Na wykresie typowa szpula zmiany trendu. Rsi wyprzedane. Od poniedziałku zaczynamy marsz na północ. Jest teraz bardzo dużo miejsca na wzrosty i na dziennym i tygodniowym. Zasięg kolejnej fali to już okolice 150 zł. Czas realizacji fali ok 4 miechy. Ładować wory i zieloności życzę. Pozdrawiam.
Nie zgadzam się z Tobą. Na tygodniowym faktycznie, wygląda ta szpulka całkiem nieźle i na sporym wolumenie, ale świeczki dzienne z tego tygodnia i wolumeny pod nimi mi nie dają już tak optymistycznego obrazu. Zauważ każdą świeczkę z tego tygodnia. W poniedziałek wybicie wsparcia na zwiększonym wolumenie (ostatnio większy był 28 sierpnia). We wtorek rynek wrócił do oporu i zostawił górny dzień. Świeczka co prawda wzrostowa, ale wolumen bardzo marny. Potwierdzenie słabości przyszło też dzień później: dobry komunikat, duży wolumen i długi górny cień. Kurs na chwilę wrócił nad opór, ale zamknięcie nastąpiło poniżej. W czwartek kontynuacja spadków (po dobrym komunikacie nie ma siły na wzrosty) i też podwyższony wolumen. Dzisiejsza świeczka też jest bardzo ciekawa, bo znów zostawia górny cień dotykający oporu. Znowu odbicie. Kurs nie zamknął się na maksach, a pomimo, że świeczka popytowa to jednak wolumen bardzo słaby. Gdyby dziś były większe obroty to zgodziłbym się z Tobą, że być może jest szansa na zmianę kierunku, ale patrząc na świeczki z całego tygodnia i wolumeny, na których się tworzyły oraz okoliczności fundamentalne jestem zdania, że to nie koniec korekty.
Podsumowanie Twoich wypowiedzi ktore sam na forum pisałeś ostatnie 3 dni.
1. Nie masz akcji MDG
2. Nie zamierzasz ich kupic bo nie masz funduszow
3. Nie znasz sie na AT dobrze
4. Nie znasz fundamentow spółki
5 Zapakowany jestes w Patentus
Wiec qufa bardzo cie prosze w jakim celu piszesz te rozprawki.
I nie pisz mi znow ze to forum jest publiczne i kazdy moze sie wypowiedzieć .
Kiedy tylko spadalo podbijales post o dolku pozniej zamilkłeś......
"Skoncz wasc, wstydu oszczedz" cytujac klasyka.
Sa granice kompromitacji ktore przekraczasz nieustajaco:)
A Ty wiesz jakie znaczenie mają cytowane przez Ciebie słowa, kto je wypowiada i w jakich okolicznościach? A może zaraz się okaże, że głupotą, którą właśnie błysnąłeś jest prorocza? Kto wie?
Poza tym, Gościu, odczep się. Nie można tu wyrazić swojego zdania, bo Ty tu warujesz non stop i atakujesz, gdy ktokolwiek napisze coś co Ci się nie podoba. Jest tylko jedna prawda, Twojsza.
Oczywiscie ze mozna tylko napisz w jakim celu skoro jak twierdzisz nie jestes zainteresowany zakupem....zapimnialem dodac punkt nr.6 najwazniejszy
Punkt 6
Wzorowanie i cytowanie nagona KARDIOLOG i wieszczenie poziomu 25
Oczywiscie ze moje zdanie nie jest najwazniejsze. Ale w odroznieniu od Ciebie siedzie na spolce od pazdziernika,zainwestowalem w nia wszystkie fundusze i sie zaporzyczylem nawet. Znam fundamenty i woerze w spółkę. A z takim nagonami jak Ty walcze od samego początku i mam z tego piekny ubaw bo jedno co wam dobrze wychdzi to ten spdziowy kwik....
