• Taki mocny spadek Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    a sił na odbicie prawie żadnych. Chyba dziś nikt ni ma wątpliwości, że w krótkim okresie sporo akcji (ABB) zostało wywalone w rynek w celu ściągnięcia gotówki gotówki. Kurs spadł w niecałe 2 tygodnie o 10 zł (kapitalizacja spadła około 180milionów), akcji wywalonych w rynek w tym czasie pewnie nie więcej niż 1 milion. (ktoś ściągnął z giełdy około 30 milionów) . Wydaje się, że jeszcze drugi milion czeka w pogotowiu i stąd tak słabe zachowywanie się kursu.
  • Re: Taki mocny spadek Autor: ~olo [91.246.66.*]
    Jak widać coraz trudniej robić wały na bananie
  • Re: Taki mocny spadek Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Nie wiem czy to wał, ale na pewno działanie niezbyt etyczne. Ale pomińmy to milczeniem. Ciekawsze jest natomiast pospekulowanie co dalej? Kurs ewidentnie zatrzymał się na dołku z początku roku (25zl) albo inaczej: wywalacz wywalał do technicznego wsparcia. Mógł liczyć, że popyt który w wyniku sypania zabił - się odrodzi. Jak widać to nie nastąpiło. Jeśli moja analiza jest poprawna, to spodziewała bym się jakiegoś budującego infa ze spółki dla odrodzenia popytu , odbicia i dalszego wywala reszty akcji z ABB.
  • Re: Taki mocny spadek Autor: ~asd [79.185.31.*]
    zazwyczaj daleko mi do teorii spiskowych ale kiedy spolka poda wstepne wyniki za q3 ? Przypadkiem nie na poczatku przyszlego miesiaca ? wtedy to co napisalas mialoby sens o ile wyniki beda dobre
[x]
WITTCHEN -0,58% 15,56 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.