Przez ostatnie kilka miesięcy Spółka zrobiła gigantyczny krok naprzód - ramowe zamówienie o wartości kapitalizacji ( kilkanaście milionow), kilka zamówień dodatkowych. Świetny raport z zyskiem netto ponad 1 milion i z widokami na kolejne takie kwartały. Nowe technologie używane do świadczenia usług i nowe rynki. Do tego dodam jeszcze fakt, że w wolnym obrocie tylko 10 milionów akcji o wartości ledwo około 5 milionów zlotych z czego sam mam dość dużo
Pamiętajcie że zarząd ma też asa w rękawie w postaci uchwały o skupie do 80 groszy - i w świetle ostatnich i następnych kwartałów- jest tylko kwestia czasu aż wszystko wyczyści do tych poziomow. Na dobry początek, oczywiście. Stąd sam się zapisuje do interesu i będę czyścił 55-60 pamiętając jednak o dywersyfikacji portfela. Pozdrawiam Kolegów Akcjonariuszy i życzę zysków oraz dobrych decyzji inwestycyjnych.
Co Ci powiem Jaśku, to to że jesteś praw w tym co piszesz. Gadalimy tutaj kiedy to było trza pierwsze kuferki ładować Polmankiem za dobre dutki, ale troliska sie śmiały, a tutaj 50 % od kwietnia, co nawet ten Glapinski tyle nie da. A przeca nikt tego teraz Wam nie sprzeda, dlatego taki zastój, jak kurs podejdzie powyżej 64 trochę z kufrów może kto i da, ale tyż nie za wiele bo i po co ? jak słusznie piszesz hrabiowie z Polmana płacą do 80 a kasy mają bo zarabiają. To trzeba po mojemu spokojnie cekać, aż coś o tej Libii napiszą, a może i w sam atom jakoś wejdą tak sobie czasem myślę ??? Ale to moje proste myślenie, może i głupie. Jak se pomyślę, że z takiego Będzina zrobili ponad 100 talarów to czemu tu nie zrobią choćby jednego ??? A przeca i 10 jak się ktoś postara to może i wykręci, ale to już byłby bardzo bogaty harnaś. A po drugie przecie akcyjka Polmanka kosztuje tyle co dobra butelka ( pusta ) po Harnasiu, to cy to jest normalne ?? W tym kraju żyje i Harnasia każdego dnia pije może i jakieś 10 milionów ceprów to jak każdy by sobie po jednej pustej butelce sprzedał to miałby na akcyjkę Polmanka z tego FF jak ty tam piszesz.
Ostaw nerwusa w spokoju, niech odda co ma i nie płacze tutaj, jak przestaną oddawać po 56 będzie zbierane po 58 i tak powolutku dojdziemy do talara. A czy na Wigilię czy na Wielkanoc to się zobaczy, jakie nam życzenia świąteczne przyślą Libijczycy. kto nie ma cierpliwości niech się na ten papier nie pakuje.
Libia - 0 komunikatów ze spółki ZERO
W ostatnich raportach też nic nie wspominają, chyba to jakiś niewypał jak myślicie l. Minął rok czasu i nic, nawet wzmianki…..
Też tak uważam, jedyne co zrobili to dodali język arabski na stronie WWW. Info o Libi jest zawarte w aktualnej cenie akcji, dlatego ewentualny niewypał może tąpnąć kursem
Właśnie widać co zrobiło wycofanie matematyki ze szkół na rzecz W-F. Policz sobie ile Polman zarobi z samej tylko umowy ramowej o potem będziesz wiedział co jest w cenie a czego nie ma. I pamiętaj że o kursie decydują i fundamenty i silne rączki, dlatego dopóki dzieci będą miały zbyt dużo papieru to jego kurs nie urośnie.
Gamoniu namawiasz do sprzedaży ze stratą, tych co dopiero weszli w dobry papier ? Groszołapie dla marnej stówki chcesz zasiać wątpliwość ? Pamiętaj, że na tych poziomach można bardzo łatwo zostać odciętym od papieru. A te batony z prawej nie są na sprzedaż i jak zaczną być rozbierane to mogą prysnąć. Przypominam skup do 80 groni trwa i Zarząd chce zebrać milion akcji. Do tej pory zebrał bardzo niewiele.
Więcej kultury ja nikogo nie obrażam, jak by było tak pysznie jak piszecie to zarząd już dawno by skupił akcje z rynku. Może się mylę ale pewno liczą że kupią taniej.
Ja dziś troszkę wystawiłem po 0,58 i nie chcieliście kupić, a piszecie że bedziedzie zbierać…. Takie z was cyganki
Cały czas to robisz, udając że tego nie robisz, więc kultury najpierw naucz siebie. Zarząd nie jest głupi, choć osowiały i gra na zmęczenie, żeby odebrać od słabych rączek i kolarzy -Golasów. Nie po to zbierają aby Wam to potem oddać po tych cenach, zwłaszcza jeśli jakimś cudem zakręcą się koło obsługi atomu, a po tylu latach współpracy ze SSP wcale tego nie wykluczam, dlatego jest zbieranie na "leniucha". Ty robisz za spekulanta i jeszcze raz powtórzę, pomyliłeś papiery. To nie JSW, czy LWB tam można się pobawić w obie strony, zwłaszcza jak nie wyczujesz szortów i kontrakciarzy.
Taktyka wystawiania batonów zawsze wydawała mi się nieco ryzykowna, jak ktoś tu widzi potencjał i nie przeszkadza mu kilka groszy więcej to może zezrec całego jednym zleceniem.
A ile Ci zostało Golas akcji w sumie? Napisz ile i za ile cały pakiet puścisz. Wystaw na fix, dogadamy się i będzie ten skąd inad dobry papier miał z Tobą spokój a my pojedziemy sobie dalej:)
Dobrze Jasiek kombinujesz, bo ja sobie dzisiaj pomyślałem, że jak Zarząd zarobi 15 % netto od umowy co ma na 16 mln i do tego wpadną inne umowy to lekko może być 3 mln netto zysku i jak powiedzą że 50 % dadzą na dywidendę, czyli ok 5 groni a to jest ok 8 % od obecnego kursu czyli dużo lepiej niż na lokacie. Co o tym myślisz Jaśku ?
Golas powiedz szczerze. Wyprzedałeś się na poziomie 0,55-0,58 i teraz chciałbyś zrobić kolejne kółeczko, a tu niemiła niespodzianka. Kurs idzie tylko w górę.