zacofanie,obłuda i śmierć.Czy ktoś z Was pamięta Stan Wojenny ?jak nie pamiętacie to nie ma o czym rozmawiać.
To ciekawe. Bo wg statystyk i sondazy to wygrywają wśród ludzi starszych, a już szczególnie 60 plus to już znacznie. Moze dzieciństwo im się przypomina, taki sentyment.
Nie ma co grymasić. Było minęło, na całe szczęście. Oto wyniki naszego forumowego sondażu. Proszę się zapoznać. https://www.bankier.pl/forum/temat_re-ankieta,62771405.html
No ciekawe. To pokazuje kim są aktualnie inwestorzy. Dodam że przeciętny inwestor GPW to nie osoba mloda. A najbardziej zaskakujące jest to że są fanami gospodarki centralnie sterowanej :), dodruku pieniędzy i socjalu dla wszystkich.
Sorki, ale wiek nie ma znaczenia. Wystarczy, że spojrzę na młode pokolenie, które jest wpatrzone w swoich idoli jak w święty obrazek. Ja mam ograniczone zaufanie do jakichkolwiek polityków, bo to co oni mówią to jedno, a co robią to drugie. Więc staram się obserwować i wybierać słusznie. Czy na pewno słusznie? Okaże się niestety za kolejne 4 lata. Takie przytyki, że to tamto pokolenie jest lepsze, czy gorsze jest nie na miejscu. Wszystko zależy od tego w jakich czasach żyjemy. Dla mnie najbardziej interesującym przypadkiem był ten kiedy krewna mieszkająca na Syberii wyjechała do Niemiec. Po roku pojechała w odwiedziny na Sybierę. Po powrocie nagle powiedziała: "Boże, jaka tam bieda". Wcześniej tego nie widziała, bo nie miała skali porównawczej. Wydawało jej sie, że tak wygląda świat jak widziała wcześniej. Ale tak nie jest. Też jestem starym dziadem z lat 60-tych