Szkoda ze na forum Patentusa taki bystry nie jestes:)
Następny mądry inaczej. Piracik cytując Kmicica, gdy dostał tęgie lanie od Wołodyjowskiego, prosi, żebym oszczędził mu wstydu i w jakiś sposób dobił. No Koziołek Matołek jeden z drugim.
Dobra, przeczytałem co napisałeś. To dlatego nie potrafisz być obiektywny, bo Twój umysł jest zalany kortyzolem, adrenaliną, dopaminą i jeszcze pewnie innymi hormonami pobudzającymi. Ty bronisz własnych pieniędzy, marzeń, nadziei... Ale obiektywny nie jesteś, sam zamykasz oczy i próbujesz innym zamykać usta, gdy tylko pojawia się dla Ciebie zagrożenie. Gdybyś był taki pewny swojej inwestycji to nie musiałbyś być agresywny.
Słuchaj bucu bez szkoły. Nie życzę sobie takich postów w moim kierunku. Pirat podsumowal tylko to co sam piszesz. Wiec jakim prawem kogokolwiek obrażasz. Juz klase pokazałeś znajomością spółki.
Masz prawo sobie życzyć, ale ja zdania nie zmieniam. Poza tym jesteś niewychowany, bo rozmawiam z Piracikiem, a Ty się wtrącasz. Już o nazwaniu mnie nieuczciwym i grającym na emocjach nie wspominając.
Daj spokój. Szkoda stresu, oni maja za to placone a my inwestujemy za swoje.:):) l
Nie wierzę żeby ktos kro nie ma funduszy, zapakowany w inna spółkę i co najwazniejsze NIE MIAL WOGOLE PLANU INWESTYCJI W MDG tyle czasu poświęcał na rozprawki i wprawadzanie niepokoju swoimi postami....:)
Jedno tylko mnie naprawde smuci..mianowicie poziom intelektualny nagonow strasznie sie obniżył. Z Sanderosem czy XD przynajmniej mozna posac o GPW bo maja wiedzę przynajmniej:) Pozdrawiam i luzuj takich Kamilkow bo im wyzej bedzie ich coraz wiecej jak to slusznie zauważył Adrian Maliniak swego czasu.
Ach, Piracik... Zobacz. Ja wszystko uzasadniam co piszę o kursie Mdg, możesz to zweryfikować patrząc na wykres. Co do interpretacji nie musimy się zgadzać. Ale to w Tobie są emocje, które mi przypisujesz. To Ty jesteś niespokojny, Ty się boisz, dlatego atakujesz.
Ale napisz mi czego ja mam sie bac? Mam papier od 10-12 zł częścią krecilem kolka i mam naprawde zacny pakiet to raz.
Dwa zamkniecie pozycji jest 4q 2024 ( jak bys znal fundamenty i sluchal zarzadu wiedzial bys dlaczego)
Po trzecie i najwazniejsze co probujesz mi wmówić. JA NIE TWIERDZE ZE NIE BEDZIE poziomu 27 czy 29 bo nie siedze za sterami kursu. Ale naprawde mnie to malo interesuje bo wiem jakie pieniadze beda za rok.... roznica 6zl to bedzie mega smniech w czym utwierdzilo mnie wczorajsze info.....
Nie moge tylko znieść jak takie osoby jak Ty beszczelnie pisza ze nic nie wiedza nt. spółki a wypowiadaja sie negatywnie....a druga sprawa to dziwne ze jestes na forum MDG 24/7 nie majac waloru i nie miec planow na zakup. ZABAWNE CO?
