• Wspaniałe iinformacje Autor: ciepla_pompa [31.0.73.*]
    Firma rozwija się dynamicznie mimo niekorzystnego otoczenia, domyka inwestycje, a nawet mimo inwestycji pokazuje zyski i wypłaca dywidendę.
    Nuda. Idę korzystać z życia dalej, nie rozumiem wśród inwestorów zombie z przylepionymi nosami do monitorów. Życie wam przecieknie przez palce od łapania groszy, spekulanty
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Fred [78.10.252.*]
    Dnia 2023-09-22 o godz. 09:05 ciepla_pompa napisał(a):
    > Firma rozwija się dynamicznie mimo niekorzystnego otoczenia, domyka inwestycje, a nawet mimo inwestycji pokazuje zyski i wypłaca dywidendę.
    > > Nuda. Idę korzystać z życia dalej, nie rozumiem wśród inwestorów zombie z przylepionymi nosami do monitorów. Życie wam przecieknie przez palce od łapania groszy, spekulanty

to dlaczego kurs szoruje po dnie ? poziomy najniższe od roku , dlaczego ? jak tak dobrze jest ?
    średni roczny poziom za walor to 20,94 , widzisz to ?
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ciepla_pompa [31.0.73.*]
    (urwało mi ciąg dalszy wpisu)
    Drodzy sfrustrowani łapiący grosze spekulanci -
    Firma i jej rynek a rynek akcji to tak jakby dwa różne światy? Może dlatego wam się w życiu nie udaje :D?
    ___
    Wasza CiepłaPompa dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
  • Re: dobre Autor: ~oz [147.161.249.*]
    ooo wycieczki personalne świadczą o desperacji a 3q was zweryfikuje.
    Dnia 2023-09-22 o godz. 09:52 ciepla_pompa napisał(a):
    > (urwało mi ciąg dalszy wpisu)
    > > Drodzy sfrustrowani łapiący grosze spekulanci -
    > > Firma i jej rynek a rynek akcji to tak jakby dwa różne światy? Może dlatego wam się w życiu nie udaje :D?
    > > ___
    > > Wasza CiepłaPompa dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA

Twoje samozadowolenie , pełne pyszałkowatości nie dorównuje średniej z roku , która wynosi 20,94 pln za sztukę !
    ....gdzie jest wzrost i rozwój ?? ......30% poniżej średniej ! ;-((((
    opanuj się w nagonce i bez propagandy proszę !
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Pikol [37.248.165.*]
    Już dwa razy mogłaś spróbować sprzedać swoje "parę promili Sunexu" na poziomie powyżej 30 zł. Cierpliwie poczekałaś jednak, jak wartość inwestycji stopnieje o połowę. W obrażaniu innych jesteś dobra, w inwestowaniu chyba nie do końca ;)

• Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Zimny [37.248.221.*]
    Nieustający optymizm
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Mar [31.0.86.*]
    Tylko cierpliwi zarobią. 400 akcjami zbili kurs o prawie 1%, chcą was wystraszyć że leci w dół a tak naprawdę to bujają żaby dokupić akcji po niskiej cenie.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~zakonnik [77.254.240.*]
    Dnia 2023-09-26 o godz. 15:36 ~Mar napisał(a):
    > Tylko cierpliwi zarobią. 400 akcjami zbili kurs o prawie 1%, chcą was wystraszyć że leci w dół a tak naprawdę to bujają żaby dokupić akcji po niskiej cenie.

no ,brawo !!!!!!!!!!!
    nareszcie odkryłeś ,że kurs Sunex 'u jest powiązany na sztywno z brazylijską Bovespą !
    brawo za szczerość !
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Mar [31.0.86.*]
    Niestety już wcześniej wiedziałem że kurs każdej spółki jest sterowany, ale pamiętaj że w leszczach jest siła tylko trzeba skoordynować działania.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Insajder [176.221.121.*]
    Hej ciepła. Od szczytu 50 %, dla Ciebie to jest łapanie groszy? Niektórzy mają większy kapitał niż grosze. Warto się orientować i czasami ciąć stratę. Przepołowiło sie, co będzie dalej, nie wiemy i nie mamy na to wpływu, ale możemy kupować lub sprzedawać akcje. Masz jakiś limit czy przyjmiesz dar losu? Innym też radzisz przyjąć dar losu? Może wolą być panami sytuacji.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~j23 [217.171.59.*]
    Dnia 2023-09-26 o godz. 18:20 ~Insajder napisał(a):
    > Hej ciepła. Od szczytu 50 %, dla Ciebie to jest łapanie groszy? Niektórzy mają większy kapitał niż grosze. Warto się orientować i czasami ciąć stratę. Przepołowiło sie, co będzie dalej, nie wiemy i nie mamy na to wpływu, ale możemy kupować lub sprzedawać akcje. Masz jakiś limit czy przyjmiesz dar losu? Innym też radzisz przyjąć dar losu? Może wolą być panami sytuacji.

