Bez firmy audytorskiej nie będą w stanie opublikować raportu? Chyba tak. Musieliby w przyszlym tygodniu podpisać nową umowę z innym audytorem albo opóźnić publikację i znaleźć tak czy siak. Inaczej raportu nie będzie
ok. Tylko po co ten raport opóźniać? Kasy nie mieli żeby zapłacić fakturę? No ja wiem, że jest cienko, ale ile to kasy? Chyba nie aż tyle aby nie opłacili ze względów finansowych. Więc jakie są opcje jeśli chodzi o powody takiego zagrania? Generalnie zaczynam uważać, że Pani M dlatego schodzi wolniej aby Uniqa za szybko nie przejęła sterów. Jestem otwarty na wszystkie w miarę racjonalne teorie spiskowe, a tym bardziej na solidne analizy logiczne - słucham państwa? :D
Brak audytu = brak raportu = zawieszenie jeśli się nie pojawi = wodospad w poniedziałek = następnie brak możliwości sprzedaży = Pani M sprzeda wszystko co jej zostało w poniedziałek albo zostaje z nami na statku. Niezłe jaja. Nie wygląda to dobrze niestety na tle starań o restrukturyzację. Wiem, że wielu tu nie jest do śmiechu, ale ja włożyłem tu mały % portfela z myślą o zysku kasy, a okazuje się, że zyskam niezłą szkołę tego co jest możliwe na GPW.
To jest moim zdaniem jakas intryga. Firma która upada, żeby dać sobie czas na agonie, znalazlaby kase w najglebszej kieszeni na te fakture. Chociażby żeby dać czas na dluzsze wywalanie przez Bożenę. Coś tu nie gra. Ten rewident zresztą kilkukrotnie odmawiał wydania opinii. Co tu się odwala?!
No i na co wam to było ,wszystkich ostrzegałem z 10 razy na tym forum że tak będzie że to bankrut a oni kupują po 2,3 a nawet 5zł pod jakieś lipne info spekulantów to teraz macie na tym wszystkim pewnie skorzystał Rysiek wywalając wszystko w atrakcyjnej cenie a wy trzymajcie tego gorącego kartofla aż spadnie do 2gr. taki będzie finał.
Dla mnie to farsa. Nie będzie wodospadu. Niejedna firma zmieniała audytora i wypowiedzenie umowy nie zwalnia ich od przygotowania raportu. Brak płatności to nie jest powód na wywalanie akcji a tym bardziej nie powód do niezrobienia raportu. Mogą domagać się swoich praw w sądzie ale robotę do końca okresu wypowiedzenia muszą zrobić inaczej przegrają w sądzie.