Kamilku juz chyba wystarczajaco pokazalem jakim jestes niedouczonym naganiaczem:)
Mimo wszystko zycze Tobie żebyś na Patku chociaz zarobil 30% tego co ja tu uczciwie:)
Choć szczerze w to wątpię:)
Milego wieczorku i pamietaj ze prowadze jeden watek specjalnie dla ciebie jak obiecalem:)
Przepraszam, że wchodzę w rozmowę ale odnoszę wrazenie ze p.Kamil ma chyba problemy ze zrozumieniem podstawowych zagadnien. Odpowiedzi wymijające i bez zwiazku z tematem świadczą że mija się z prawda. Fajnie sie czyta taka wymiane poglądów i osoba obiektywna moze wysnuć pewne wnioski jak wykorzystywane jest forum i w jakim celu. Kupilem akcje wczoraj i oddam najwczesniej po wynikach za trzeci kwartał i licze na solidny zarobek. Nawiazujac jeszcze do posta pana Kamila wczorajsza sesja miala niewile wiekszy obrót ale tam byly 3 konkretne zrzuty i nic wiecej. Natomiast dzis bylo inteligentne zbieranie . Takie moje obserwacje po analizie wykresow po sesji.
Jak panowie i panie widzicie zachowanie kursu w nastepnym tygodniu?
Moim zdaniem bedzie bardzo zielony, z naciskiem na bardzo.
Sztuczne zaniżanie. Zapewne pod średni jeszcze raport. Spodziewam się szybkiej szpilki w dol i mocnego odbicia. Możliwe okolice 27 na chwile. Na godzinowym silna akumulacja. Ja gram pod ten scenariusz. W każdym razie technicznie papier jest wyprzedany i nie ma racjonalnych podstaw do dalszych spadków. Wyglada jednak, że komuś znaczącemu zależy mocno na odebraniu dużych ilości w możliwie niskiej cenie. Pozdrawiam.
Zgodnie z planem zatem. Było sztuczne zaniżanie i odwrót. Szybki zjazd nie był tak znaczny jak zakładałem. Ale mój scenariusz się zrealizował, dobrałem w okolicach 29, koszyk na 27,8 nie chwycił. Teraz brakuje tylko zamka na 31 zł do objęcia hossy. Będą ostro walczyć żeby zamknęło się niżej. Odbiór raportu przez rynek bardzo pozytywny. Zieloności. Pozdrawiam serdecznie.
No ciekawie będzie w poniedziałek. Bardzo dużo poświęcili, żeby zejść poniżej 30 zł i nie odwrócić sentymentu. Sporo pozbierali ale chcą więcej. Pytanie czy gawiedź da się na to złapać i dalej będzie wątpić. Dowiemy się wszystkiego w poniedziałek. W każdym razie - pytanie nie brzmi czy, tylko kiedy szybki powrót do 40 zl i dalej i czy dołek za nami. Ja uważam, że tak, ale na wszelki wypadek koszyk przy 27,5 podstawię. Pozdrawiam.
Technicznie jest tak ze leżymy na linii trendu (w1). Dodatkowo w wąskim przedziale z którego dziś nie było siły się wybic (d1). Była szansa na objęcie hossy ale padła. Jest opcja odbicia od linii trendu albo jej wybicia dołem. Na tym poziomie konsola to złamanie linii trendu w poziomie (w1). Niepokoi duża podaż na odbiciu, która zasypała popyt. Jak padnie linia trendu to spadki przyspiesza. Na chwile obecna jak będzie nie wie nikt. Miejsca na bezpieczna obsuwę już nie ma, granica została osiągnięta. Obstawiam ze po 4 czerwonych tygodniach jest szansa na piąty zielony, ale to marna pociecha. Potrzeba meeega informacji ze spółki i to takich, które nie są w cenie. Bo niestety dużo już jest i rynek na nie nie reaguje, co pokazał niedawny nieudany wystrzał. Dodatkowo, jeżeli jakiś fundusz sypie to mogę tu wypisywać cokolwiek a oni będą sypać do skutku, i to mnie chyba martwi najbardziej. Fund nie pyta, tylko wali jak w bęben. Ale to już nie pierwszy fund który stad zwiał wiec może i to przeżyjemy :)
Sypać w nieskończoność nie będą. Może to kwartalna strategia funduszu bo sprzedawali dzisiaj na końcu w zasadzie pkcem. Kwartał się na szczęście właśnie skończył. Bardzo dużo się przemieliło papiera ostatnio. No i najważniejsze - trend utrzymany