Jak grasz Technicznie pod AT to nie masz akcji od dawna , jak grasz fundamentalnie to powinieneś nadal trzymać . O co chodzi z tym twoim wpisem ?

chodzi o to, żebys zaczał myśleć
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Mar [31.0.69.*]
    Stratę będziesz miał jak sprzedaż, na razie te jest zapis wirtualny, wcześniej czy później odbije to nie jest bankrut, spółka się rozwija i zarabia. Przypomnę ci ten post za rok i pogadamy wtedy.
    Ale wycena jest prawdziwa. Ja przypominam Ci, że kurs się przepołowił, a gdzie pójdzie, tego nie wiesz. Także nie pisz mi farmazonów o przyszłości.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Praedictio_Prophetae [195.85.252.*]
    O przyszłości, o przyszłości, o nieznana przyszłości! Plączecie wątki i tematy, przyszłość z teraźniejszością. Ciepła, to widać, jest to starsza babka, której odwaliła wolność, po tym jak wygrzebała się z kieratu prowadzenia własnej firmy, o czym pisała. Kupiła sunex, pewnie jest na minusie, ale cały czas ma ADHD po posmakowaniu wolności i nawet jak będzie tracić, to będzie pisać jak jest wspaniale, bo już zyskała, a raczej odzyskała - swoje własne, wolne życie i z tego co pisze przebalowała cały rok. To jest jej zysk, którego NIKT JEJ NIE ODBIERZE. Natomiast zauważcie, że chce wam też jeszcze jedną ważną mądrość przekazać, która jakoś do was nie dociera: czy jak macie własną firmę, nieruchomość itp. w co zainwestowaliście, to co chwila chcecie sprawdzać jak wycenia je rynek? Pewnie nie. I taki ona ma stosunek do giełdy. Ma fundamentalnie dobrą spółkę i już. Buffett też ma takie poglądy - żeby zwracać uwagę na kondycję i rozwój spółki i nie przejmować się kaprysami giełdy, a co więcej wykorzystywać je.
    BTW, dokupiłem :).

• Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Edek [78.8.152.*]
    aleś ocieplił wizerunkowo spółkę , a to ona ma ocieplać !

..... za dużo wazeliny ale , premia będzie , tfuuuuu !
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~ciepla_pompa [31.0.71.*]
    Jest lepiej niż myślałam. Ipopema wyceniła na 120 zł !!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.163.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~pg [37.47.163.*]
    Hej miernoto za szopy w Minsku Mazowieckim pływasz teraz na desce na hawajach czy jestes na zakupach w Barcelonie pajacowy mitomanie , możesz wniskować o usuwanie pastów głupoty swojej nie wymarzesz , nadanżasz pajacu ???
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.163.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~MMM [78.9.72.*]
    Nie podszywaj się, miernoto. Swoją drogą, ciekawe czy ciepła siedzi gdzieś w kącie i gryzie pazury.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~ogar [87.105.135.*]
    ....to ...........zbok ! ,,,,, oryginalny zbok ! , '' cieplutki ''
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Promocja [31.0.84.*]
    Jest super !!!!
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Ruda [195.191.184.*]
    Ile można było stracić na „kilku promilach przedsiębiorstwa Sunex” przez rok? Duma rozpiera ?
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ciepla_pompa [31.0.74.*]
    Cześć słoneczka, udało mi się nie zaglądać na forum i do notowań cały miesiąc!
    Nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa i zadowolona z ostatniego miesiąca, polskiej i nie tylko, złotej jesieni! Inwektywy przegrywow z forum przemilczę, co do strat - tak, papierowo jakieś mam, około 3-4 zł na akcję. No to co? Jest okazja taniej kupić jakby co.
    Kursu nie zmieniam, nie widzę w skali wielu lat lepszej alternatywy. 321... 123!
    Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ciepla_pompa [31.0.72.*]
    ... Chyba że znajdzie się jakaś lepsza spółka OZE, co pokaże lepsze raporty.
    - C.p.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Mata [217.245.252.*]
    01 cybaton:)
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: prof_wiatr [79.185.40.*]

Autor: ciepla_pompa [31.0.73.*] 2023-09-22 09:05
    Opublikowano przy kursie:  15,90 zł , zmiana od tamtej pory: -27,92%
    Wspaniałe iinformacje
    Firma rozwija się dynamicznie mimo niekorzystnego otoczenia, domyka inwestycje, a nawet mimo inwestycji pokazuje zyski i wypłaca dywidendę.
    Nuda. Idę korzystać z życia dalej, nie rozumiem wśród inwestorów zombie z przylepionymi nosami do monitorów. Życie wam przecieknie przez palce od łapania groszy, spekulanty.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autor: ciepla_pompa [31.0.74.*] 2023-10-29 11:54
    Opublikowano przy kursie:  11,46 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Cześć słoneczka, udało mi się nie zaglądać na forum i do notowań cały miesiąc!
    Nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa i zadowolona z ostatniego miesiąca, polskiej i nie tylko, złotej jesieni! Inwektywy przegrywow z forum przemilczę, co do strat - tak, papierowo jakieś mam, około 3-4 zł na akcję. No to co? Jest okazja taniej kupić jakby co.
    Kursu nie zmieniam, nie widzę w skali wielu lat lepszej alternatywy. 321... 123!
    Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CZEŚĆ SŁONECZKO, BEZ WZGLĘDU NA WYCENĘ SPÓŁKI JESTEŚ SZCZEŚLIWA.
    BRAWO TY.....
    -30% W PLECY A TY SZCZEBIOCZESZ.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Arc [93.190.38.*]
    Dnia 2023-10-29 o godz. 17:51 prof_wiatr napisał(a):
    >
    > CZEŚĆ SŁONECZKO, BEZ WZGLĘDU NA WYCENĘ SPÓŁKI JESTEŚ SZCZEŚLIWA.
    > BRAWO TY.....
    > -30% W PLECY A TY SZCZEBIOCZESZ.

Wygląda, że na giełdzie chodzi o to, żeby być szczęśliwym i zadowolonym bez względu na okoliczności.
    +50% = euforia, z powodu ogromnych zysków.
    +25% = zadowolenie z powodu dużych zysków
    0% = jest ok, bo przecież może być tylko lepiej
    -25% = zadowolenie z powodu dużej promocji, trzeba dużo ładować
    -50% = euforia z promocji ogromnej promocji, trzeba ładować razy dwa, bo to już pół darmo, tylko głupi by nie brał w takiej cenie.

Przepis na szczęści, wystarczy sobie w głowie to mocno zakodować, i można cieszyć się życiem.
    Im dłużej ktoś trzyma, tym bardziej się angażuje i mocniej cieszy. Proste zasady, wystarczy dać się ponieść ; )
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Fromag [37.47.87.*]
    Wiatr ty pisałeś żeby dom dev kupować jak był po 130 czy jakoś tak a potem korekta na 90 przyszła to nie bądź taki mądralą, kupiłem po 90 o po 2 latach mogę powiedzieć że miałeś rację uruslo na 160. Pompa ma swoją strategię i nie ma się co śmiać też tu będzie dobrze. Ja bym chętnie sobie dokupił ale jeszxze poczekam
    Dnia 2023-10-30 o godz. 09:18 ~Fromag napisał(a):
    > Wiatr ty pisałeś żeby dom dev kupować jak był po 130 czy jakoś tak a potem korekta na 90 przyszła to nie bądź taki mądralą, kupiłem po 90 o po 2 latach mogę powiedzieć że miałeś rację uruslo na 160. Pompa ma swoją strategię i nie ma się co śmiać też tu będzie dobrze. Ja bym chętnie sobie dokupił ale jeszxze poczekam
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1. Domdev to nie Sunex, inna branża inne przychody i zyska.
    2. Domdev płaci regularną dywidende, nawet w tym roku zaliczkową 5,5%
    3.Otoczenie , kredyt 2% spowoduje lawinowe zyski (to tak jak gdyby pompy i fotowoltaka wróciła do łask)
    4. Rynek na którym działa Sunex , obarczony jest poważną konkurencją.
    Ps. nadal uważam, że kupowania Domdev poniżej 158zł to w ST okazja.
    Tyle.

• Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~olo [79.135.173.*]
    "Jednym z głównych założeń rozwiązań proponowanych przez KO, która najprawdopodobniej utworzy nowy rząd, jest wprowadzenie minimalnej ceny odkupu energii. – Chodzi o to, by już na etapie decyzji o zakupie instalacji fotowoltaicznej mieć pewność, że przy najniższych cenach prądu inwestycja zwróci się w czasie nie dłuższym niż siedem lat – wyjaśnia Grzegorz Onichimowski."

"Tąpnięcie w fotowoltaice
    Propozycja KO jest odpowiedzią na tąpnięcie z przełomu 2022 i 2023 r., gdy tempo zakładania stacji fotowoltaicznych wyraźnie wyhamowało. Stało się to po tym, jak zmodyfikowano przepisy, zmieniając system rozliczeń prosumentów."

P.S. Korekta się kończy, nowy rząd, nowe wiatry, gdy fundusze z UE wpłyną, a szybko wpłyną, to OZE będzie na pierwszym miejscu, to czas na zakupy, w ciągu roku od najwyższego poziomu 30.90 zł. do najniższego poziomu 11.40 zł., spadek zaliczyliśmy 171%, to należy się odreagowanie jak psu buda.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Franek [83.9.19.*]
    Jacy inwestorzy takie kursy akcji. Spadek nigdy nie może przekroczyć 100%. Spadek o 100% oznacza, że kurs z jakiejś wartości zszedł na 0. Zajmując się giełdą warto znać przynajmniej podstawy matematyki.
    Dnia 2023-10-30 o godz. 12:02 ~Franek napisał(a):
    > Jacy inwestorzy takie kursy akcji. Spadek nigdy nie może przekroczyć 100%. Spadek o 100% oznacza, że kurs z jakiejś wartości zszedł na 0. Zajmując się giełdą warto znać przynajmniej podstawy matematyki.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Komu potrzebna matematyka na giełdzie?
    Jakieś wykresy, wyniki, tabelki itp.
    Ważne, przypuszczenia, wiara, instynkt...
    Prawda ?

• Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Pompka [94.154.24.*]
    Świetnie jest !!!
    Dnia 2023-10-31 o godz. 11:34 ~Pompka napisał(a):
    > Świetnie jest !!!
    --------------------------------------------------------------------
    bo uważasz że jest zmiana trendu?
    xD

• Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~ogar [78.10.252.*]
    głodna Litwa - zaczęła brać - teoria spiskowa ??????
    facke fake !
    ;-))
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Trochę słabe obroty jak na zmianę trendu, co sądzicie?
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~otello [77.222.241.*]
    Dnia 2023-09-22 o godz. 09:05 ciepla_pompa napisał(a):
    > > Nuda. Idę korzystać z życia dalej, nie rozumiem wśród inwestorów zombie z przylepionymi nosami do monitorów. Życie wam przecieknie przez palce od łapania groszy, spekulanty

Autor: ciepla_pompa [31.0.73.*] 2023-09-22 09:05
    Opublikowano przy kursie:  15,90 zł , zmiana od tamtej pory: -26,79%

to żeś się nakorzystał
    wisiasz 30% wyżej? ooopss

ps. słaba płynność na walorze odstrasza
    można wejść a później nie da się wyjść jak jeszcze pół roku będzie się osuwać...
    kolego zaraz zobaczysz jaki będzie strzał w górę, płynność co raz wyższa, tu zacznie się spory ruch, niech tylko nowy rząd określi o OZE, już mają przygotowanie projekty ustaw, wszystko się zmieni, węgiel już nie będzie na pierwszym miejscu.
    Masz niewielką wiedzę, o pozycji węgla w polskiej energetyce skoro stawiasz takie tezy.
    to nie będzie z dnia na dzień w kwestii węgla, to będzie rozłożone w czasie, ale zostanie to wszystkim ogłoszone i ramy czasowe też.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~Fromag [83.4.49.*]
    Węgiel teraz może ruszać bo widzę jak się inwestorzy z usa jakaś spółka jarają. Poszedłem sprawdzić co ta cudo na którym te miliardy zysków będą a wykres jak zdechłego kota od lat i się dźwiga w podrygach. I to kopalnia węgla co pod wojnę ma im dać zarobić. Dlatego kierunek spekulacji może być. Ale fundament to będą rosnąć gdzieś indziej.
    I takie bzdury pisze posiadacz akcji spółki której produkty nie mają racji bytu (w polskich warunkach) bez prądu uzyskanego z węgla??
    Przewrotna logika!
    Do czasu, będzie z atomu, Francja już jest niezależna od ruskich zupełnie,. Czeski Cez pięknie rozwija się kierunku atomu, wiatraki, fotowoltaika jako druga linia. Japonia wraca do atom, Niemcy tylko mają jakieś schizy ale do czasu.
    Kazałem znajomym kupić węgiel bo wiem że może być drogo ale to nie jest towar przyszłości.
  • Re: Wspaniałe iinformacje Autor: ~ciekawe [77.253.128.*]
    Dnia 2023-10-31 o godz. 15:33 ~Fromag napisał(a):
    > Kazałem znajomym kupić węgiel bo wiem że może być drogo ale to nie jest towar przyszłości.

Ten wegiel - który leży na hałdach od roku i ma wartość opałową o 50 % niższa ? Stracisz " znajomych !
    Dalej nie wiesz o czym piszesz. Zastanów się, kiedy będzie wybudowana pierwsza elektrownia jądrowa, i co ważniejsze, ile takich elektrowni musi postać aby zastąpić elektrownie węglowe ( na węgiel kamienny i brunatny) które produkują na dziś około 70-80 procent mocy. O koszty nawet nie pytam. A pompy z Suneksu pewnie chcesz sprzedawać od dziś?
[x]
SUNEX 0,15% 6,59 2025-09-25 10:32:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.